• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Somijas parlamenta delegācijas vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.09.2007., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/163297

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šonedēļ žurnālā "Jurista Vārds"

Vēl šajā numurā

18.09.2007., Nr. 150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Somijas parlamenta delegācijas vizīti Latvijā

 

12.septembrī Saeimas Nacionālā plāna īstenošanas uzraudzības apakškomisijas priekšsēdētājs Māris Kučinskis un apakškomisijas deputāti tikās ar Somijas Republikas parlamenta Nākotnes komisijas priekšsēdētāju Marju Tiuru un viņas vadīto delegāciju.

Apakškomisijas priekšsēdētājs M.Kučinskis iepazīstināja Somijas delegāciju ar Saeimas darbu, kā arī ar ilgtermiņa konceptuālo dokumentu “Latvijas izaugsmes modelis: cilvēks pirmajā vietā”. Viņš uzsvēra, ka liels darbs tiek ieguldīts dažādos valsts institūciju līmeņos, lai īstenotu Nacionālo attīstības plānu un nodrošinātu koordinētu un mērķtiecīgu virzību labklājības un augstas dzīves kvalitātes īstenošanai.

Somijas delegācijas vadītāja M.Tiura pastāstīja par Somijas parlamenta Nākotnes komisijā skatītākajām tēmām, kurām jāpievērš īpaša uzmanība arī turpmāk. Nākotnes komisija izskata nākotnes attīstības faktorus un modeļus, kā arī izvērtē tehnoloģijas un to ietekmi uz sabiedrību. Komisijai ir tiesības un pienākums izteikt savu redzējumu par nākotnes attīstību, un savu pilnvaru termiņa ietvaros tā izskata tādas tēmas kā Somijas attīstība caur izglītību – metropoliju un jaunas vispārējās izglītības izaicinājums, labklājības modeļa tabu un pārpratumi, meži un to izmantošana nākotnē, informēja M.Tiura.

Parlamentārieši pārrunāja jautājumus, kā norisinās sadarbība starp parlamentārajām komisijām un valdību, par saikni ar zinātniekiem, un kā pasaules globalizācijas process ietekmēs katras valsts kultūru un identitāti.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!