• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents, nosūtot vēstuli Tiesībsargam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.10.2007., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/164022

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

02.10.2007., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents, nosūtot vēstuli Tiesībsargam

 

Valsts prezidents Valdis Zatlers, ņemot vērā, ka tiesībsargs pēc savas iniciatīvas ir ierosinājis pārbaudes lietu par iespējamiem cilvēktiesību pārkāpumiem Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienesta darbinieka Edgara Gulbja aizturēšanas, kā arī apcietinājuma laikā, Valsts prezidents lūdzis tiesībsargu Romānu Apsīti informēt viņu par pārbaudes gaitu.

Vēstulē tiesībsargam Valsts prezidents norāda, ka viņu uztrauc ne tikai šis konkrētais gadījums, bet situācija ar cilvēktiesību ievērošanu iekšlietu sistēmā kopumā. “Tāpēc, manuprāt, E.Gulbja aizturēšanas apstākļi būtu jāvērtē plašākā kontekstā ar līdzīgiem gadījumiem, kad aizturētie policijas iestādēs ir tikuši pakļauti vardarbībai un pat miruši, kā tas pēc aizturēšanas notika ar Kasparu Ieviņu-Dambi Siguldas policijas iecirknī. Vēlos atgādināt, ka kritiku par Valsts policijas amatpersonu vardarbību pret aizturētajām un aizdomās turētajām personām Latvijas valstij tika izteikušas arī vairākas ANO un Eiropas Savienības dibinātas starptautiskas organizācijas, tai skaitā Eiropas Komiteja spīdzināšanas un necilvēcīgas vai pazemojošas rīcības vai sodu novēršanai 1999., 2002. un 2004.gadā,” teikts Valsts prezidenta vēstulē R.Apsītim.

Vēstulē R.Apsītim Valsts prezidents saskaņā ar Tiesībsarga likuma 15.panta otrajā daļā noteikto lūdz viņu izvērtēt iespēju sniegt ziņojumu Valsts prezidentam par minētajiem jautājumiem.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!