• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
2007. gada 27. septembra stenogramma. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.10.2007., Nr. 160 https://www.vestnesis.lv/ta/id/164191

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atbildes uz deputātu iesniegtajiem jautājumiem 2007. gada 27. septembrī

Vēl šajā numurā

04.10.2007., Nr. 160

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

2007. gada 27. septembra stenogramma

 

Stenogramma – pēc Saeimas Kancelejas stenogrammu nodaļas

 

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze.

Sēdes vadītājs.

Labrīt, godātie kolēģi! Lūdzu, ieņemiet vietas! Sāksim Saeimas 27.septembra sēdi.

Pirms izskatām darba kārtībā iekļautos jautājumus, ir izskatāmi priekšlikumi par grozījumiem sēdes darba kārtībā.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis iesniegumu grozīt Saeimas 2007.gada 27.septembra sēdes darba kārtību un iekļaut tajā pēc sadaļas “Amatpersonu ievēlēšana, apstiprināšana, iecelšana, atbrīvošana vai atlaišana no amata, uzticības vai neuzticības izteikšana” izskatīšanas Prezidija ziņojumu par saņemto steidzamo pieprasījumu Ministru prezidentam Aigaram Kalvītim “Par Alekseja Loskutova atstādināšanu”. Vai deputātiem ir iebildumi pret šo darba kārtības grozījumu? (No zāles: “Jā, ir!”, “Nav!”)

Runāt pieteicies deputāts Kārlis Šadurskis. Lūdzu!

K.Šadurskis (frakcija “Jaunais laiks”).

Godātie kolēģi! Frakcijas “Jaunais laiks” deputāti ir iesnieguši steidzamu pieprasījumu Ministru prezidentam Kalvītim. Mēs esam nedaudz izbrīnīti par Ministru prezidenta neadekvāto reakciju uz Valsts kontroles revīzijas atzinumu. Pēc triju mēnešu pilnīga miera Ministru prezidents ir pēkšņi sācis drudžaini rosīties un darīt to darbu, kas viņam kā valsts amatpersonai bija jāveic secīgi un pakāpeniski, un nekavējoties, nevis trīs mēnešus vēlāk; viņš pēkšņi ir sasaucis vairākas komisijas, kurām būtu jāstrādā secīgi, nevis vienlaikus. Es domāju, ka tie jautājumi, kurus mēs uzdodam Ministru prezidentam Kalvītim, ir tieši tie jautājumi, uz kuriem atbildes visvairāk grib dzirdēt Latvijas sabiedrība.

Tāpēc es ieteiktu nevilkt garumā un šodien šo mūsu steidzamo priekšlikumu izskatīt tajā darba kārtības sadaļā, kurā parasti mēs izskatām līdzīga veida dokumentus.

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par iesniegto priekšlikumu mainīt darba kārtību. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 33, pret – 48, atturas – nav. Darba kārtība nav grozīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis vēl divus priekšlikumus.

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija ierosina iekļaut Saeimas sēdes darba kārtībā Saeimas lēmuma projektu “Par Anda Kāposta 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība grozīta.

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija ierosina iekļaut Saeimas sēdes darba kārtībā Saeimas lēmuma projektu “Par Gunta Jāņa Eniņa 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Zaļo un Zemnieku savienības kandidātu saraksta Vidzemes vēlēšanu apgabalā ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība grozīta.

Sākam izskatīt darba kārtību.

Lēmuma projekts “Par Anda Kāposta 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu”.

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas vārdā – deputāts Sergejs Dolgopolovs.

S.Dolgopolovs (frakcija “Saskaņas Centrs”).

Cienījamie kolēģi! Sakarā ar to, ka deputāts Indulis Emsis ir atteicies no deputāta mandāta, viņa vietā nāk no attiecīgā saraksta deputāts Andis Kāposts. Līdz ar to, izskatījusi visus materiālus un saņēmusi Kāposta kunga piekrišanu, Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija iesaka apstiprināt Anda Kāposta pilnvaras un pieņemt attiecīgu lēmumu.

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu “Par Anda Kāposta 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu”. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 89, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības punkts – lēmuma projekts “Par Gunta Jāņa Eniņa 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Zaļo un Zemnieku savienības kandidātu saraksta Vidzemes vēlēšanu apgabalā ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”.

