• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra uzrunu PBLA valdes sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.09.2007., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/162796

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par Saeimas 2007.gada 6.septembra sēdes sasaukšanu un sēdes darba kārtību

Vēl šajā numurā

06.09.2007., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra uzrunu PBLA valdes sēdē

 

Ārlietu ministrs Artis Pabriks 4.septembrī, uzrunājot Pasaules brīvo latviešu apvienības (PBLA) locekļus gadskārtējā valdes sēdē, aicināja trimdas latviešus nodot brīvās ekonomikas un demokrātijas pieredzi jaunajai paaudzei.

Ministrs norādīja, ka tie, kas tiks ievēlēti nākamajā Saeimā, iespējams, būs cilvēki, kas nav piedzīvojuši padomju okupācijas gadus, tādēļ viņiem būs citas vērtības un pieredze. Viens no mūsu valsts uzdevumiem ir padarīt demokrātiju par neatgriezenisku un pastāvīgu parādību Latvijā un kļūt par tikpat “garlaicīgu” un stabilu zemi kā citas Eiropas valstis. Tādēļ trimdas latviešu pieredze, dzīvojot brīvajā pasaulē, ir īpaši svarīga.

Artis Pabriks uzsvēra, ka lielā mērā Latvijas turpmākās attīstības mēraukla ir attiecības ar Krieviju. Valstu attiecībās nav jāvalda atriebības alkām, bet gan vēsam prātam. Mūsu valsts ārpolitika ir jāvirza tā, lai tiem, kam ir šaubas par mūsu valsts nākotni vai jebkādi aizspriedumi, ir mazākas iespējas īstenot savus nodomus.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!