• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties Pasaules ekonomikas forumā Ķīnā un atklājot starptautisko investīciju un tirdzniecības izstādi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.09.2007., Nr. 146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/162953

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties darba vizītē Afganistānā

Vēl šajā numurā

11.09.2007., Nr. 146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piedaloties Pasaules ekonomikas forumā Ķīnā un atklājot starptautisko investīciju un tirdzniecības izstādi

 

7.septembrī, turpinot vizīti Ķīnas Tautas Republikā (ĶTR), Ministru prezidents Aigars Kalvītis piedalījās Pasaules ekonomikas forumā Daljanā un uzstājās tā darba sesijā “Attīstības “karstie punkti” – uzmanības lokā Eiropa” (Growth Hotspots – Focus on Europe).

Diskusijā par Eiropas perspektīvām un attīstību A.Kalvītis atzīmēja Ziemeļeiropas izaugsmi un optimistiskās ekonomiskās attīstības prognozes. A.Kalvītis norādīja, ka šī izaugsme pamatā balstās uz liberālu un atvērtu ekonomiku. Diskusijas laikā Ministru prezidents pievērsa uzmanību Latvijas attīstībai: “Latvijas, kā vienas no reģionu valstīm, izaugsmes scenārijs ir pozitīvs. Tā kā Latvijas ekonomika balstās uz pakalpojumu sniegšanu reģionu valstīm (finanses, transports, tirdzniecība), Latvijai ir būtiskas labas kaimiņattiecības un pieaugoša tirgus liberalizācija. Valdības darbs lielā mērā koncentrējas uz šiem mērķiem.”

A.Kalvītis diskusijas laikā sniedza ieskatu arī Latvijas ekonomiskajā situācijā. Diskusijā tāpat tika pārrunātas darbaspēka pieejamības un demogrāfijas problēmas Eiropā.

Lai pārrunātu investīcijas enerģētikā un telekomunikācijās, Ministru prezidents tikās arī ar uzņēmuma “Korea SK Group” valdes priekšsēdētāju Čei Dževonu un uzņēmuma pārstāvjiem.

Pasaules ekonomikas forumā Ministru prezidents A.Kalvītis piedalījās arī Biznesa iepazīstināšanas grupas (Business Interaction Group) apaļā galda diskusijā, kurā bija pārstāvji no Austrālijas, ASV, Honkongas, Ķīnas, Krievijas, Azerbaidžānas, Dienvidkorejas un Dienvidāfrikas. Ministru prezidents apaļā galda diskusijā iepazīstināja ar Latvijas ekonomisko attīstību un iespējām investēt uzņēmējus interesējošos sektoros Latvijā.

6.septembrī Ministru prezidents tikās ar Daljanas mēru Sja Dereņu un vietējiem uzņēmējiem, kā arī notika saruna ar Šendženas vicemēru Džanu Sipinu. Vizītes laikā vērojama interese no Ķīnas provinču un pašvaldību pārstāvjiem, lai veidotu sadarbību gan valdības līmenī, gan Latvijas pašvaldību līmenī.

8.septembrī, turpinot vizīti Ķīnas Tautas Republikā, Ministru prezidents piedalījās Ķīnas starptautisko investīciju un tirdzniecības izstādes atklāšanā, kur uzstājās ar runu. Izstādes ietvaros A.Kalvītis tikās ar Ķīnas uzņēmējiem, kā arī apmeklēja Sjamenas ostu. Tāpat A.Kalvītis tikās ar Ķīnas vicepremjeri Vu Ji.

Ministru prezidents Aigars Kalvītis, uzturoties vizītē Ķīnas Tautas Republikā, kopā ar Ķīnas vicepremjeri Vu Ji atklāja Ķīnas starptautisko investīciju un tirdzniecības izstādi. Ministru prezidents savā runā uzsvēra Latvijas stratēģiski nozīmīgo ģeogrāfisko novietojumu, kas ļauj mūsu valstij būt tiltam starp Rietumu un Austrumu reģioniem.

Izstādes atklāšanā piedalījās daudzi Ķīnas uzņēmēji, kas ir ieinteresēti izzināt sadarbības iespējas ar Latviju.  

“Jau vēsturiski Latvija ir bijusi nozīmīgs posms tranzīta plūsmām gan ziemeļu–dienvidu, gan austrumu–rietumu virzienā,” izstādes atklāšanā atzīmēja Ministru prezidents.

Pieaugot Ķīnas preču tirdzniecības apjomiem ar Eiropas valstīm, A.Kalvītis aicināja apsvērt iespējas par jaunu tranzīta ceļu izveidi, kas savienotu Ķīnu un Latviju. Norādot uz jau esošo infrastruktūru no Ķīnas caur Kazahstānu un Krieviju uz Latviju, Ministru prezidents atzīmēja, ka preču transportēšana pa šo tranzīta ceļu ietaupītu laiku un būtu ar salīdzinoši zemām izmaksām.

A.Kalvītis Ķīnas uzņēmējus iepazīstināja ar Latvijas tautsaimniecības attīstības tendencēm, norādot, ka mūsu valsts ekonomikas pieaugums pēdējo gadu laikā bijis straujākais Eiropā.

Ministru prezidents Aigars Kalvītis ar uzņēmējiem apaļā galda diskusijas laikā apsprieda Latvijas un Ķīnas ekonomiskās sadarbības iespējas. Ķīnas uzņēmēji izrādīja lielu interesi par sadarbību ar Latviju, izsakot vēlmi apmeklēt mūsu valsti un klātienē iepazīties ar Latvijas uzņēmējdarbības vidi.

Latvijas un Ķīnas ekonomiskā sadarbība tika pārrunāta arī Ministru prezidenta un Ķīnas viceprezidentes divpusējās tikšanās laikā. Abas amatpersonas bija vienisprātis par nepieciešamību attīstīt un paplašināt ekonomisko sadarbību, veicinot Latvijas uzņēmēju aktivitātes Ķīnā un Ķīnas uzņēmēju aktivitātes Latvijā.

Kā atzīmēja A.Kalvītis, piesaistot investīcijas no Ķīnas, tiks veicināta Latvijas iekļaušanās globālajos ekonomiskajos procesos.

Turpinot vizīti Ķīnas Tautas Republikā, Ministru prezidents apmeklēja Fudžianas provinci, kur tikās ar provinces mēru Huanu Sjao Tinu un Sjameņas pilsētas mēru Ļu Či Gui. A.Kalvītis iepazinās ar Sjameņas ostu.

Vizītes turpinājumā Ministru prezidentam paredzēts doties uz Honkongu un tikties ar Honkongas administrācijas vadību.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!