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas vārdā – deputāts Sergejs Dolgopolovs.

S.Dolgopolovs (frakcija “Saskaņas Centrs”).

Izskatījusi attiecīgos materiālus un saņēmusi Eniņa kunga piekrišanu pildīt deputāta pienākumus uz laiku, kamēr no Zaļo un Zemnieku savienības kandidātu saraksta ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus, Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija sagatavoja lēmuma projektu par Gunta Jāņa Eniņa 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu un lūdz Saeimu akceptēt šo lēmuma projektu.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Aicinu Gunti Jāni Eniņu no Saeimas tribīnes dot svinīgo solījumu.

G.J.Eniņš.

Es, uzņemoties Saeimas deputāta amata pienākumus, Latvijas tautas priekšā svinīgi solos būt uzticīgs Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti, savus pienākumus pildīt godprātīgi un pēc labākās apziņas. Es apņemos ievērot Latvijas Satversmi un likumus.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu: “Apstiprināt Gunta Jāņa Eniņa 9.Saeimas deputāta pilnvaras uz laiku, kamēr no Zaļo un Zemnieku savienības kandidātu saraksta Vidzemes vēlēšanu apgabalā ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus.” Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 88, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts. (Aplausi.)

Godātie kolēģi! Nepieciešams pārtraukums sakarā ar nepieciešamību pārinstalēt balsošanas iekārtas. Ierosinu pārtraukumu līdz pulksten 9.25. Vai deputātiem ir iebildumi? Iebildumu nav. Pārtraukums līdz pulksten 9.25.

 

Pārtraukums

 

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze.

Sēdes vadītājs.

Cienījamie kolēģi, aicinu jūs ieņemt vietas! Taču, pirms turpinām sēdi, lūdzu, pārliecinieties par to, vai jūsu kartes ir aktivizētas.

Izskatīsim darba kārtības pirmo sadaļu – Prezidija ziņojumus par iesniegtajiem likumprojektiem.

Saeimas Prezidijs ierosina Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas iesniegto likumprojektu “Grozījums Ceļu satiksmes likumā” nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un Tautsaimniecības komisijai un noteikt, ka Tautsaimniecības komisija ir atbildīgā komisija.

Vai deputātiem ir iebildumi?

Vārds deputātam Kārlim Leiškalnam.

K.Leiškalns (Tautas partijas frakcija).

Paldies, priekšsēdētāja kungs!

Tā kā atbildīgā komisija ir trešajam lasījumam sagatavojusi likumprojektu “Grozījumi Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likumā”, tagad ir divi likumprojekti. Tas izriet no trešajam lasījumam sagatavotajām izmaiņām, kuras ir izstrādājusi atbildīgā komisija. Lūdzu šo paketi nodot izskatīšanai tikai atbildīgajai komisijai, jo atbildīgā komisija ir lūgusi šos likumprojektus bez atkārtotas izskatīšanas iekļaut Saeimas sēdes darba kārtībā, piešķirt tiem steidzamību un izskatīt tos šodien.

Lūdzu nenodot Tautsaimniecības komisijai!

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Vai deputātiem ir iebildumi pret to, ka likumprojektu “Grozījums Ceļu satiksmes likumā” nenododam Tautsaimniecības komisijai? Deputātiem iebildumu nav.

Vai deputātiem ir iebildumi pret to, ka likumprojektu “Grozījums Ceļu satiksmes likumā” nododam tikai Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un nosakām, ka tā ir atbildīgā komisija? Deputātiem iebildumu nav. Likumprojekts nodots tikai Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai.

Saeimas Prezidijs ierosina Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas iesniegto likumprojektu “Grozījums Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un Juridiskajai komisijai un noteikt, ka Juridiskā komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi?

Vārds deputātam Kārlim Leiškalnam.

K.Leiškalns (Tautas partijas frakcija).

Jā, arī šajā gadījumā es lūgtu parlamentu rīkoties analoģiski, tāpat kā ar iepriekšējo likumprojektu, jo atbildīgā komisija ir lūgusi iekļaut to šīsdienas sēdes darba kārtībā bez atkārtotas izskatīšanas atbildīgajā komisijā un pieņemt steidzamības kārtā abos lasījumos šodien.

