• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par reģionālo pašvaldību likumprojekta izstrādi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.10.1999., Nr. 331/332 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16257

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par reģionālo pašvaldību likumprojekta izstrādi (turpinājums)

Vēl šajā numurā

08.10.1999., Nr. 331/332

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par reģionālo pašvaldību likumprojekta izstrādi

Šodien, 8.oktobrī, Gulbenes rajona padomē īpašu uzdevumu ministrs valsts pārvaldes un pašvaldību reformu lietās Jānis Bunkšs sāk otro sarunu kārtu ar rajonu padomju vadītājiem par reģionālo pašvaldību likumprojekta izstrādi. Gulbenē ministrs tiekas ar Gulbenes, Alūksnes, Balvu, Madonas, Valmieras, Valkas, Limbažu un Cēsu rajona padomju vadītājiem.

Tikšanās laikā paredzēts apmainīties ar secinājumiem, kas radušies pēc ministra iepriekšējām konsultācijām ar rajonu padomju vadītājiem. To laikā ministrs panācis, ka rajonu padomju vadītāji aktivizējās savstarpējām sarunām par reģionālo reformu, un sagaida, ka sarunu starplaikā rajonu padomju vadītāji būs saskaņojuši viedokļus un šajās konsultācijās piedāvās vienotus priekšlikumus likumprojekta izstrādei.

J.Bunkšs ir sagatavojis un Gulbenē rajonu padomju vadītājus iepazīstinās ar aptaujas anketu, ko līdz 15.oktobrim paredzēts izsūtīt visām pašvaldībām, lai noskaidrotu katras pašvaldības viedokli par reģionu centriem un robežām.

Pašlaik notiek konsultācijas ar ministrijām par funkciju un finansējuma nodošanu reģionālajām pašvaldībām, konsultācijās ar Finansu ministriju tiks rūpīgi apspriesti reģionālo pašvaldību budžetu avoti un nodokļu bāzes veidošanas iespējas.

Ministra Jāņa Bunkša iepriekšējās konsultācijās ar rajonu padomju un valsts nozīmes pilsētu domju vadītājiem no 3. līdz 22.septembrim tika precizētas reģionālo pašvaldību funkcijas.

Attiecībā uz sabiedrisko transportu pašvaldību vadītāji lūdza precizēt sabiedriskā transporta veidus, jo vairākas rajonu pašvaldības rūpējas ne tikai par autobusu satiksmi, bet arī par dzelzceļa transportu.

Atšķirīgi viedokļi ir par vidējo izglītību. Vieni uzskata, ka katrā vietējā pašvaldībā ir jābūt vidusskolai un pati vietējā pašvaldība jāveido tik liela, lai tā spētu vidusskolu uzturēt. Citi uzskata, ka par vidējo izglītību ir jāgādā reģionālajām pašvaldībām.

Rajonu padomju pārstāvji uzsvēra, ka ir grūti nošķirt pamatskolas — 9 klašu — izglītību no vidusskolas — 10. — 12.klases — izglītības.

Apspriežot reģionu funkciju nodrošināt primāro un sekundāro veselības aprūpi, sarunu dalībniekiem radās jautājums, vai slimokasēm arī vajadzētu atbilst plānoto deviņu reģionu teritorijām. Pašlaik Kuldīgas slimokase aptver visu Kurzemi un Ziemeļaustrumu slimokase — visu Vidzemi.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!