• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uz Saeimas deputātu jautājumiem rakstiski iesniegtās atbildes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.10.1999., Nr. 333/334 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16312

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta Komitejas 11. oktobra sēdē

Vēl šajā numurā

12.10.1999., Nr. 333/334

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uz Saeimas deputātu jautājumiem rakstiski iesniegtās atbildes

Ministrs

I.Bērziņš

Uz jaut. nr.26 — dok. nr.1140

Par Latvijas Republikas un Lietuvas Republikas sagatavoto līgumu par jūras robežu Baltijas jūrā

Godātie deputāti!

Jūsu 7.septembra pieprasījums saistībā ar Latvijas Republikas un Lietuvas Republikas līgumu par teritoriālās jūras, ekskluzīvās ekonomiskās zonas un kontinentālā šelfa robežas noteikšanu Baltijas jūrā ir pārveidots par jautājumu (deputātu jautājumu reģistra nr.26), tādēļ vēlos vēlreiz sniegt informāciju par jūs interesējošiem faktiem.

1. Kā jau norādīju 15.septembra vēstulē nr.40/766-6305, Latvijas un Lietuvas līguma par jūras robežas noteikšanu sagatavošana bija nevis Ārlietu ministrijas, bet gan Ministru kabineta izveidotās oficiālās Latvijas delegācijas uzdevums, tādēļ līguma izskatīšana Ārlietu ministrijā sarunu procesa laikā nekādā gadījumā nav saistāma ar galīgo lēmumu par Latvijas un Lietuvas delegāciju sagatavotā līgumprojekta apstiprināšanu.

Delegāciju Ministru kabinets izveidoja 1996.gada 14.augustā,un šīs delegācijas uzdevums bija pēc saskaņošanas ar Lietuvas Republikas delegāciju iesniegt Ministru kabinetā izskatīšanai līgumprojektu par Latvijas Republikas un Lietuvas Republikas jūras robežu. 1997.gada 6.maijā Ministru kabinets izvērtēja iepriekšējās sarunās notikušo, kā arī iespējamos rīcības variantus un pieņēma lēmumu par turpmāko Latvijas pozīciju. Delegācija regulāri informēja Ministru kabinetu par sarunām, un Ministru kabinets, ņemot vērā sarunu gaitu, 1999.gada 6.aprīlī pārskatīja un koriģēja Latvijas nostāju sarunās. Delegācija sarunās stingri ievēroja izsniegto sarunu mandātu un pirms līguma saskaņošanas delegāciju līmenī iesniedza sagatavoto projektu izskatīšanai Ministru kabinetā. 25.maijā Ministru kabinets konceptuāli akceptēja abu valstu delegāciju sagatavoto līgumprojektu, un 27.maijā līgumprojekts tika parafēts.

2. Šā gada 9.jūlijā Palangā Latvijas un Lietuvas līgumu par jūras robežu parakstīja Vilis Krištopans, pamatojoties uz Ministru kabineta 7.jūlija lēmumu akceptēt delegācijas sagatavoto līguma projektu.

Patiesā cieņā —

1999.gada 6.oktobrī ārlietu ministrs Indulis Bērziņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!