• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šonedēļ žurnālā "Komersanta Vēstnesis". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.09.2007., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/162727

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas valstu sadarbību transporta infrastruktūrā

Vēl šajā numurā

05.09.2007., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šonedēļ žurnālā “Komersanta Vēstnesis”:

 

KV36VAKS.JPG (72302 bytes)* Joprojām mūsu valstī pārāk maz jauniešu apgūst tehniskās zinātnes. Tā sekas ir jūtamas jau tagad un būs vēl arī tuvākajā nākotnē – mums trūkst jaunu, talantīgu izgudrotāju, kas spētu radīt komercializējamas idejas, kas pārtaptu eksportspējīgā produktā. Modernos uzņēmumos trūkst inženieru, kas spētu strādāt ar mūsdienīgām iekārtām, komplektēt vajadzīgās sistēmas. Bet vai tie nākamie inženieri, kas pašlaik mācās, piemēram, Rīgas Tehniskās universitātes Elektronikas un telekomunikāciju fakultātē, iegūst tādu izglītību, kas pieprasīta darba tirgū?


 

* Projektēt un būvēt drīkst vienlaikus. To tagad atļauj Ministru kabineta 2007.gada 26.jūnija noteikumi Nr.420 “Grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 1.aprīļa noteikumos Nr.112 “Vispārīgie būvnoteikumi””. Tie stājās spēkā šā gada 29.jūnijā un nosaka arī vienkāršotu kārtību inženiertīklu pievadu un iekšējo inženiertīklu izbūvei, paredz pastiprinātas ugunsdrošības prasības un citas izmaiņas.

 

* Šo vasaru Sigulda aizvada svētku noskaņās – lielākie šalca pilsētas astoņsimtgades nedēļā. Tagad pilsēta gatavojas lietišķam pasākumam – šonedēļ, 7.un 8.septembrī, notiks Siguldas novada uzņēmējsabiedrību ražojumu un pakalpojumu izstāde, kuru organizē biedrība “Siguldas uzņēmēju klubs” kopā ar Siguldas novada domi un atbalsta Nordea banka. Kāds ir novada darbīgais iedzīvotājs, “Komersanta Vēstnesim” stāsta Siguldas uzņēmēju kluba valdes priekšsēdētājs, “Baltic Trust Bank” Siguldas filiāles direktors Harijs Štrauss.

 

* Siguldieši, kokaudzētavas “Pīlādži” īpašnieki Jānis un Sandra Zilveri apsaimnieko 30 hektārus zemes, daļa ir viņu īpašumā, daļa tiek nomāta. Saimniecības specializācija ir augļu koku un ogulāju stādu audzēšana, ābolu un bumbieru audzēšana. Dārzkopji uzskata: viņi ir izveidojuši ne tikai Vidzemē atpazīstamu kokaudzētavu.

 

* Nākamnedēļ Rīgu pāršalks inovācijas vilnis. Varam to dēvēt par inovācijas uzvaras gājienu. Vai arī – pasākumu kopumu, kas šo vārdu, kas nu iegājis modē un it bieži tiek velti valkāts, mēģinās piepildīt ar īstenu saturu. Tātad – 9.septembrī sāksies “Rīgas forums 2007”, kas ilgs līdz 15.septembrim. “Komersanta Vēstnesī” plaša informācija par inovācijas nedēļas pasākumiem.

 

“Komersanta Vēstneša” redakcija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!