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Vai deputātiem ir iebildumi pret to, ka likumprojekts “Grozījums Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” netiek nodots Juridiskajai komisijai? Deputātiem iebildumu nav.

Vai deputātiem ir iebildumi pret to, ka likumprojektu “Grozījums Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” nododam Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un nosakām to par atbildīgo komisiju? Deputātiem iebildumu nav. Likumprojekts nodots tikai Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai.

Saeimas Prezidijs ierosina deputātu Plinera, Kabanova, Sokolovska, Buzajeva, Buhvalova un Mitrofanova iesniegto likumprojektu “Grozījums Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta īstenošanas likumā” nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija.

Runāt pieteicies deputāts Nikolajs Kabanovs.

N.Kabanovs (PCTVL frakcija).

Cienījamie kolēģi deputāti! Latvijai ir vajadzīga jauna Nacionālā bibliotēka, taču esošajā ekonomiskajā situācijā tā var drusciņ pagaidīt. Tāpēc mūsu priekšlikuma mērķis ir noņemt valsts finansējumu Gaismas pils celtniecības projektam.

Lūdzu atbalstīt mūsu priekšlikumu.

Sēdes vadītājs.

Vai kādam ir iebildumi pret likumprojekta nodošanu komisijai? (No zāles: “Ir!”) Tādā gadījumā ir nepieciešams balsojums. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta īstenošanas likumā” nodošanu komisijai! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 23, pret – 24, atturas – 14. Likumprojekts komisijai nav nodots… Es atvainojos! Par – 23, pret – 48, atturas – 14. Likumprojekts komisijai nav nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru”” nodot Juridiskajai komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. (No zāles: “Pareizi!”) Vai deputātiem ir iebildumi? (No zāles: “Nav!”) Deputātiem iebildumu nav.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījums Preču un pakalpojumu drošuma likumā” nodot Tautsaimniecības komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav.

Saeimas Prezidijs ierosina deputātu Urbanoviča, Ušakova, Orlova, Tutina un Klementjeva iesniegto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli”” nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija.

Runāt pieteicies deputāts Andrejs Klementjevs.

A.Klementjevs (frakcija “Saskaņas Centrs”).

Labrīt, augsti godātie deputāti! Ar šo likumprojektu mēs pacēlām vecu, vecu problēmu par mūsu pensionāriem, kuri strādā. Es domāju, ka visi jau zina: ja pensionārs nevar izdzīvot no savas pensijas – un mēs zinām, ka gandrīz 400 tūkstoši nevar izdzīvot no savas pensijas, tad viņš piesakās darba tirgū un turpina strādāt. Taču valsts, kura nevar garantēt viņam normālus ienākumus un izdzīvošanas līmeni ar pensiju, vēl apliek viņa algu ar nodokli jau no pirmā lata. Es uzskatu, ka tas nav godīgi.

Es ļoti uzmanīgi sekoju līdzi šīm problēmām un redzu, ka arī divi ministri mani pilnībā atbalsta. Arī bijušais ekonomikas ministrs pateica: “Jā, tas nav godīgi!”, un es ceru, ka TB/LNNK partijas biedri atbalstīs savu ministru un atbalstīs mūsu priekšlikumu, neskatoties uz to, ka šo priekšlikumu ir iesniedzis “Saskaņas Centrs”.

Pēc būtības mēs ļoti labi saprotam, ka šodien pensionāri, kuri strādā, nav pelnījuši, lai mēs kā valsts pelnītu no viņu nodokļiem un apliktu ar nodokli viņu ienākumus no pirmā lata. Es piedāvāju visiem strādājošajiem pensionāriem noteikt neapliekamo minimumu 50 latu apmērā, vismaz pagaidām, lai pensionāri, kuri strādā, labāk justos darba tirgū.

Es domāju, ka arī ZZS atbalsta savu labklājības ministri, kura arī pirms nedēļas ļoti skaidri pateica, ka viņa šo ideju atbalsta, un es domāju, ka partijas, kuras izvirzīja savus ministrus, atbild par viņu vārdiem un ka tas nav tukšs PR vai populisms. Tātad vajadzētu mūs atbalstīt.

Es saprotu, ka mēs nevaram šo normu ieviest no 1.decembra vai no 1.oktobra, bet no nākamā gada mēs varam to atļauties. Es gribu pateikt, ka šodien ir dramatiska situācija saistībā ar inflāciju.

