• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente Islandē: - konferencē Reikjavīkā; - tiekoties ar Islandes prezidentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.10.1999., Nr. 333/334 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16287

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente Islandē: - tiekoties ar Islandes premjerministru; - tiekoties ar Islandes prezidentu (turpinājums)

Vēl šajā numurā

12.10.1999., Nr. 333/334

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente Islandē:

— konferencē Reikjavīkā

Piektdien, 8.oktobrī, Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga piedalījās konferencē "Sievietes un demokrātija jaunās tūkstošgades rītausmā".

Konferenci atklāja Islandes premjerministrs Davids Odsons, kurš norādīja, ka joprojām pasaulē sievietēm nav tādu pašu tiesību kā vīriešiem. D.Odsons atzīmēja, ka šo konferenci redz kā vienu no līdzekļiem šīs līdztiesības sasniegšanai. Kā ļoti būtisku Islandes premjerministrs uzsvēra valstu valdību un nevalstisko organizāciju darbību šajā jomā, kā arī pasākuma nozīmi Islandei un visām konferences dalībvalstīm.

Nākamā ar runu uzstājās Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga.

ASV valsts sekretāra vietnieks Stroubs Talbots savā runā norādīja, ka sievietes ir bijis vadošais spēks pozitīvām pārmaiņām Austrumeiropā un bijušajās PSRS republikās. ASV valdība uzskata par savu uzdevumu arī turpmāk atbalstīt Baltijas un Krievijas sieviešu centienus pilnveidot šīs sabiedrības. ASV valdība ir nolēmusi mazo un vidējo uzņēmumu attīstībai piešķirt 100 miljonu ASV dolāru. S.Talbots apliecināja, ka ASV valdība arī turpmāk palīdzēs šī reģiona sievietēm pilnveidot savu zināšanu banku uzņēmējdarbības un politikas zinātnēs.

— tiekoties ar Islandes prezidentu

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga piektdien, 8.oktobrī, Reikjavīkā tikās ar Islandes prezidentu Oulafuru Ragnaru Grīmsonu.

Sarunas laikā abu valstu prezidenti pārrunāja Latvijas un Islandes divpusējās attiecības. V.Vīķe–Freiberga uzsvēra Islandes lomu Latvijas neatkarības atgūšanā, kā arī atbalstot Latvijas virzību uz NATO un ieguldot investīcijas Latvijā. Islandei Latvijā ir lielākās investīcijas, rēķinot uz vienu iedzīvotāju, salīdzinājumā ar pārējām bijušajām postkomunisma valstīm.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!