• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Finanšu ministrijas un Latvijas Pašvaldību savienības sarunām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.09.2007., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/163042

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Naturalizācijas pārvaldes un Valsts valodas centra apvienošanos

Vēl šajā numurā

12.09.2007., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Finanšu ministrijas un Latvijas Pašvaldību savienības sarunām

 

7.septembrī Finanšu ministrijā (FM) notika kārtējās FM un Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) sarunas par pašvaldību budžeta un finanšu jautājumiem saistībā ar 2008.gada valsts budžeta projektu.

Finanšu ministrija informēja, ka tās prognozētie iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumi pašvaldību budžetos 2008.gadā (saglabājot pašreizējo procentuālo sadalījumu starp pašvaldību un valsts budžetiem – attiecīgi 79% un 21%) būs 794,74 miljoni latu. Pašvaldības norādīja iespējamās problēmas, kas varētu apdraudēt šo nodokļa prognozes izpildi. Turklāt LPS uzskata, ka nākamgad vajadzētu palielināt pašvaldībām paredzēto iedzīvotāju ienākuma nodokļa daļu līdz 82%.

Pārējo nodokļu un nenodokļu ieņēmumu prognoze tiks precizēta līdz nākamajām sarunām, kas paredzētas pēc pusotras nedēļas.

Finanšu ministrija informēja, ka nākamgad dotācijām pašvaldībām atbalsta programmai novadu infrastruktūras attīstībai ir paredzēti 60,55 miljoni latu. Tāpat miljons latu no valsts budžeta ir paredzēts dotācijām pašvaldību publiskajām bibliotēkām bezmaksas interneta un datoru iegādei.

FM un LPS vienojās, ka 2008.gadā plānotās dotācijas pašvaldībām no valsts budžeta izglītības un kultūras pasākumiem būs 304,29 miljoni latu. LPS gan papildus vēlas no valsts budžeta saņemt vēl 20 miljonus latu pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu algām. Protokolā fiksētas arī vairākas LPS definētās papildu finansējuma vajadzības.

Finanšu ministrija turpinās sarunas ar LPS, gatavojot Ministru kabineta un LPS domstarpību un vienošanās protokolu par 2008.gada budžeta projektu. Šis protokols ir obligāti jāpievieno valsts budžeta likuma projektam, valdībai to iesniedzot Saeimā.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!