Ziniet, es pieļauju arī tādu domu, ka valsts pensionārus varbūt neatbalstīs arī nākamgad, ka šis grozījums likumā par valsts pensijām 1.janvārī nestāsies spēkā… ka tas tiks pārcelts uz citu laiku.

Es saprotu tā: ja šodien pensionāri paši nerūpēsies par sevi, tad neviens cits par viņiem nerūpēsies. Un sakarā ar to es lūdzu, lai valsts neapliek viņus ar nodokļiem tādos smagos brīžos, kad viņi cīnās par izdzīvošanu.

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Paldies. Vai deputātiem ir iebildumi pret šā likumprojekta nodošanu komisijai? (No zāles: “Ir!”) Tādā gadījumā nepieciešams balsojums. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli”” nodošanu komisijai! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 40, pret – nav, atturas – 51. Likumprojekts komisijai nav nodots.

Nākamais darba kārtības punkts – Prezidija ziņojumi par iesniegtajiem patstāvīgajiem priekšlikumiem.

Deputāti Kariņš, Repše, Šadurskis, Reirs, Ķikuste, Bendrāte, Rībena, Mūrniece, Latkovskis un Kampars ir iesnieguši patstāvīgo priekšlikumu – Saeimas lēmuma projektu “Par valsts administrācijas izdevumu samazināšanu”. Vai deputātiem ir iebildumi pret šā patstāvīgā priekšlikuma iekļaušanu šīs sēdes darba kārtībā? (No zāles: “Ir!”) Deputātiem ir iebildumi. Līdz ar to mums ir jālemj par šā patstāvīgā priekšlikuma iekļaušanu nākamās sēdes darba kārtībā.

“Par” pieteicies runāt deputāts Dzintars Zaķis. Lūdzu!

Dz.Zaķis (frakcija “Jaunais laiks”).

Labdien, godājamie kolēģi! Cienījamais priekšsēdētāj! Situācija šobrīd valstī tik tiešām ir ļoti dramatiska. Jūs labi zināt, ka ekonomikā mums ir sabriedusi nopietna krīze, un tam piekritīs visi, jo inflācija ir negaidīti augsta. Arīdzan tekošā konta deficīts sagādā lielas bažas gan ekonomistiem, gan arī cilvēkiem, kuri ir iesaistījušies uzņēmējdarbībā, un tā tālāk, un tā joprojām.

Kalvītis mums ir paziņojis to, ka turpmāk mums būs ļoti liela algu samazināšana, bet “Jaunais laiks” uzskata, ka pirmā un pati galvenā lieta, kas mums būtu jādara, ir tāda, ka ir jātaupa pašai valdībai. Ir jātaupa valdībai! Tai nav jābūvē megabūves. Iespējams, ka bibliotēka valstij ir vajadzīga, bet tā ir vajadzīga tad, kad ekonomika ir vesela. Nav jēgas no sociālajām lietām, nav jēgas no daudzām citām lietām tad, kad ekonomika ir slima. Mums sākumā ir jāatveseļo ekonomika, un tikai tad var būvēt greznas un lielas būves.

Kas pēc savas būtības ir aģentūra “Jaunie Trīs brāļi”? Tā ir aģentūra, ar kuras palīdzību ir plānots uzcelt trīs milzīgas, ekskluzīvas būves. Jau šobrīd šīs aģentūras izdevumi ir skaitāmi miljonos, arī algas ir stipri lielākas par vidējām algām tautsaimniecībā, un tāpēc “Jaunais laiks” piedāvā nevis sākt iesaldēt algas, bet gan valdībai pašai sākt iesaldēt savus tēriņus, kuri šobrīd nav nepieciešami. Līdz ar to mēs piedāvājam likvidēt aģentūru “Jaunie Trīs brāļi”, bet to šīs aģentūras funkciju apjomu, ko var, nodot Kultūras ministrijai un visas šīs lielās megabūves iesaldēt līdz tam laikam, kad ekonomika to varēs atļauties.

Tāpēc es aicinu atbalstīt mūsu lēmuma projektu.

Sēdes vadītājs.

Paldies. “Pret” pieteicies runāt deputāts Jānis Strazdiņš.

J.Strazdiņš (ZZS frakcija).

