• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par hipotekārās kreditēšanas ieviešanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.10.1999., Nr. 333/334 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16305

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sociālā politiku un likumu "Par valsts pensijām" (turpinājums)

Vēl šajā numurā

12.10.1999., Nr. 333/334

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par hipotekārās kreditēšanas ieviešanu

Piektdien, 8.oktobrī, notika kārtējā hipotekārās kredītsistēmas ieviešanas vadības grupas kārtējā sēde, ko vadīja Finansu ministrijas valsts sekretāre Valentīna Andrējeva.

Pasaules bankas Tehniskās vienības vadītājs Arnis Lagzdiņš iepazītināja ar Pasaules bankas veikto pētījumu par hipotekārās kreditēšanas attīstības stratēģiju Latvijā — šajā pētījumā Pasaules banka ir konstatējusi, kādas likumu un citu normatīvo aktu izmaiņas nepieciešamas, lai veicinātu hipotekārās kreditēšanas attīstību un citu normatīvo aktu izmaiņas, lai veicinātu hipotekārās kreditēšanas attīstību, un kādi citi pasākumi veicami šajā jomā. Pasaules banka norāda, ka Latvijai būtu jāpilnveido juridiskā bāze vairākās jomās — māju apsaimniekošanā, izlikšanā no dzīvokļiem (šo lietu prioritāte tiesās), sociālās mājas, hipotekāro ķīlu zīmju seguma ierobežojumos, ķīlu zīmju emisijā, īpašumu reģistrācijā zemesgrāmatās utt.

A.Lagzdiņš apliecināja, ka Pasaules banka ir ļoti ieinteresēta šā projekta attīstībā Latvijā. Pasaules banka hipotekārās kredītsistēmas attīstības projektos jau piedalās ar finansējumu Lietuvā un Igaunijā.

Hipotekārās kredītsistēmas ieviešanas vadības grupa vienojās, ka divu nedēļu laikā tiks sagatavoti priekšlikumi par to, kādas izmaiņas un kuros normatīvajos dokumentos būtu nepieciešamas un kā šīs izmaiņas tiks sagatavotas.

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!