• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par "Latvenergo" darbinieku dzīvības apdrošināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.10.1999., Nr. 337/340 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16361

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas izstādi "Baltijas valstis Tautu Savienībā"

Vēl šajā numurā

14.10.1999., Nr. 337/340

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par "Latvenergo" darbinieku dzīvības apdrošināšanu

Ekonomikas ministrs Vladimirs Makarovs ir nosūtījis atbildi LAS "Enerģija" priekšsēdētājas vietniecei Jevgenijai Stalidzānei uz viņas 1999.gada 1.oktobra vēstuli par "Latvenergo".

Atbildot uz jautājumu par "Latvenergo" darbinieku dzīvības apdrošināšanu, ministrs paudis: "LR Ekonomikas ministrija nekad nav nostājusies un nenostāsies pret "Latvenergo" darbinieku dzīvības apdrošināšanu ar kapitāla uzkrāšanu. Lieki atgādināt, ka tas jāveic LR likumdošanas un PVAS "Latvenergo" valdes apstiprinātā konkursa noteikumu ietvaros. Jautājumā par plānotā darījuma finansiālo lietderību un izvēlētās apdrošināšanas sabiedrības "Alterna viva" atbilstību gaidām atbildi no auditorfirmas "Arthur Andersen", kuras slēdzienu ir pasūtījusi "Latvenergo" valde saskaņā ar savu šā gada 1.septembra lēmumu."

Ministrs secinājis, ka, lemjot par PVAS "Latvenergo" amatpersonu sodīšanu, valsts pilnvarnieki ir rīkojušies savas kompetences ietvaros. Kā Ekonomikas ministrijas, tā Finansu ministrijas ziņojumos ir konstatētas vairākas neatbilstības konkursa komisijas rīcībā. Ir maldināta "Latvenergo" valde un prezidents jautājumā par konkursā pieteikušās kompānijas "American Security Life Insurance Company Ltd" reģistrācijas vietu. Ir pārkāpts konkursa par tiesībām veikt "Latvenergo" darbinieku ilgtermiņa dzīvības apdrošināšanu ar kapitāla veidošanu nolikums. Nākamajā konkursa kārtā pielaista "American Security Life Insurance Company Ltd", kaut gan tā nebija iesniegusi Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra reģistrācijas apliecību un Valsts apdrošināšanas uzraudzības inspekcijas izsniegto licenču kopijas attiecīgajiem apdrošināšanas veidiem. Saskaņā ar Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likuma 10.panta prasībām ārvalstu apdrošinātājs (ASL ir reģistrēta Lihtenšteinā) Latvijas Republikā var veikt apdrošināšanu tikai pēc akciju sabiedrības nodibināšanas (reģistrēšanas LR Uzņēmumu reģistrā) un licences saņemšanas. Konkursa nolikuma 11. pants paredz, ka pretendenti, kuri nav iesnieguši visus šajā nolikumā paredzētos dokumentus, netiek pielaisti pie tālākas izvērtēšanas.

Atbildot uz J.Stalidzānes vēstules 3.jautājumu, kas skar Normunda Lakuča apstiprināšanu par PVAS "Latvenergo" valsts pilnvarnieku, ministrs tikai apstiprinājis, ka attiecīgo lēmumu Privatizācijas aģentūras valde pieņēmusi ar absolūto balsu vairākumu.

Romāns Meļņiks, ekonomikas ministra preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!