• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Palestīnas autonomijas pārstāvniecības Somijā vadītāja tikšanos Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.09.2007., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/163298

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Somijas parlamenta delegācijas vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

18.09.2007., Nr. 150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Palestīnas autonomijas pārstāvniecības Somijā vadītāja tikšanos Saeimā

 

14.septembrī Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš, Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle un komisiju deputāti tikās ar Palestīnas autonomijas pārstāvniecības Somijas Republikā vadītāju Nabi Alvaziru.

Tikšanās laikā galvenā uzmanība tika pievērsta jautājumiem, kas skar situāciju Tuvo Austrumu reģionā, Palestīniešu pašpārvaldes un Izraēlas attiecības, kā arī Latvijas un Palestīnas pašpārvaldes divpusējās attiecības.

Runājot par Latvijas un Palestīnas attiecībām, N.Alvazirs atskatījās uz Palestīnas pašpārvaldes pārstāvju tikšanām ar Latvijas valsts amatpersonām jau kopš 1991.gada. Viņš atzina: lai gan ir vērojama abu valstu sadarbības un attiecību uzlabošanās, Latvijai tās tomēr ir labākas ar Izraēlu. “Mūsu centieni ir izveidot labas attiecības ar Latviju,” sacīja N.Alvazirs un pauda cerību, ka arī Latvijai būs tāda vēlme, jo Latvija ir Eiropas Savienības, kas ir ļoti cieši iesaistījusies Tuvo Austrumu konflikta risināšanā, dalībvalsts.

Palestīniešu pašpārvaldes pārstāvis sarunas laikā raksturoja situāciju Tuvo Austrumu reģionā, pieskaroties palestīniešu kaujinieku grupējuma “Hamas” darbībai un tā ietekmei sabiedrībā, kā arī Palestīnas pašpārvaldes centieniem dialoga ceļā un ar starptautisku organizāciju starpniecību rast mierīgu konflikta ar Izraēlu risinājumu.

Ārlietu komisijas priekšsēdētājs A.Bērziņš palestīniešu pārstāvim pauda mūsu valsts atbalstu prezidenta Mahmuda Abasa darbībai un nosodījumu kaujinieku grupējumam “Hamas” par varas sagrābšanu Gazas joslā. Pieskaroties iespējamajam konflikta risinājumam, viņš norādīja, ka Latvija kā vienīgo modeli atbalsta divu valstu risinājumu un ka krīzes risinājums ir iespējams tikai politiskā ceļā. Tāpēc atzinīgi ir vērtējams Izraēlas premjerministra Ehuda Olmerta un palestīniešu prezidenta M.Abasa atsāktais dialogs par divu valstu līdzāspastāvēšanas pamatprincipiem. A.Bērziņš pauda cerību, ka šā gada novembrī plānotajā starptautiskajā miera konferencē Vašingtonā (ASV) tiks pieņemts pozitīvs lēmums, tā izpildot Apvienoto Nāciju Organizācijas rezolūciju par divu valstu izveidošanu.

Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja V.Paegle pauda mūsu valsts bažas par notiekošo Tuvo Austrumu reģionā un izteica Latvijas aicinājumu visām miera procesā iesaistītajām pusēm darīt visu iespējamo, lai izbeigtu vardarbību, atjaunotu likumību un ieviestu kārtību palestīniešu teritorijās, un sadarboties ar starptautiskajiem vidutājiem.

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!