• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Izglītības un zinātnes ministrijas prioritātēm 2008.gadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.09.2007., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/162639

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tieslietu ministrs par radikālo organizāciju aktivitātēm

Vēl šajā numurā

04.09.2007., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Izglītības un zinātnes ministrijas prioritātēm 2008.gadā

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) 2008.gadā par savām prioritātēm izvirzījusi turpināt darbu pie pedagogu atalgojuma paaugstināšanas, pie sekmīgas Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu aktivitāšu īstenošanas, pie zinātnes attīstības, kā arī pie atbalsta nodrošināšanas speciālās izglītības iestādēm un internātskolām.

IZM prioritāte ir pedagogu atalgojuma paaugstināšana. Lai no 2008.gada 1.septembra turpinātu uzsākto darbu pie pedagogu darba samaksas iekļaušanas vienotā darba samaksas sistēmā, papildus nepieciešami 18,8 miljoni latu. Lai veiktu plānoto pašvaldību padotībā esošo pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu darba samaksas finansēšanu no valsts budžeta mērķdotācijas ar 2008.gada 1.janvāri nepieciešamais papildus finansējums ir 27 miljoni latu.

2008.gadā IZM ir būtiski turpināt darbu, lai sekmīgi īstenotu ES struktūrfondu aktivitātes, tāpēc svarīgi nodrošināt nepieciešamo nacionālo līdzfinansējumu atbilstoši noslēgtajiem līgumiem.

Lai sekmētu zinātnes sistēmas attīstību saskaņā ar ES Lisabonas stratēģijā izvirzītajiem mērķiem un Ministru kabineta noteikto zinātnes prioritāšu finansēšanu, kā arī Zinātniskās darbības likumā paredzēto, IZM papildus pieprasīs 10,4 miljonus latu. Minētie līdzekļi domāti Valsts pētījumu programmu īstenošanai, bāzes finansējuma nodrošināšanai valsts zinātniskajiem institūtiem un valsts augstskolām un to zinātniskajiem institūtiem un Latvijas Zinātnes padomes darbības nodrošināšanai.

Latvijas Nacionālajā sporta attīstības programmā 2006.-2012.gadam noteikto mērķu sasniegšanai un uzdevumu īstenošanai budžeta programmai “Sports” papildus nepieciešami 1,8 miljoni latu, bet Latvijas Nacionālā valsts sporta centra “Mežaparks” rekonstrukcijai un SIA “Sporta centrs “Mežaparks”” reorganizācijai nepieciešams valsts galvojums 7,3 miljonu latu apmērā.

14,2 miljoni latu nepieciešami speciālās izglītības iestāžu, vispārējās izglītības iestāžu speciālās izglītības klašu (grupu) un internātskolu finansēšanai, sākot ar 2008.gada 1.janvāri, kā arī 1,5 miljoni latu nākamajā gadā nepieciešami izglītības infrastruktūras atbalstam, lai segtu kapitālo remontu izmaksu un būvdarbu sadārdzinājumu.

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!