• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tiesu iespēju pārbaudīt zemesgrāmatu informāciju tiešsaistes režīmā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.2007., Nr. 153 https://www.vestnesis.lv/ta/id/163524

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kultūras ministre Helēna Demakova, uzrunājot kultūras darbinieku foruma dalībniekus 20.septembrī J.Vītola Mūzikas akadēmijas zālē:

Vēl šajā numurā

21.09.2007., Nr. 153

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tiesu iespēju pārbaudīt zemesgrāmatu informāciju tiešsaistes režīmā

 

Kopš septembra tiesneši tiesvedības procesa gaitā tiešsaistes režīmā var saņemt zemesgrāmatu informāciju elektroniskā formā un saņemto informāciju izmantot dokumentu pārbaudei.

Tieslietu ministrijas izstrādātā Tiesu informatīvās sistēmas un Valsts vienotās datorizētās zemesgrāmatas informācijas apmaiņas kārtība paredz, ka datu apmaiņa starp abām sistēmām notiek elektroniskā formā.

Datu apmaiņas mērķis ir uzlabot tiesvedības procesa dalībnieku likumisko interešu aizsardzību tiesā. Turpmāk tiesnesis varēs saņemt datus no valsts vienotās datorizētās zemesgrāmatas par tiesvedības procesa dalībnieka nekustamajiem īpašumiem un pārbaudīt, vai konkrētajā tiesas procesā iesniegtie dokumenti atbilst zemesgrāmatas informācijai.

Šādas pārbaudes tiesnesis varēs veikt, lai pārliecinātos, ka tiesā iesniegtie dokumenti atbilst zemesgrāmatu ierakstiem, dokumenti nav novecojuši un nekustamajam īpašumam nav reģistrēti jauni apgrūtinājumi.

Jaunā kārtība nesamazinās tiesās un zemesgrāmatu nodaļās iesniedzamo dokumentu skaitu, taču uzlabos tiesvedības procesa dalībnieku aizsardzību pret nelikumīgām darbībām ar nekustamo īpašumu.

Kārtību izstrādāja Tiesu administrācijas speciālisti.

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!