• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par diplomātisko attiecību nodibināšanu ar Dominiku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.10.2007., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/164010

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Padomes cilvēktiesību komisāra vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

02.10.2007., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par diplomātisko attiecību nodibināšanu ar Dominiku

 

27.septembrī Ņujorkā Latvijas ārlietu ministrs Artis Pabriks un Dominikas ārlietu ministrs Čārlzs Savarīns parakstīja kopīgu paziņojumu par diplomātisko attiecību nodibināšanu starp Latvijas Republiku un Dominikas Sadraudzību.

Pirms kopīgā paziņojuma parakstīšanas A.Pabriks norādīja, ka Dominika kļūst arvien populārāks tūrisma mērķis arī ceļotājiem no Latvijas, un aicināja Dominiku izvērtēt iespēju atcelt vīzu prasību Latvijas pilsoņiem.

Abi ārlietu ministri uzsvēra mazo valstu lomu ANO un pauda cerību, ka diplomātisko attiecību nodibināšana veicinās Latvijas un Dominikas sadarbību. A.Pabriks norādīja, ka Latvija ir uzkrājusi vērtīgu pieredzi IT jomā, kas varētu būt noderīga Dominikai.

Līdz šim Latvija ar Dominiku sadarbojusies un turpinās sadarbību ES–Karību jūras reģiona partnerības dialoga un starptautisko organizāciju ietvaros. Pēdējā laikā Dominika piesaistījusi sev vērienīgu uzmanību ar mākslas filmas “Karību jūras pirāti” uzņemšanu, kas 2004. un 2005.gadā noritēja šajā valstī.

Līdz ar to Latvija ir nodibinājusi diplomātiskās attiecības ar lielāko daļu Karību jūras reģiona valstu, izņemot Barbadosu, Grenādu, Sentkitsas un Nevisas Federāciju.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!