• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra tikšanos ar Turcijas, Melnkalnes, Bosnijas un Hercegovinas ārlietu ministriem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.09.2007., Nr. 156 https://www.vestnesis.lv/ta/id/163813

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Savienības fondu finansējuma apguvi

Vēl šajā numurā

27.09.2007., Nr. 156

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra tikšanos ar Turcijas, Melnkalnes, Bosnijas un Hercegovinas ārlietu ministriem

 

Ārlietu ministrs Artis Pabriks 25.septembrī Ņujorkā ANO Ģenerālās asamblejas 62.sesijas laikā tikās ar Turcijas ārlietu ministru Ali Babakanu, Melnkalnes ārlietu ministru Milanu Ročenu un Bosnijas un Hercegovinas ārlietu ministru Svenu Alkalaju un pārrunāja valstu tuvināšanos integrācijai ES.

Latvijas ārlietu ministrs aicināja Turciju sekmēt nacionālās likumdošanas tulkošanu citās valodās, lai tā būtu pieejamāka ES dalībvalstīm, veidojot nacionālās pozīcijas, un sekmētu sarunu procesu ar ES.

Ministri pārrunāja enerģētikas jautājumus, kā arī A.Pabrika plānoto vizīti Turcijā oktobrī, lai atklātu Latvijas kultūras dienas. Latvijas ārlietu ministrs uzaicināja Turcijas ārlietu ministru apmeklēt Latviju, lai pārrunātu tālāko valstu divpusējo sadarbību.

Tiekoties ar Bosnijas un Hercegovinas ārlietu ministru S.Alkalaju, ministri pārrunāja Bosnijas un Hercegovinas reformu procesu. A.Pabriks norādīja, ka ir īpaši svarīgi veikt policijas reformu, lai sekmētu tuvināšanos ES un NATO. Viņš arī uzsvēra, ka ir būtiski reģiona valstīm iet kopsolī, kas dod gan emocionālu, gan praktisku drošību reformu procesa īstenošanā.

Ministri vienojās par abu ārlietu ministriju politisko konsultāciju nepieciešamību, lai sekmētu divpusējo līgumu noslēgšanu un attīstītu ekonomiskos sakarus.

Savukārt, tiekoties ar Melnkalnes ārlietu ministru Milanu Ročenu, A.Pabriks novērtēja Melnkalnes līdzšinējos sasniegumus integrācijai ES. Melnkalnes ārlietu ministrs pateicās par Latvijas atbalstu Stabilizācijas un asociācijas līguma noslēgšanā, kura parakstīšana paredzēta 15.oktobrī.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!