• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pārbaudi saistībā ar Edgara Gulbja lietu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.10.2007., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/164021

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Apspriežot situāciju drošības dienestos

Vēl šajā numurā

02.10.2007., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pārbaudi saistībā ar Edgara Gulbja lietu

 

Pēdējās dienās sabiedrībā plašu rezonansi ir radījis incidents, kurā bija iesaistīta aizturētā persona – Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienesta darbinieks Edgars Gulbis. Konvojēšanas laikā viņš esot izlēcis, izkritis vai izgrūsts no policijas automašīnas. Ir izskanējusi arī informācija, ka pret šo personu pratināšanas laikā ir pieļauta vardarbība. Tā kā pastāv iespēja, ka ir pieļauts rupjš cilvēktiesību pārkāpums, tiesībsargs Romāns Apsītis pēc savas iniciatīvas ir ierosinājis pārbaudes lietu par šo gadījumu.

Jau vistuvākajā laikā tiesībsargs sazināsies ar procesā iesaistītajām pusēm, arī Edgara Gulbja advokātu. Informācija par lietas apstākļiem un izmeklēšanas gaitu tiks lūgta gan no Iekšlietu ministrijas, gan Ģenerālprokuratūras. Savukārt par tālāko rīcību tiks lemts pēc visu materiālu saņemšanas, jo pašlaik tiesībsarga rīcībā ir vienīgi plašsaziņas līdzekļos publiskotā informācija.

Gadījumā, ja apstiprināsies pret Edgaru Gulbi pieļautā vardarbība, tas būs rupjš Eiropas Cilvēktiesību un pamatbrīvību konvencijas 3.panta, kas nosaka spīdzināšanas aizliegumu, pārkāpums: nevienu cilvēku nedrīkst spīdzināt vai cietsirdīgi vai pazemojoši ar viņu apieties, vai sodīt. Tāpēc tiesībsargs aicina atbildīgo institūciju vadību veikt visus nepieciešamos pasākumus, lai izmeklēšana būtu objektīva un tiktu veikta pēc iespējas ātrāk. Bet, ja tiks konstatēta policijas darbinieku vaina, tie saņems atbilstošu sodu.

Tiesībsarga biroja Informācijas un komunikācijas daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!