• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lielbritānija - Latvijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.10.1999., Nr. 333/334 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16298

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents: - tiekoties ar Hamburgas birģermeistaru; - sarunā ar Eiropas parlamentārās asamblejas pārraudzības komitejas ekspertiem

Vēl šajā numurā

12.10.1999., Nr. 333/334

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lielbritānija — Latvijai

Latviešu valodas mācības programmai

Lielbritānijas Starptautiskās attīstības ministre Klēra Šorta ir nolēmusi piešķirt 100 000 sterliņu mārciņas Latvijas nacionālajai valodas mācības programmai.

"Nacionālā valodas mācības programma dod ieguldījumu starpkopienu attiecību uzlabošanā, dodot valdībai iespēju piedāvāt krievvalodīgajai minoritātei latviešu valodas apmācību. Es atbalstu šos konstruktīvos soļus un tādēļ piekrītu 100 000 sterliņu mārciņu piešķiršanai," teica K.Šorta. "Viens no grūtākajiem darbiem Latvijai pārejas posmā ir — izstrādāt konstruktīvu politiku un praksi attiecībā uz minoritātēm. Man ir prieks redzēt, ka Latvija risina naturalizācijas jautājumus, ņemot vērā Eiropas Komisijas, Eiropas Padomes un EDSO padomus."

Lielbritānijas vēstnieks Stīvens Nešs ir rakstījis par šo ziedojumu Valsts prezidentei Vairai Vīķei–Freibergai.

Lielbritānijas vēstniecības  preses dienests

Universitāšu stipendijām

Oksfordas un Kembridžas universitātes sadarbībā ar Atvērtās sabiedrības institūtu Ņujorkā, Sorosa fondu — Latvija un Britu padomi izsludina konkursu pasniedzējiem un zinātniekiem par iespēju veikt pētījumus Kembridžas un Oksfordas universitāšu bibliotēkās un sadarboties ar izvēlētās jomas speciālistiem.

Programma piedāvā:

* vienu mēnesi vasaras mēnešos studēt Kembridžas universitātes bibliotēkā;

*  vienu mēnesi studēt Oksfordas universitātes bibliotēkā;

* trīs mēnešu sociālo zinātņu studijas Oksfordas universitātē (no 2000.gada 1.maija līdz 7.jūlijam vai arī no 9.oktobra līdz 16.decembrim).

Lai gan nosacījumi katrā augstskolā ir atšķirīgi, programmas ietvaros tiek apmaksāti uzturēšanās un transporta izdevumi, kā arī stipendiāts saņem nelielu naudas summu grāmatu iegādei un kopēšanas izdevumiem.

Pretendentiem ir perfekti jāpārvalda angļu valoda. Programma īpaši atbalsta tos pasniedzējus un pētniekus, kuri strādā pie grāmatas izdošanas vai lekciju kursa sagatavošanas un kuriem līdz šim nav bijusi iespēja studēt ārpus Austrumeiropas valstīm. Šajā programmā nevar pieteikties tie, kuri studējuši divus vai vairāk mēnešus laika posmā no 1998.gada 1.aprīļa līdz 1999.gada 31.martam ārpus šī reģiona.

Pieteikuma anketas un informāciju par Oksfordas un Kembridžas universitāšu stipendiju programmu pasniedzējiem un zinātniekiem var saņemt Sorosa fonda — Latvija Izglītības informācijas centrā Raiņa bulvārī 19, 243.telpā. Jautājumi par šo programmu adresējami programmas koordinatorei Dacei Visnolai, tel.7228656, e-pasts: dvisnola@lanet.lv Informāciju par stipendijām var uzzināt Sorosa fonda – Latvija mājas lapā www.sfl.lv

Pieteikuma anketas un visi nepieciešamie dokumenti pretendentiem ir jāiesniedz līdz š.g. 15.oktobrim Sorosa fonda — Latvija Izglītības informācijas centrā Raiņa bulvārī 19, 243.telpā.

Sorosa fonda – Latvija informācija

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!