• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta tikšanos ar ANO ziņotāju rasu diskriminācijas izskaušanas jautājumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.2007., Nr. 153 https://www.vestnesis.lv/ta/id/163545

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 2007.gada 20.septembra sēdē

Vēl šajā numurā

21.09.2007., Nr. 153

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru prezidenta tikšanos ar ANO ziņotāju rasu diskriminācijas izskaušanas jautājumos

 

Vakar, 20.septembrī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar ANO ziņotāju rasisma, rasu diskriminācijas, ksenofobijas un citu veidu diskriminācijas izskaušanas jautājumos Dudū Djēne un pārrunāja situāciju Latvijā šajā jomā.

Ministru prezidents īsumā iepazīstināja ar situāciju Latvijā, kur likumdošana atbilst visiem starptautiskajiem standartiem. Latvija ir ratificējusi daudzus ļoti svarīgus starptautiskos līgumus rasu diskriminācijas izskaušanas jomā.

A.Kalvītis pastāstīja D.Djēnem arī par Latvijas vēsturisko pieredzi, minot, ka Latvija jau vēsturiski ir bijis multikulturāls centrs. Viņš raksturoja etnisko kopienu iespējas iegūt izglītību savā dzimtajā valodā un izpausties kultūras jomā. Ministru prezidents informēja ANO ziņotāju par valsts politiku šajos jautājumos un atbilstošo programmu finansējumu. A.Kalvītis uzsvēra, ka Latvijā dzīvojošās dažādās minoritātes apvieno līdzīgi mērķi un vērtības, tāpēc nerodas konfliktsituācijas multikulturālā integrācijas procesā.

ANO ziņotājs pauda gandarījumu par situāciju Latvijā rasu diskriminācijas, ksenofobijas un citu veidu diskriminācijas izskaušanas jautājumos un atzinīgi novērtēja Ministru prezidenta politisko gribu un centienus. ANO amatpersona Latvijā izteica vēlmi vēl iepazīties ar izglītības, kultūras, tiesisko vidi un naturalizācijas procesiem, tikties ar vairākiem ministriem un arī ar etnisko kopienu pārstāvjiem.

Pirms Latvijas viesis apmeklēja Lietuvu un pēc brīvdienām dosies uz Igauniju. Pēc visu trīs Baltijas valstu apmeklējuma ANO ziņotājs D.Djēne sagatavos ziņojumu un rekomendācijas par situāciju Baltijas valstīs rasu diskriminācijas izskaušanas jomā.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!