• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šonedēļ žurnālā "Komersanta Vēstnesis". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.09.2007., Nr. 155 https://www.vestnesis.lv/ta/id/163742

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta komitejas 2007.gada 24.septembra sēdē

Vēl šajā numurā

26.09.2007., Nr. 155

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šonedēļ žurnālā “Komersanta Vēstnesis”:

 

 

• Algas var celt, tikai jāmeklē veidi, kā to darīt, būtiski nepalielinot uzņēmēju izmaksas un nemazinot to konkurētspēju. Tas ir tikai viens no ekspertu ieteikumiem, ko apkopojis “Komersanta Vēstnesis”, iesaistoties visu sabiedrību skarošajā diskusijā par valsts ekonomisko stabilitāti. Par to lasiet publikācijā “Algas samazināt nedrīkst iesaldēt”.

 

• Laikā, kad valdība aicina taupīt, kur un kā vien iespējams, joprojām nav skaidrs, vai valsts budžetā tiks atgūta visa nauda, kas iztērēta Eiropas Savienības struktūrfondu projektu apmaksai. “Komersanta Vēstnesis” jau rakstīja (“KV” nr.35(91), 29.09.2007.), ka vairāk nekā pirms mēneša, 14.augustā, valdības sēdē īpašu uzdevumu ministrs Eiropas Savienības līdzekļu apguves lietās Normunds Broks aktualizēja Eiropas Savienības struktūrfondu 2004.–2006.gada apguves perioda pamatproblēmas – lēnu iztērēto valsts budžeta līdzekļu atgūšanu no Eiropas Komisijas (EK) un projektu sadārdzinājumus, kuru rekords sasniedz pat 300 procentu robežu. Reaģējot uz šo informāciju, valdība vairākām ministrijām uzdeva līdz 15.septembrim iesniegt aizkavētos finansējuma pieprasījumus par teju 40 miljoniem latu. 15.septembris ir pienācis un pagājis, bet ministrijas ar informācijas sniegšanu nesteidzas. Ar ko tas var beigties, lasiet rakstā “ES naudas apguve joprojām apdraud valsts kabatu”.

 

• “Eiropas Savienības finansētajā pasākumā “Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai” saskatu iespējas un izaicinājumus jaunajiem lauku cilvēkiem, bet, piemēram, Gulbenes rajonā diemžēl nav vērojama liela atsaucība. Interese par iespējām gan parādās, bet ātri noplok. Pirmkārt, atbalsts nav apjomīgs, bet jebkurš projekts prasa lielas investīcijas un uzdrīkstēšanos. Arī bankas ir piesardzīgas, sevišķi pret jaunajiem censoņiem. Otrkārt, šīs programmas atbalstāmās nozares ir ļoti “rūpnieciskas”, un lauku ļaudis tās nepārzina, līdz ar to nespēj nedz veidot, nedz attīstīt tām piederīgus uzņēmumus. Treškārt, mazajiem lauku saimniekiem trūkst uzņēmības, viņu doma šodien ir samierināties ar mazumu – gan jau kaut kā. Tā nebūs. Par savas dzīves kvalitāti jācīnās pašam,” uzskata Gulbenes Lauku konsultāciju dienesta vadītāja Vilhelmīne Gargurne. “Lauku uzņēmēji, sarosieties!” viņa aicina šāda paša nosaukuma rakstā un atgādina, ka vēl līdz 3.oktobrim var iesniegt projektus ES naudas apgūšanai un savas dzīves izmainīšanai uz labo pusi.

 

• Sieviete detektīvs? Pie mums, Latvijā? Un kāpēc gan ne? Tā jautā “Komersanta Vēstneša” vāka varone Olga Zeļika, viņa arī SIA “Rīgas Detektīvu aģentūra” vadītāja. Tikai “pirms vēršanās pie detektīva cilvēkam ir nopietni jāpārdomā, vai viņš pats vēlas uzzināt visu patiesību, jo mēs jebkurā gadījumā to noskaidrosim. Ne vienmēr cilvēkam patiesība ir ērta,” uzsver Olga Zeļika.

 

“Komersanta Vēstneša” redakcija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!