• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Afganistānā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.09.2007., Nr. 146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/162950

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

11.09.2007., Nr. 146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Afganistānā

 

AFGANISTANA2.JPG (23574 bytes)
Svētdien un pirmdien, 9. un 10.septembrī, Latvijas Valsts prezidents kā pirmais Baltijas valstu prezidents darba vizītē apmeklēja Afganistānu, kur tikās ar valsts augstākajām amatpersonām, politiskajiem līderiem, kā arī Latvijas kontingenta karavīriem.
Attēlā: sagaidīšanas laikā 9.septembrī Afganistānas galvaspilsētā Kabulā – Latvijas Republikas Valsts prezidents Valdis Zatlers un Afganistānas Islāma Republikas prezidents Hamids Karzaji – militāro atašeju pavadībā
Foto: EPA/A.F.I.

Valsts prezidents Valdis Zatlers 9.septembrī devās darba vizītē uz Afganistānu. Vizītes laikā viņš tikās ar Afganistānas Valsts prezidentu Hamidu Karzaji, ārlietu ministru Ranginu Dadfaru Spantu, kā arī aizsardzības ministru Abdulu Rahimu Vardaku.

Valdis Zatlers ir pirmais Baltijas valstu prezidents, kas vizītē apmeklē Afganistānu un tiekas ar tās politiskajiem līderiem. Pašlaik misija Afganistānā ir lielākā un nozīmīgākā Latvijas starptautiskā palīdzība, kas iekļauj ne tikai lielāko Nacionālo bruņoto spēku (NBS) kontingenta dalību (vairāk nekā 90 militārpersonas), bet arī civilo iesaisti ar policistiem un politisko/attīstības padomnieku. Tādējādi šobrīd Latvijas valsts iesaistīšanās misijā ir ne tikai militāra, bet orientēta arī uz afgāņu labklājības celšanu.

Tiekoties ar Afganistānas amatpersonām, Valsts prezidents pārrunāja Latvijas līdzdalību stabilitātes garantēšanā valstī, uzsverot starptautiskās sabiedrības iesaistes vienotības nepieciešamību, kā arī mudinot amatpersonas veicināt Afganistānas valsts pārvaldes kapacitātes celšanu, tajā skaitā narkotiku ražošanas apkarošanas jomā.

Vizītes laikā Valsts prezidents Valdis Zatlers tikās arī ar ISAF (International Security Assistance Force) komandieri ģenerāli Danu K.Maknīlu, Ziemeļu reģionālās pavēlniecības komandieri brigādes ģenerāli Dīteru Varneki. ISAF starptautiskās operācijas mērķis ir sniegt atbalstu Afganistānas pagaidu valdībai drošības uzturēšanā operācijas atbildības ietvaros, lai pārejas perioda valdība un ANO personāls varētu darboties drošā vidē. ISAF misijā piedalās karavīri no 29 valstīm.

Tiekoties ar militārajiem komandieriem, Valsts prezidents pārrunāja drošības situāciju Afganistānā, Latvijas misijas gaitu un uzdevumus tuvākajā nākotnē.

Valsts prezidents tikās ar Latvijas kontingenta karavīriem, viesojoties Mazarišarifas un Maimanas bāzē. Valsts prezidents iepazinās ar karavīru dienesta apstākļiem, materiāli tehnisko nodrošinājumu, pārrunāja misijas uzdevumu izpildes gaitu un uzklausīja kareivju viedokli par problēmām un izaicinājumiem, pildot dienesta pienākumus Afganistānā.

Valsts prezidenta preses dienests

 

Aizsardzības ministrs Atis Slakteris, kopā ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru uzturoties darba vizītē Afganistānā, tikās ar Nacionālo bruņoto spēku (NBS) kontingenta karavīriem, kas piedalās NATO vadīto Starptautisko drošības atbalsta spēku (ISAF) operācijā.

Apmeklējot Mazarišarifas un Maimanas bāzes, A.Slakteris pasniedza pieciem Latvijas kontingenta karavīriem apbalvojumus “Aizsardzības ministrijas Goda raksts”, kā arī sešiem karavīriem piešķirto dienesta pakāpju “Dižkareivis” atšķirības zīmes.

Vizītes ietvaros aizsardzības ministrs iepazinās ar Vācijas kontingenta karavīru rīcībā esošajām bruņumašīnām. Tiek apsvērta iespēja iegādāties šīs bruņumašīnas Latvijas kontingenta Afganistānā vajadzībām.

Latvija piedalās NATO vadītajā starptautiskajā operācijā Afganistānā kopš 2003.gada februāra. ISAF sastāvā patlaban dienesta pienākumus pilda 95 Latvijas kontingenta karavīri un 2 civilie policisti, kuri izvietoti Kabulā, Maimanā un Mazarišarifā.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

AFGANISTANA1.JPG (15501 bytes)
Latvijas Republikas Valsts prezidents Valdis Zatlers un Afganistānas Islāma Republikas prezidents Hamids Karzaji kopīgajā preses konferencē 9.septembrī
Foto: EPA/A.F.I.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!