• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šonedēļ žurnālā "Komersanta Vēstnesis". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.10.2007., Nr. 159 https://www.vestnesis.lv/ta/id/164081

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2007.gada 2.oktobra sēdē

Vēl šajā numurā

03.10.2007., Nr. 159

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šonedēļ žurnālā “Komersanta Vēstnesis”:

 

 

• Latvijas vieglo taksometru nozares darba devēju organizācija un Latvijas vieglo taksometru arodbiedrība 25.septembrī noslēdza ģenerālvienošanos vieglo taksometru pārvadājumu nozarē. Paši vienošanās parakstītāji gan nav īsti pārliecināti, vai viņu parakstītā vienošanās patiešām atbilst tās izvēlētajam nosaukumam: nozares ģenerālvienošanās. Ko tas nozīmē un kāds gaidāms risinājums – lasiet Lolitas Lūses publikācijā “Taksisti slēdz ģenerālvienošanos”.

 

• Ko var un ko nevar izdarīt par pieciem santīmiem Latvijai tik svarīgā lietā kā eksporta apjomu veicināšana skaidro Gatis Ābele, Ekonomikas ministrijas Ārējo ekonomisko attiecību un tirdzniecības politikas departamenta direktors. “Eksporta veicināšanai mūsu valsts budžetā pērn bija atvēlēti aptuveni 2,6 miljoni latu. Ja kopumā aplūkojam visas budžeta pozīcijas un salīdzinām ar citām valstīm, piemēram, ar mūsu tuvākajām konkurentēm Igauniju un Lietuvu, tad redzams, ka tiešo eksporta atbalsta pasākumu laukā mēs nespējam ar tām sacensties.”

 

• Katrā pilsētā ir savi saistošie noteikumi, pēc kuriem jāvadās skatlogu noformēšanā (informāciju vislabāk meklēt pilsētas būvvaldē), bet lauku uzņēmējiem noskaidrot atļauto jādodas uz savas pašvaldības vai rajona būvvaldi. Kas jāņem vērā un ar ko jārēķinās, noformējot skatlogu, lasiet Klintas Ločmeles sagatavotajā rakstā “Savi likumi arī skatlogiem”.

 

Jebkurā darbavietā sava vieta ir darba devējam un sava – ņēmējam. Protams, darba devējam ir jārūpējas par savu darbinieku, bet šīs rūpes tomēr nedrīkst pārspīlēt. Galu galā: darba devējs un darbinieks savā starpā vienojas par zināmiem noteikumiem, kas jāievēro gan vienai, gan otrai pusei. Tā ir tikai viena no atziņām, ko savā uzņēmējas karjerā piedzīvojusi tektilmāksliniece Agnese Vaļiniece. Kā māksliniecei veicas ar ražošanu, lasiet tradicionālajā “Komersanta Vēstneša” sadaļā “Biznesa kāpnes”.

 

• Kas ir dzīves kvalitātes “tumšais punkts”, ko jaunu uzņēmēju ikdienā ieviesīs valdības akceptētais “Fizisko personu saimnieciskās darbības likums” un vēl citi jaunumi kā katru trešdienu žurnālā mazajiem un vidējiem uzņēmējiem – “Komersanta Vēstnesī”.

 

“Komersanta Vēstneša” redakcija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!