• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Norvēģijas aizsardzības ministres vizīti Latvijā un abu valstu veiksmīgo sadarbību aizsardzībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.09.2007., Nr. 148 https://www.vestnesis.lv/ta/id/163116

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

13.09.2007., Nr. 148

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Norvēģijas aizsardzības ministres vizīti Latvijā un abu valstu veiksmīgo sadarbību aizsardzībā

 

NORVEGIJA.JPG (16954 bytes)
Otrdien un trešdien, 11. un 12.septembrī, Latvijā oficiālā vizītē uzturējās Norvēģijas aizsardzības ministre. Vizītes laikā viņa tikās ar Latvijas aizsardzības ministru, Nacionālo bruņoto spēku komandieri, citām augstām ministrijas un NBS amatpersonām, kā arī parakstīja abu valstu saprašanās memorandu, kas paredz pastiprināt sadarbību aizsardzības jomā. Attēlā: Norvēģijas Karalistes aizsardzības ministre Anne Grēte Strema-Ēriksena un Latvijas Republikas aizsardzības ministrs Atis Slakteris 11.septembra pievakarē Rīgā, pie Latvijas pirmās karaspēka vienības komandiera pulkveža Oskara Kalpaka pieminekļa
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

11. un 12.septembrī Latvijā oficiālā vizītē uzturējās Norvēģijas Karalistes aizsardzības ministre Anne Grēte Strema-Ēriksena.

Vizītes laikā A.G.Strema-Ēriksena tikās ar aizsardzības ministru Ati Slakteri, valsts sekretāru Edgaru Rinkēviču, Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieri Juri Maklakovu un citām Aizsardzības ministrijas (AM) un NBS augstām amatpersonām, apmeklēja NBS 3.Reģionālo nodrošinājuma centru Ādažos, kā arī tikās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru un apmeklēja Ārlietu ministriju.

Norvēģijas un Latvijas aizsardzības ministri parakstīja abu valstu saprašanās memorandu, kas paredz pastiprināt sadarbību aizsardzības jomā, padziļinot jau esošās sadarbības jomas, kā arī meklējot jaunas jomas, kurās varētu paplašināt divpusējos kontaktus.

1995.gadā tika parakstīts līgums starp Latvijas Republikas un Norvēģijas Karalistes aizsardzības ministrijām par sadarbību aizsardzības jautājumos, kas noteica uzsāktās sadarbības pamatus.

Līdz šim Latvija un Norvēģija sadarbojās aizsardzības politikas un plānošanas jautājumos, militārās apmācības, vides aizsardzības jomā, Baltijas valstu kopīgos projektos un starptautiskajās operācijās. Norvēģija sniegusi Latvijai materiāli tehnisku palīdzību, kā arī palīdzējusi izveidot Nesprāgušas munīcijas neitralizēšanas skolu Ādažos un Baltijas valstu ūdenslīdēju mācību centru Liepājā.

Sākot ar 2005.gada februāri, pēc Norvēģijas puses uzaicinājuma Latvijas karavīri Norvēģijas kontingenta sastāvā piedalās starptautiskajā operācijā Afganistānā, Maimanas provincē. Latvija un Norvēģija sadarbojas atbalsta sniegšanā NATO partnervalstīm.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

 

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!