• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas statistiskās informācijas vietu pasaulē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.10.1999., Nr. 337/340 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16362

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas tūrisma prezentāciju Prāgā

Vēl šajā numurā

14.10.1999., Nr. 337/340

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas statistiskās informācijas vietu pasaulē

Latvija ir septītā valsts pasaulē, kas pilnībā izpilda Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) Speciālā datu izplatīšanas standarta ( Special Data Dissemination Standart — SDDS ) prasības statistikas datu satura, periodiskuma, savlaicīgas publicēšanas un datu izplatīšanas kalendāra jomā. SDDS nodrošina iespēju jebkuram interesentam internetā iepazīties ar SDDS dalībvalstu statistiskās informācijas aprakstiem un šīs informācijas publicēšanas kalendāru, publikāciju adresēm internetā un to izmantošanas un abonēšanas iespējām. Minēto informāciju publicē SVF Datu izplatīšanas standarta padomes interneta lappusē http:/dsbb.inf.org/ .

Nākamais Latvijas solis atbilstoši SDDS prasībām būs statistiskās informācijas kopsavilkuma lapu izveide, lai šie dati būtu pieejami ar hiperlinku pašā SDDS mājas lapā.

Latvija pirmoreiz par vēlmi pievienoties SDDS paziņoja Starptautiskajam Valūtas fondam 1996.gada novembrī. Statistiskās informācijas apraksti pirmo reizi SDDS mājas lapā tika ievietoti 1997.gada decembrī. Kopš tā laika Latvijas statistiskās informācijas apraksti ir arvien papildināti, un pašlaik par tiem nav nevienas negatīvas piezīmes. Statistiskās informācijas apraksti precīzi nosaka, kādos termiņos, kur un kādā apjomā tiek publicēta šī informācija, kam tā ir pieejama pirms publiskošanas. Latvijai iekļaujoties SDDS sistēmā, tiek nodrošināts, ka jebkuram interneta lietotājam pasaulē ir pieejama informācija par statistikas datu publikācijām Latvijas Bankas, LR Finansu ministrijas, Valsts kases, Centrālās statistikas pārvaldes un Rīgas Fondu biržas mājas lapā.

SDDS tiek iekļautas ziņas par valsts maksājumu bilanci, valsts budžetu, centrālās bankas un banku sistēmas monetārajiem rādītājiem, starptautiskajām rezervēm, patēriņa cenu indeksu, ražotāju cenu indeksu, procentu likmēm, biržas indeksu un citiem statistikas rādītājiem. Lai nodrošinātu Latvijas pilnīgu iekļaušanos SDDS sistēmā, ir sadarbojušās Latvijas Banka, Valsts kase, Centrālā statistikas pārvalde un Rīgas Fondu birža.

Pirms Latvijas pilnīgu informācijas aprakstu bija sagatavojušas tikai 6 no 47 SDDS dalībvalstīm — Lielbritānija, ASV, Kanāda, Čehija, Peru un Lietuva.

Pilnīgāku informāciju par SDDS var iegūt http://dsbb.imf.org/ un http://dsbb.imf.org/whatsnew.htm .

Finansu ministrijas  preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!