• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties vizītē Ķīnas Tautas Republikā un apmeklējot Honkongu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.09.2007., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/163049

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Komisijas transporta komisārs - Rīgā

Vēl šajā numurā

12.09.2007., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties vizītē Ķīnas Tautas Republikā un apmeklējot Honkongu

Turpinot vizīti Ķīnas Tautas Republikā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis 10.septembrī apmeklēja Honkongu, kur tikās ar Honkongas administrācijas vadību un vairāku lielu tranzīta uzņēmumu pārstāvjiem, lai pārrunātu sadarbības iespējas transporta un loģistikas jomā.

Tiekoties ar Honkongas administrācijas vadītāja vietnieku Henriju Tangu, Ministru prezidents līdztekus ekonomisko attiecību stiprināšanai akcentēja nepieciešamību veicināt studentu apmaiņu. H.Tangs, atzinīgi novērtējot A.Kalvīša iniciatīvu, atzīmēja, ka Honkongas izglītības iestādēs ir iespēja iegūt padziļinātas zināšanas un praktiskas iemaņas transporta un loģistikas nozarēs.

Abas amatpersonas apspriedās par iespējām veicināt ekonomiskos sakarus starp Latviju un Honkongu, tai skaitā attīstīt līgumtiesisko bāzi sadarbībai transporta jomā.

Ministru prezidents apmeklēja Honkongas starptautisko terminālu, lai iepazītos ar tā darbību pārvadājumu un tranzīta jomā, kā arī sadarbību ar pasaules ostām. Honkongas osta ir viena no modernākajām un lielākajām pasaulē, ko nākotnē paredzēts attīstīt par reģiona nozīmīgāko konteinerkravu apkalpotāju, ņemot vērā ieceri Honkongu veidot par loģistikas centru.

A.Kalvītim bija tikšanās arī ar “Orient Overseas International Ltd.” vadību. Uzņēmums, kura ieņēmumi gadā sasniedz 4,6 miljardus ASV dolāru un kura galvenie darbības virzieni ir saistīti ar konteinerkravu transportēšanu un loģistikas pakalpojumiem, strādā arī Latvijā. Ministru prezidents ar “Orient Overseas International Ltd.” pārrunāja uzņēmuma tālākās darbības plānus un iespējas paplašināt aktivitātes Latvijā.

Tāpat A.Kalvītis tikās ar eksporta finansēšanas kompānijas “Li&Fung Ltd.” vadību. “Li&Fung Ltd.” darbojas 1906.gadā dibinātas starptautiskas grupas ietvaros, kuras ieņēmumi 2006.gadā pārsniedza 10,4 miljardus ASV dolāru.

Noslēdzot Honkongas apmeklējumu, Ministru prezidentam bija tikšanās ar Latvijas goda konsulu Honkongā Rodžeru Kingu, kurš savus pienākumus pilda kopš 2002.gada, sniedzot ieguldījumu Latvijas un Honkongas sadarbībai ekonomikā, kultūrā, izglītībā un zinātnē.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!