• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra tikšanos ar ASV Valsts departamenta valsts sekretāra palīgu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.09.2007., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/163916

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ārlietu ministra tikšanos ar Brazīlijas ārlietu ministru

Vēl šajā numurā

28.09.2007., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra tikšanos ar ASV Valsts departamenta valsts sekretāra palīgu

 

Ārlietu ministrs Artis Pabriks 24.septembrī Ņujorkā tikās ar ASV Valsts departamenta valsts sekretāra palīgu Danielu Frīdu, kurš pauda atbalstu Latvijas–Krievija robežlīguma ratifikācijai.

“ASV uzskata, ka šis ir Latvijas diplomātijas sasniegums. Tas ir labi Latvijai, un mēs uzskatām, ka tas ir labi ES drošībai kopumā un arī NATO. Ceru, ka visdrīzākajā laikā notiks arī apmaiņa ar ratifikācijas dokumentiem,” sarunā teica D.Frīds.

A.Pabriks sarunā akcentēja bezvīzu režīma ar ASV ieviešanas problemātiku un tā aktualitāti, kā arī informēja par Latvijas progresu noteikto kritēriju izpildīšanā. D.Frīds norādīja, ka ASV prezidents Džordžs Bušs un ASV valdība vēlas, lai pēc iespējas vairāk valstu no Centrālās un Austrumu Eiropas pievienotos bezvīzu režīma programmai. Viņš uzsvēra, ka ir panākts teicams progress un jāturpina kopīgi strādāt, lai Latvijas un citu jauno ES dalībvalstu pilsoņi varētu ieceļot ASV bez vīzas pēc iespējas ātrāk. Viņš pozitīvi novērtēja Latvijas plānu ieviest jauna parauga pases ar biometriskajiem datiem, kā arī Latvijas centienus uzlabot lidostas drošību.

Puses apsprieda arī NATO aktualitātes, situāciju Kosovā un Afganistānā, kā arī Latvijas Valsts prezidenta Valda Zatlera vizīti šajā valstī.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!