• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Padomes cilvēktiesību komisāra vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.10.2007., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/164009

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par finanšu ministra tikšanos ar Starptautiskā valūtas fonda misijas pārstāvjiem

Vēl šajā numurā

02.10.2007., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Padomes cilvēktiesību komisāra vizīti Latvijā

 

Ārlietu ministrs Artis Pabriks 1.oktobrī tikās ar Eiropas Padomes cilvēktiesību komisāru Tomasu Hammerbergu, kurš apliecināja, ka Latvija ir izveidojusi labu likumdošanu cilvēktiesību aizsardzības nodrošināšanai.

A.Pabriks informēja, ka Latvija tuvākajā laikā plāno veikt izmaiņas likumdošanā, lai ratificētu Eiropas Cilvēktiesību konvencijas 13.papildprotokolu, kas paredz nāvessoda atcelšanu jebkuros apstākļos.

Ārlietu ministrs informēja, ka Latvijā ir sākusies diskusija par dubultpilsonības piešķiršanu ārvalstīs dzīvojošajiem Latvijas pilsoņu bērniem, lai uzturētu viņu saikni ar Latviju. Latvijai kā mazai valstij tas ir īpaši būtiski. Tāpat nākotnē jādomā par migrācijas noteikumu atvieglošanu, lai nodrošinātu valsts tālāko ekonomisko attīstību. Puses pārrunāja arī naturalizācijas procesa gaitu.

Lai pārrunātu cilvēktiesību jautājumus, 1.oktobrī Eiropas Padomes cilvēktiesību komisārs Tomass Hammarbergs tikās ar īpašu uzdevumu ministru sabiedrības integrācijas lietās Oskaru Kastēnu.

Tikšanās laikā piedalījās arī bērnu un ģimenes lietu ministrs Ainars Baštiks un Naturalizācijas pārvaldes priekšniece Eiženija Aldermane.

EP cilvēktiesību komisārs atzinīgi novērtēja valsts programmu “Čigāni (romi) Latvijā 2007–2009”, par kuru jau dzirdējis labas atsauksmes. Tikšanās laikā ministrs O.Kastēns uzsvēra, ka Latvijā arvien aktīvāk darbojas dažādu etnisko minoritāšu nevalstiskās organizācijas. O.Kastēns atklāja, ka ir uzsākts darbs arī pie jaunas valsts mazākumtautību atbalsta programmas.

Tika pārrunāts arī dubultpilsonības jautājums, pie kura šobrīd strādā sekretariātā izveidotā darba grupa. EP komisārs sekretariāta ieceri – piešķirt ārvalstīs dzīvojošo Latvijas iedzīvotāju bērniem iespēju saglabāt tās valsts pilsonību un vienlaikus būt Latvijas pilsoņiem – novērtēja pozitīvi.

Tāpat tikšanās dalībnieki pārrunāja naturalizācijas procesu Latvijā, atzīmējot veiksmīgo sadarbību starp sekretariātu un Naturalizācijas pārvaldi, kā arī etnisko minoritāšu jautājumus. Atbildot uz jautājumu par etnisko minoritāšu pārstāvniecību valsts pārvaldes iestādēs, ministrs O.Kastēns sekretariātu raksturoja kā etnisko minoritāšu atspulgu, jo sekretariātā strādā ap 40% etnisko minoritāšu pārstāvju, proti, aptuveni tikpat daudz, cik dzīvo valstī.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments,

Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!