• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Hamburgas uzņēmēju vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.10.1999., Nr. 333/334 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16296

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par parakstu vākšanas rezultātiem tautas nobalsošanas ierosināšanai par likumu "Grozījumi likumā "Par valsts pensijām""

Vēl šajā numurā

12.10.1999., Nr. 333/334

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Hamburgas uzņēmēji:

— tiekoties ar ekonomikas ministru

Ekonomikas ministrs Vladimirs Makarovs vakar, 11.oktobrī, tikās ar Hanzas pilsētas Hamburgas Senāta prezidentu, birģermeisteru Ortvinu Rundi, Hamburgas tautsaimniecības pārstāvju un Latvijā pārstāvēto Hamburgas uzņēmumu delegāciju.

Pārrunājot vēsturiskās ekonomiskās saites, kas vieno Latviju un Vāciju, Hamburgas birģermeisters apliecināja lielo ieinteresētību Baltijas jūras reģiona, tai skaitā arī Latvijas, turpmākā attīstībā.

Izsakot cerību, ka sadarbība aizvien paplašināsies, ekonomikas ministrs ar gandarījumu atzīmēja, ka Latvijā pašlaik darbojas aptuveni 850 Latvijas un Vācijas kopuzņēmumi un vācu firmu filiāles, tajā skaitā daudzi ievērojami Hamburgas uzņēmumi.

Sarunas laikā kā viens no veiksmīgas sadarbības piemēriem tika minēta ar Hamburgas atbalstu izveidotā rehabilitācijas centra darbība Jūrmalā. Tā veidošanu savulaik, vēl būdams darba, veselības un sociālo lietu ministrijas vadītājs, veicinājis gan Hamburgas birģesmeisters, gan V.Makarovs kā Latvijas labklājības ministrs. Šis centrs ir laba skola, kā panākt, lai darba tirgū konkurētspējīgi būtu arī cilvēki ar attīstības traucējumiem," pauda V.Makarovs.

Pārrunātas turpmākās ekonomiskās sadarbības iespējas starp Latvijas un Hamburgas ostām. Ekonomikas ministrs informēja par privatizācijas procesu Latvijā, tostarp kuģniecības, kokapstrādes un enerģētikas uzņēmumu privatizāciju.

Vācu uzņēmēji atzinīgi novērtēja Latvijā ieviesto komercbanku uzraudzības sistēmu, kas veicina banku darbības stabilitāti.

Pārrunājot uzņēmējdarbības vidi mūsu valstī, tika minētas arī dažas nepilnības nodokļu iekasēšanas jomā, ar ko nācies saskarties vācu uzņēmējiem Latvijā. Ekonomikas ministrs informēja par uzsākto konkrēto pasākumu kopumu birokrātisko šķēršļu novēršanā, uzņēmējdarbības un investīciju veicināšanā. Vācu uzņēmēji saņēma uzaicinājumu aktīvi piedalīties ekonomikas ministra sarunās ar citu nozaru ministriem, kas tiek rīkotas kopā ar Latvijas Attīstības aģentūru un Ārvalstu investoru padomi, lai apzinātu uzņēmējdarbības šķēršļu novēršanas iespējas un aktīvi virzītu attiecīgu dokumentu pieņemšanu valdībā un Saeimā.

Romāns Meļņiks,  ekonomikas ministra  preses sekretārs

— sarunās Ārlietu ministrijā

Vakar, 11. oktobrī, Hamburgas domes priekšsēdētājs Ortvins Runde savas Latvijas vizītes ietvaros Ārlietu ministrijā tikās ar valsts sekretāra vietnieci Elitu Kuzmu.

Tā kā Vācijas Federatīvā Republika ir viena no aktīvākajām Latvijas sadarbības partnerēm, sarunas laikā pārrunāts plašs abas puses interesējošu jautājumu loks. Ņemot vērā VFR federālo zemju patstāvību ekonomikā un kultūrā, liela uzmanība tika pievērsta divpusējās sadarbības aktivizēšanas jautājumiem ekonomikā, vides aizsardzībā, kultūrā un izglītībā.

Sarunā izteikta vēlme veicināt reģionālās sadarbības projektus Baltijas jūras valstu starpā. Hamburga tika aicināta piedalīties Eiropas Savienības Baltijas jūras valstu sadarbības forumā 2001. gadā Rīgā. Šī triju Baltijas valstu un Zviedrijas kopīgi izstrādātā projekta mērķis ir veicināt pārrobežu sadarbību starp mazajiem un vidējiem uzņēmumiem.

Hamburgas domes priekšsēdētājs uzsvēra, ka Hamburga ir ieinteresēta Eiropas Savienības paplašināšanās procesā, izrādīja interesi par Latvijas sasniegumiem integrācijas procesā ES un izteica cerību, ka Helsinku sanāksmē Latvija tiks uzaicināta sākt sarunas par iestāšanos Eiropas Savienībā.

Kā pozitīvs faktors Latvijas un Hamburgas sadarbībā tika atzīmēts arī aktīvais Latvijas Republikas goda konsulāta Hamburgā darbs goda konsules Sabīnes Zomerkampas-Homanes vadībā.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!