• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šonedēļ žurnālā "Komersanta Vēstnesis". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.09.2007., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/163041

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Finanšu ministrijas un Latvijas Pašvaldību savienības sarunām

Vēl šajā numurā

12.09.2007., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šonedēļ žurnālā “Komersanta Vēstnesis”:

 

KV37VAKS.JPG (48311 bytes)• Sasniedzot jaunu inflācijas rekordskaitli, rodas loģisks jautājums – cik ilgi tas turpināsies? Latvijas Komercbanku asociācija pauž viedokli – ja valdība inflācijas apkarošanas plāna īstenošanu sapratīs tikai kā kreditēšanas tempu samazināšanu, arī gada inflācija Latvijā var sasniegt divciparu skaitli. Un, lai arī, teiksim, 30 procentu inflāciju līdz 10 procentu rādītājam samazināt esot daudz vieglāk nekā 8 procentu inflācijas līmeni līdz 2 procentiem, diezin vai to vajadzētu pārbaudīt Latvijas apstākļos. Kādi ir iespējami risinājumi, lasiet publikācijā “Apturēt inflāciju nozīmē stabilizēt ekonomiku”.

 

• No 22.augusta spēkā stājušies jaunie aizdevumu garantēšanas un finanšu līzinga garantēšanas noteikumi, un tādējādi Latvijas Garantiju aģentūra divkāršojusi ilgtermiņa investīciju aizdevumu, īstermiņa apgrozāmo līdzekļu aizdevumu un līzinga garantiju maksimālo garantijas apjomu – tas palielināts no 250 tūkst. latu līdz 500 tūkst. latu. Par šo un vēl citiem jaunumiem aizdevumu garantēšanā “KV” skaidrojums rakstā “Aizdevuma garantiju apjoms divkāršots”.

 

• Vakardienas valdības sēdē veikti grozījumi Ministru kabineta noteikumos par komandējumiem un to izdevumu atlīdzināšanu. Kurš kuram, cik un par ko maksā – skaidro Valsts darba inspekcijas Darba tiesību nodaļas vadītājs Vilnis Virza.

 

• “Esmu sevi iepazinusi kā uzņēmēju un sapratusi, ka neesmu vadītāja, bet vecmāte, kurai patīk un padodas bērnus ķert, nevis papīrus kārtot un vadīt citus. Taču, ja man atkal būtu jāizvēlas, darītu tāpat – veidotu savu uzņēmumu,” atzīst Dina Ceple, sertificēta vecmāte un ģimenes veselības centra “Stārķa ligzda” veidotāja un vadītāja. Kāda ir viņas biznesa veiksmes formula, lasiet “KV” tradicionālā sadaļā “Biznesa kāpnes”.

 

• Kā atrast ceļu uz miljonu? Kādas ir biežākās kļūdas grāmatvedības uzskaitē? Ar kādu produkciju Latvijas mazajam ražotājam atrast savu nišu modernajā pārtikas industrijā? Kā izvietot izkārtni, nesastrīdoties ne ar ēkas īpašnieku, ne ar pilsētas arhitektu? Uz šiem un vēl citiem jautājumiem atbildes “Komersanta Vēstneša” kārtējā numurā.

 

“Komersanta Vēstneša” redakcija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!