• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par mūsu valsts novērtējumu Latvijas un NATO konsultācijās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.10.1999., Nr. 337/340 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16355

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas delegāciju Slovēnijā

Vēl šajā numurā

14.10.1999., Nr. 337/340

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par mūsu valsts novērtējumu Latvijas un NATO konsultācijās

Otrdien, 12.oktobrī, NATO galvenajā mītnē Briselē noritēja Latvijas un NATO konsultācijas politiskajos un ekonomiskajos jautājumos. Minētais pasākums ir sastāvdaļa no Rīcības plāna dalībai NATO.

Sarunās NATO delegāciju vadīja NATO ģenerālsekretāra vietnieks politiskajos jautājumos Klauss Pīters Klaibers, Latvijas delegāciju — Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Andris Ķesteris.

Tikšanās noritēja lietišķā noskaņā, un tās gaitā detalizēti analizēts Latvijas progress politiskajā jomā, tajā skaitā Baltijas reģiona drošības jautājumi, reģionālā sadarbība, sabiedrības integrācijas process, attiecības ar kaimiņvalstīm, ieskaitot Krieviju. Tika pārrunāta arī ar aizsardzību saistītās likumdošanas attīstība Latvijā. Lielu uzmanību izpelnījās Latvijas ekonomiskās attīstības process, Latvijas progress virzībā uz Eiropas Savienību, kā arī Latvijas aizsardzības budžeta jautājumi laika posmā līdz 2003.gadam.

Minētā tikšanās faktiski vēlreiz apstiprināja Latvijas atbilstību NATO dalībvalsts politiskajiem (demokrātija, likuma vara, cilvēktiesību ievērošana, bruņoto spēku demokrātiskā kontrole) un ekonomiskajiem (liberāla tirgus ekonomika) kritērijiem. Sēdes gaitā NATO ģenerālsekretāra vietnieks K.P.Klaibers atzīmēja, ka NATO sanāksmē Vašingtonā pieņemtais Rīcības plāns dalībai NATO un ar to saistītās aktivitātes intensificē Latvijas un NATO sadarbību, paverot iespēju NATO struktūrām aktīvi konsultēt Latviju un palīdzēt tai sagatavoties dalībai aliansē. Sēdes gaitā ģenerālsekretāra vietnieks pauda NATO dalībvalstu augsto novērtējumu attiecībā uz Latvijas sagatavoto rīcības plānu 2000.gadam un informatīvos materiālus politiskajos un ekonomiskajos jautājumos.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!