• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par konkursa "Sējējs-99" laureātiem (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.10.1999., Nr. 337/340 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16354

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par "Latvenergo" darbinieku dzīvības apdrošināšanu

Vēl šajā numurā

14.10.1999., Nr. 337/340

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par konkursa "Sējējs–99" laureātiem

Šajā grupā par konkursa laureātiem tika atzīti 9 dalībnieki: Liepājas rajona Medzes pagasta SIA "Griģis un Co", vadītājs Andris Griģis; Talsu rajona Virbu pagasta SIA "Jaunpagasts plus", vadītājs Aivars Podnieks; Jānis Višņevskis (Valmieras rajona Burtnieku pagasta zemnieku saimniecība "Zemturi"); Raimonds Melderis (Madonas rajona Bērzaunes pagasta zemnieku saimniecība "Līvi"); Jānis Cielavs (Liepājas rajona Vērgales pagasta zemnieku saimniecība "Gausēni"); Valters Bruss (Dobeles rajona Tērvetes pagasta zemnieku saimniecība "Strazdi"); Ivars Ādamsons (Valkas rajona Smiltenes pagasta zemnieku saimniecība "Rožkalni"); Irma Laščenka (Jelgavas rajona Vilces pagasta zemnieku saimniecība "Krūmaļi"; Oļģerts Malcenieks (Jēkabpils rajona Saukas pagasta zemnieku saimniecība "Rutki").

Grupā "Lauksaimnieku kooperācija" piedalījās tās kooperatīvās sabiedrības, kas ražo lauksaimniecības produkciju, veic tās pirmapstrādi, sniedz pakalpojumus lauksaimniecības produkcijas ražotājiem. Tāpat kooperatīvajām sabiedrībām ir jābūt reģistrētām un jādarbojas atbilstoši tās statūtiem ne mazāk kā vienu gadu pēc reģistrācijas. Diemžēl šajā grupā pēc komisijas lēmuma laureāta tituls netika piešķirts.

Grupā "Lauku teritoriju attīstība" piedalījās pagasti un pilsētas ar lauku teritoriju, kam ir izstrādāts teritoriālais attīstības plāns vai programma, kur sekmīgi tiek risināti uzņēmējdarbības, sociālie un kooperācijas jautājumi. Šeit par laureātu atzina Talsu rajona Dundagas pagastu — par novada sadarbības organizēšanu un attīstības virzību, kā arī Aizkraukles rajona Kokneses pagastu — par nākotnes perspektīvu plānošanu un vēstures apzināšanu.

Grupā "Videi draudzīgā saimniekošana" piedalījās zemnieku saimniecības, kuru darbība pamatojas uz videi draudzīgu lauksaimniecības metožu un paņēmienu izmantošanu. Šiem kritērijiem visatbilstošākais bija Jānis Rubezis, Liepājas rajona Bunkas pagasta zemnieku saimniecības "Izriedes 1" vadītājs, kurš tika izvirzīts laureāta godā par izciliem panākumiem bioloģiskās lauksaimniecības metodes ieviešanā un popularizēšanā ne tikai savas saimniecības ietvaros, bet arī valsts mērogā. Šajā grupā tika atzīti arī citi laureāti. Vairis Štolcers, Tukuma rajona Jaunpils pagasta zemnieku saimniecības "Bramaņi" vadītājs — par sasniegumiem videi draudzīgās saimniecības izveidošanā un lauku tūrisma attīstībā, kā arī Daina Šēniņa, Kuldīgas rajona Rendas pagasta zemnieku saimniecības "Spērveles" vadītāja — par latviskas lauku sētas saglabāšanu un lauku ainavas veidošanu lauku tūrisma attīstībai.

Grupā "Zinātne lauksaimniecībai" piedalījās jaunie zinātnieki, studenti, maģistranti, kuri guvuši sekmes zinātniskajā darbā, viņu darbu vadītāji, zinātnieki, kas veicinājuši jauno zinātnieku izaugsmi, kuru zinātniskie pētījumi realizēti lauksaimnieciskās ražošanas attīstībā, modernu ražošanas un produkcijas pārstrādes tehnoloģiju izstrādē. Šajā grupā laureāti tika noteikti divās apakšgrupās: pirmā — zinātnisko iestāžu, otrā — studentu, maģistrantu un doktorantu apakšgrupa. Zinātnisko iestāžu apakšgrupā par laureātu atzīts zinātnes centra "Sigra" autoru kolektīvs: profesors Aleksandrs Jemeļjanovs, Jānis Blūzmanis, Viktors Mozgis, Agita Reine, Baiba Pūce. Augstu novērtēts darbs "Bioloģisko preparātu izstrādes zinātniski teorētiskais pamatojums, tehnoloģiskais risinājums, aprobācija un izmantošana mājdzīvnieku un putnu lipīgo slimību profilaktēšanai un ārstēšanai". Savukārt studentu, maģistrantu un doktorantu apakšgrupā laureāta titulu izcīnīja Ritvars Heniņš par darbu "Lipekļa izmaiņas ziemas kviešu graudos glabāšanas un pārstrādes procesā", Modrīte Pelše par darbu "Zaļenieku pagasta sociāli ekonomiskās attīstības plāns 1999. — 2005.gadā", Elva Kamoliņa par darbu "Svaigu zivju pusfabrikātu uzglabāšanas iespējas vakuumiesaiņojumā", Gatis Baškevics par darbu "Iepakojuma polimēru materiāli Latvijas pārtikas tirgū", kā arī Liene Folkmane par darbu "Izejvielas kvalitātes izvērtējums akciju sabiedrībā "Tukuma piens".

Konkursa komisijas pārstāvji atzīmēja, ka izvirzīti laureāti nav tikai šaurs zemnieku loks, kas gadu no gada notur līdera pozīcijas. Ir jauni vārdi, jaunas paaudzes, kas rāda savu saimniekošanas prasmi.

Šā gada konkursa "Sējējs" uzvarētāji tiks godināti 26.novembrī, Nacionālajā teātrī, bet svētku dienas priekšpusdienā visi konkursa dalībnieki un interesenti aicināti piedalīties Zemkopības ministrijas rīkotajā atvērto durvju dienā.

Dagnija Muceniece — "Latvijas Vēstnesim"

 

 

 

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!