Godātais priekšsēdētāj! Godātie kolēģi! Es kā Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs absolūti nevaru piekrist šādam priekšlikumam, jo atlikt tādas nopietnas celtnes būvniecību, celtnes, kura mūsu valstij ir bijusi vajadzīga jau gadu desmitiem un pēc kuras alkst mūsu inteliģence, mūsu profesori, mūsu studenti, mūsu skolēni un visa mūsu sabiedrība… Mēs vienīgo ar grūtībām esam spējuši uzbūvēt tikai Cesvaines vidusskolu, tāpēc tagad atteikšanās no šā projekta būtu ļoti noziedzīga, nepieļaujama. Šāda rīcība būtu līdzīga tai, ko mēs jau atļāvāmies savā laikā, apturot robežbūvju un policijas ēku celtniecību. Tas pēc tam tikai sadārdzināja šos projektus. Mēs zaudējām ļoti daudzus miljonus. Ņemot vērā to, ka pieaug celt­niecības cenas, ka pieaug projektēšanas cenas, ka katrs gads, ko mēs palaižam garām, nāk ar aizvien lielākām cenām būvniecībā, mēs būsim tikai zaudētāji, turklāt zaudēsim tieši intelektuālā ziņā. Zaudēs mūsu nacionālā attīstība, un to nu nekādā gadījumā nedrīkst pieļaut. Šoreiz gan frakcijas “Jaunais laiks” priekšlikums ir tīri populistisks, jo pastāv vēl arī citi varianti, kā likvidēt inflāciju.

Gribu vērsties pie jums visiem. Es jau vakar Tautsaimniecības komisijas priekšsēdētājam nodevu ļoti svarīgo rakstu, kas vakardien ir publicēts arī “Neatkarīgajā Rīta Avīzē”. Tā ir intervija ar mūsu bijušo celtniecības ministru Lancera kungu. Intervija saucas “Trūkst valstiskas domāšanas un ieinteresētības”, un tā skar tieši visas šīs būvniecības problēmas, būvmateriālu ražošanas problēmas, kur mums ir milzīgi zaudējumi. Runa ir par to, ko mēs neizdarām, kur mēs palaižam līdzekļus garām, kur mēs eksportējam būvmateriālus… ka mēs esam pati bagātākā valsts, kas var ražot būvmateriālus, un tā tālāk. Tur mums būtu ieņēmumi.

Taču, ja mēs kavēsimies ar bibliotēkas būvniecību, to mums neviens nepiedos. To nepiedos, pirmām kārtām, mūsu inteliģence. Mēs nedrīkstam pieļaut tik rupju kļūdu!

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Paldies. Viens deputāts ir runājis “par”, viens – “pret”. Lūdzu zvanu! Balsosim par Saeimas lēmuma projekta “Par valsts administrācijas izdevumu samazināšanu” iekļaušanu Saeimas nākamās sēdes darba kārtībā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 36, pret – 49, atturas – 4. Šis patstāvīgais priekšlikums ir noraidīts.

Nākamais darba kārtības punkts – “Par atvaļinājuma piešķiršanu deputātam Andrejam Klementjevam”. Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputāta Andreja Klementjeva iesniegumu ar lūgumu piešķirt viņam atvaļinājumu šā gada 4.oktobrī. Lūdzu zvanu! Balsosim par bezalgas atvaļinājuma piešķiršanu deputātam Andrejam Klementjevam! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 82, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Izskatīsim darba kārtības otro sadaļu – “Amatpersonu ievēlēšana, apstiprināšana, iecelšana, atbrīvošana vai atlaišana no amata, uzticības vai neuzticības izteikšana”. Lēmuma projekts “Par Intas Laukas apstiprināšanu par Augstākās tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Dzintars Rasnačs.

Dz.Rasnačs (TB/LNNK frakcija).

Labrīt, godātie deputāti! Saeimas Juridiskā komisija izskatīja Augstākās tiesas priekšsēdētāja Andra Guļāna iesniegumu, kurā viņš aicina Saeimu apstiprināt Intu Lauku Augstākās tiesas tiesneša amatā. Juridiskā komisija uzklausīja tiesneša amata kandidāti, kura šobrīd strādā Zemgales apgabaltiesas tiesneša amatā, un aizklātā balsojumā vienprātīgi atbalstīja lēmumu apstiprināt Intu Lauku par Augstākās tiesas tiesnesi, vienlaikus atbrīvojot viņu no Zemgales apgabaltiesas tiesneša amata.

