• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrs, parakstot galvojumus LOK reģionālajiem sporta centriem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.08.2007., Nr. 141 https://www.vestnesis.lv/ta/id/162545

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrs, tiekoties ar Rīgas domes priekšsēdētāju

Vēl šajā numurā

31.08.2007., Nr. 141

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrs, parakstot galvojumus LOK reģionālajiem sporta centriem

Finanšu ministrs Oskars Spurdziņš 29.augustā valsts vārdā parakstīja divus galvojumus Latvijas Olimpiskajai komitejai (LOK) reģionālajiem sporta centriem – Zemgales Olimpiskā centra celtniecībai un Ventspils peldbaseina rekonstrukcijai.

Saskaņā ar likumu par valsts budžetu 2007.gadam valsts galvojums sniegts aizdevumam Zemgales Olimpiskā centra celtniecībai 4,9 miljonu latu apmērā un Ventspils peldbaseina rekonstrukcijai – 2,5 miljonu latu apmērā. Abus valsts galvotos aizdevumus izsniegs “Hansabanka”. Abu valsts galvojumu nodrošinājums būs nekustamais īpašums.

Finanšu ministrs Oskars Spurdziņš norāda: “Valsts galvojums šiem projektiem ir valsts ieguldījums ne tikai sportā, bet arī sabiedrības veselības veicināšanā, veselīga dzīvesveida popularizēšanā un bērnu un jaunatnes audzināšanā. LOK ir jau ilggadējs valdības sadarbības partneris sporta centru būvniecībā un atjaunošanā, un es ceru, ka arī abi šie valsts galvotie aizdevumi tiks izmantoti efektīvi un dos maksimālu ieguldījumu Latvijas attīstībā.”

Zemgales Olimpiskā centra multifunkcionālā sporta kompleksa izveidi īstenos Jelgavas pilsētas dome kopā ar LOK. Projektu plānots pabeigt līdz 2010.gadam, tā kopējās izmaksas ir Ls 9 736 517:

• valsts galvotais aizdevums – Ls 4 900 000,

• Jelgavas pašvaldības līdzfinansējums – Ls 4 836 517.

Projekts paredz mūsdienīga sporta kompleksa izveidi Jelgavā, apvienojot šādus sporta objektus:

• vieglatlētikas stadions ar skrejceliņiem un sektoriem dažādām sporta disciplīnām,

• futbola laukums ar dabīgā zālāja segumu atbilstoši FIFA prasībām (1500 skatītāju vietas),

• sporta halle ar sporta spēļu laukumiem un skatītāju tribīnēm (2014 skatītāju vietas),

• āra treniņu laukumi futbolam, pludmales volejbolam, handbolam, basketbolam.

Projekta mērķis ir izveidot bērnu un jauniešu sporta skolu, sporta klubu, augstas klases sportistu treniņu procesam un pilsētas iedzīvotāju aktīvām sporta iespējām atbilstošu kompleksu.

Ventspils peldbaseina rekonstrukcijas projektu īstenos Ventspils pilsētas dome kopā ar LOK. Projektu plānots pabeigt līdz 2009.gadam, tā kopējās izmaksas – Ls 4 426 256:

• valsts galvotais aizdevums – Ls 2 500 000,

• Ventspils pašvaldības līdzfinansējums – Ls 1 926 256.

Projekta ietvaros paredzēts rekonstruēt Ventspilī esošo peldbaseinu atbilstoši starptautisko sacensību noteikumiem un mūsdienu tehnoloģijām un izbūvēt jaunu kompleksa korpusu uz blakus esošā zemesgabala. Projekta mērķis ir pilnveidot SIA “Olimpiskais centrs “Ventspils”” pakalpojumu klāstu, sniedzot iespēju Latvijas sportistiem pilnvērtīgi veikt sporta treniņu darbu un nodrošinot tiem rekreācijas iespējas rekonstruētajā peldbaseinā.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!