• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas pievienošanos Amerikas Savienoto Valstu Bezvīzu programmai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.10.2007., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/164013

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vardarbības nosodījumu Birmā/Mjanmā

Vēl šajā numurā

02.10.2007., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas pievienošanos Amerikas Savienoto Valstu Bezvīzu programmai

 

28.septembrī notika Ārlietu ministrijas valsts sekretāra Normana Penkes un ASV vēstniecības pārstāvju – vēstnieces vietnieka Stjuarta Seldovica un vēstniecības konsula Stīvena Frāma – tikšanās, lai pārrunātu situāciju attiecībā uz Latvijas pievienošanos ASV Bezvīzu programmai.

Valsts sekretārs N.Penke norādīja, ka Latvijas situācija kopumā atbilst ASV likuma prasībām drošības jomā.

ASV vēstniecības pārstāvji akcentēja, ka abām valstīm – Latvijai un ASV – jāturpina darbs visos likumā paredzētajos kritērijos. ASV puse plāno ieviest elektroniskās ceļošanas autorizācijas programmu un kontroles mehānismu, kas uzskaitīs no ASV izceļojušos pasažierus. Pirms ASV institūcijas nebūs ieviesušas minētos divus kritērijus, neviena valsts nevarēs tikt uzņemta ASV Bezvīzu programmā. Kā norādīja ASV vēstniecības konsuls, ar katru gadu samazinās Latvijas iedzīvotājiem atteikto vīzu skaits uz ASV. Vīzu atteikuma skaits Latvijas iedzīvotājiem, kuri prasa vīzu ārpus Latvijas, ir lielāks.

Valsts sekretārs N.Penke ielūdza ASV Tēvzemes drošības departamenta ekspertus piedalīties nākamajā Latvijas – ASV konsulārās darba grupas sanāksmē Rīgā. ASV Tēvzemes drošības departamenta valsts sekretāra vietnieks Nātans Seils vizītes laikā Rīgā martā piedalījās iepriekšējā šā formāta darba grupas sanāksmē, kā arī atzina par lietderīgu iepazīšanos ar Latvijas institūciju darbu imigrācijas jomā.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!