• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Komisijas transporta komisāra un Latvijas satiksmes ministra preses konferenci. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.09.2007., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/163045

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

12.09.2007., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Komisijas transporta komisāra un Latvijas satiksmes ministra preses konferenci

 

Vakar, 11.septembrī, satiksmes ministrs Ainārs Šlesers un Eiropas Komisijas viceprezidents un atbildīgais par transporta politiku Žaks Baro kopējā preses konferencē informēja par vizītes un abu amatpersonu tikšanās laikā pārrunātajiem jautājumiem.

Galvenie jautājumi, kas tika pārrunāti vizītes laikā – Latvijas?Krievijas robežšķērsošanas problēmu risinājums ES–Krievijas dialoga ietvaros, “Rail Baltica” projekta attīstība, Latvijas tranzīta attīstības perspektīvas u.c. Iepazinies arī ar lidostas “Rīga” attīstības dinamiku un plāniem, komisārs Ž.Baro atzinīgi novērtēja Latvijas kā stratēģiska transporta un tranzīta mezgla vietu un lomu.  

“Esmu gandarīts, ka Latvijas?Krievijas robežšķērsošanas jautājums tiks risināts visaugstākajā līmenī. Šis ir jautājums, ko Latvija viena nevar atrisināt, svarīgi ir, lai pierobežas un ceļu infrastruktūras attīstība norisinātos arī Krievijas pusē,” atzina A.Šlesers. Ministrs arī uzsvēra, ka Latvijā kravu pārvadājumu jomā ir atšķirīga situācija nekā, piemēram, Igaunijā un Somijā, jo Latvijas gadījumā robežas šķērsotāji galvenokārt ir citu valstu pārvadātāji un šiem pārvadājumiem netiek radīta pievienotā vērtība.

Ž.Baro pauda izpratni par esošo situāciju un nepieciešamību īstenot ES–Krievijas stratēģijas un infrastruktūras darba grupas ietvaros izveidotās loģistikas apakšgrupas sagatavotos priekšlikumus. Nākamā tikšanās ar Krievijas transporta ministru I.Levitinu paredzēta 16.novembrī Maskavā.

Tāpat arī amatpersonas vienojās, ka Eiropai būtiska ir projekta “Rail Baltica” tālākā virzība, sekmējot pārvadājumu ziemeļu–dienvidu asi. “Mēs atbalstām “Rail Baltica” attīstības procesu, taču vienlaikus mums ir svarīga arī dzelzceļa saikne ar Krieviju,” norādīja ministrs.

Šajā jautājumā diskusija tiks turpināta, tiekoties konferencē šā gada oktobra sākumā Viļņā, kur piedalīsies Baltijas valstu un Polijas transporta ministri.

Vizītes laikā Ž.Baro iepazīstināja arī ar jaunās Eiropas Savienības ostu politikas priekšlikumiem un uzklausīja Latvijas puses viedokli. Tika aktualizēts arī ceļu satiksmes drošības jautājums.

 

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!