• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra tikšanos ar Gruzijas Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas valsts ministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.09.2007., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/162876

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas valstu zemkopības ministru tikšanos

Vēl šajā numurā

07.09.2007., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra tikšanos ar Gruzijas Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas valsts ministru

 

Ārlietu ministrs Artis Pabriks 5.septembrī Kriņicas ekonomikas foruma ietvaros tikās ar Gruzijas Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas valsts ministru, premjerministra vietnieku Giorgiju Baramidzi.

Sarunas laikā īpaša uzmanība tika pievērsa Latvijas un Gruzijas ekonomiskajai sadarbībai. Ārlietu ministrs Artis Pabriks uzsvēra, ka liela nozīme tālākā Latvijas un Gruzijas sadarbības paplašināšanā ir starpvaldību komisijas darbības sākšanai. Ārlietu ministrs informēja, ka Latvija ir īpaši ieinteresēta ekonomisko sakaru intensificēšanā ar Gruziju un jau šobrīd vairākiem Latvijas uzņēmumiem, piemēram, Rīgas Vagonbūves rūpnīcai un celtniecības uzņēmumiem, ir interese par sadarbību ar Gruziju. Šajā saistībā G.Baramidze uzsvēra, ka Gruzijā turpinās strauja ekonomiskā izaugsme un investīciju vides liberalizācija, un aicināja Latvijas uzņēmējus investēt Gruzijas ekonomikā.

A.Pabriks norādīja, ka Latvija turpinās Gruzijā īstenot projektus attīstības sadarbības ietvaros un aicināja Gruzijas pusi norādīt tās jomas, kurās tai Latvijas pieredze ir nepieciešama visvairāk.

Eiropas Savienības un Gruzijas aktuālo jautājumu kontekstā ārlietu ministrs uzsvēra, ka Latvija turpinās aktīvi iestāties par Eiropas Savienības un Gruzijas vīzu režīma jautājumu risināšanu, kas šobrīd ir viens no aktuālajiem jautājumiem Eiropas Savienības un Gruzijas darba kārtībā.

G.Baramidze pateicās Latvijai par līdzšinējo atbalstu, tai skaitā par Latvijas nosūtīto ekspertu dalībai starptautiskajā neatkarīgajā komisijā, kas izmeklēja 6.augustā Gruzijā notikušo incidentu, kad Gori pilsētas tuvumā tika nomesta raķete.

Tāpat G.Baramidze apsveica Latviju ar Latvijas – Krievijas robežlīguma ratifikācijas procedūras sākšanu Krievijā, uzsverot, ka tas ir nozīmīgs solis Latvijas un Krievijas attiecību veidošanā.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!