• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par finansējumu, gaidot Eiropas Savienības institūciju reformu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.09.2007., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/163047

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šonedēļ žurnālā "Komersanta Vēstnesis"

Vēl šajā numurā

12.09.2007., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par finansējumu, gaidot Eiropas Savienības institūciju reformu

11.septembrī Eiropas Parlamenta Konstitucionālo lietu komiteja pieņēma deputāta Riharda Pīka sagatavoto atzinumu par Eiropas Savienības 2008.gada budžetu, ierosinot palielināt finansējumu pasākumiem, kas veicina izpratni un zināšanas par gaidāmo Eiropas Savienības institūciju reformu.

Rihards Pīks uzskata, ka, “tikai kliedējot mītus par Briseles “tumšajiem koridoriem” un “samudžināto birokrātiju”, mēs varam cerēt uz Latvijas un visas Eiropas pilsoņu lielāku atbalstu Eiropas Savienības reformām. Cilvēku dabā ir noliegt visu nesaprotamo. Eiropas Savienībai jāpiešķir vairāk resursu sabiedrības izglītošanai par jautājumiem, kas skar katru Eiropas pilsoni”.

R.Pīka atzinums paredz palielināt ES budžeta sadaļu Eiropas politiskās izglītības fondiem, Eiropas informācijas centriem, Eiropas Parlamenta apmeklētāju centram un interneta televīzijai, kā arī pasākumiem, lai izskaidrotu jaunos reformu līgumus un starpvaldību konferences rezultātus.

Eiropas politiskajiem fondiem tiek ierosināts papildus piešķirt vienu miljonu eiro, Eiropas Informācijas centru budžetu palielināt par 30 procentiem, un izglītojošiem pasākumiem “Prince” programmas ietvaros piešķirt 4,6 miljonus eiro.

Starpvaldību konference, kurā valstu vadītāji visdrīzāk vienosies par jauno reformu līgumu tekstu, notiks 18. un 19.oktobrī Portugālē. Eiropas Savienības 2008.gada budžets galīgajā lasījumā tiks pieņemts līdz šā gada decembrim.

Eiropas Parlamenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!