• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra tikšanos ar ebreju organizāciju pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.09.2007., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/163914

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ārlietu ministra tikšanos ar Ņujorkā dzīvojošiem latviešiem

Vēl šajā numurā

28.09.2007., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra tikšanos ar ebreju organizāciju pārstāvjiem

 

Ārlietu ministrs Artis Pabriks 26.septembrī Ņujorkā, ASV, tiekoties ar ebreju organizāciju pārstāvjiem, aicināja tās atbalstīt bezvīzu režīma ieviešanu Latvijas pilsoņu ieceļošanai ASV.

“Tā kā ASV ir ilggadējs Latvijas stratēģiskais partneris un sabiedrotais, ir svarīgi, lai sadarbība būtu ne tikai politiskā līmeni, bet notiktu arī aktīva kontaktu veidošanās starp abu valstu iedzīvotājiem. Brīva pārvietošanās veicinātu tūrisma attīstību un uzņēmēju sadarbību, tādā veidā stiprinot transatlantiskās saites,” teica ārlietu ministrs Artis Pabriks. ASV ebreju organizāciju pārstāvji pauda atbalstu bezvīzu režīma ieviešanai ar Latviju un solīja atbalstīt mūsu valsti šā jautājuma risināšanā.

Ministrs norādīja, ka Latvijas likumdošana īpašumu atpakaļatdošanas kontekstā ir viena no liberālākajām Eiropā un kopš 1995.gada ebreju kopienām ir atdoti atpakaļ 63 īpašumi. Lai arī Saeima nepieņēma likumprojektu “Par atbalstu Latvijas ebreju kopienai”, šis jautājums pēc būtības nav noraidīts, bet ir jāmeklē piemērotāks risinājums, kā to izdarīt, un jānovērš juridiskas neskaidrības.

Ebreju organizāciju pārstāvji pauda gatavību iesaistīties šā jautājuma risināšanā, lai tiktu rasts juridiski pamatots un atbalstāms risinājums.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!