Sēdes vadītājs.

Paldies. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu “Par Intas Laukas apstiprināšanu par Augstākās tiesas tiesnesi”. Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 81, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības punkts – lēmuma projekts “Par Santas Libertes atbrīvošanu no Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas tiesneša amata”.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Dzintars Rasnačs.

Dz.Rasnačs (TB/LNNK frakcija).

Juridiskā komisija ir saņēmusi no Tieslietu ministrijas dokumentu, kurā tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš lūdz atbrīvot no amata Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas tiesnesi Santu Liberti. Pamatojums šādam lūgumam ir pašas tiesneses iesniegums, kurā viņa lūdz atbrīvot viņu no amata pēc pašas vēlēšanās. Juridiskā komisija uzklausīja tiesnesi un aizklātā balsojumā vienprātīgi atbalstīja viņas lūgumu.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par Santas Libertes atbrīvošanu no Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas tiesneša amata! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 81, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputātu Latkovska, Kariņa, Šadurska, Zaķa, Mūrnieces, Circenes, Rībenas, Reira, Kantānes un Čepānes parakstītu steidzamu pieprasījumu Ministru prezidentam Aigaram Kalvītim.

Iesniedzēji lūguši vārdu, lai sniegtu pieprasījuma motivāciju. Pieprasījuma motivācijas sniegšanai vārds deputātam Ainaram Latkovskim.

Atgādinu, ka runas laiks nedrīkst pārsniegt trīs minūtes. Lūdzu!

A.Latkovskis (frakcija “Jaunais laiks”).

Ņemot vērā, ka man dotas tikai trīs minūtes, es pieskaršos tikai vienam aspektam.

Valsts kontroles revīzijas ziņojumu saņēma arī vairākas Saeimas amatpersonas, arī divas komisijas – Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija un Nacionālās drošības komisija. Tas notika 26.jūnijā, tātad pirms trim mēnešiem; vasaras laikā vēl pēc tam, vēl pēc 26.jūnija, bija divas Saeimas sēdes.

Es neapšaubu Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāja Dalbiņa profesionalitāti un kompetenci, viņš ir ļoti liels profesionālis savā jomā. Līdz ar to drīzāk šeit cauri spiežas politiskais pasūtījums. Jo tas fakts, ka Dalbiņa kungs nesasauca komisijas sēdi un neiepazīstināja komisijas locekļus ar Valsts kontroles revīzijas ziņojumu, var nozīmēt tikai vienu (kā tas parasti notiek Saeimā): šis ziņojums nesaturēja neko tādu, par ko būtu jāinformē arī pārējie komisijas locekļi. Trīs mēnešus šis ziņojums tika “marinēts”, un beidzot politisku iemeslu dēļ tas tiek celts dienasgaismā, un Ministru prezidents… vismaz to ziņojumu, ko es esmu lasījis… tas atšķiras kā diena pret nakti… Tāpat kā mēs varam salīdzināt Ministru prezidenta Kalvīša paziņojumus par revīzijas ziņojumu par operatīvo līdzekļu izmantošanu KNAB un Valsts kontroles vadītājas Sudrabas attieksmi pret šo ziņojumu. Tas ir kā diena pret nakti! Es esmu iepazinies ar šo ziņojumu. Diemžēl slepenības dēļ nevaru izpaust tā saturu, bet cauri jaušams ir tikai viens: politiskais pasūtījums vājināt KNAB darbu, pirmām kārtām atstādinot Loskutova kungu un pēc tam jau ķeroties klāt izmeklētāju korpusam.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Iesniedzēji šo pieprasījumu atzinuši par steidzamu, un atbilstoši Saeimas kārtības ruļļa 127.pantam deputātiem jālemj, vai Saeima atzīst šo pieprasījumu par steidzamu.

Par steidzamību viens deputāts var runāt “par”, viens – “pret”.

Deputāte Linda Mūrniece runās “par”.

L.Mūrniece (frakcija “Jaunais laiks”).

Cienījamie kolēģi! Atbilde uz jautājumu, kāpēc mūsu pieprasījums Aigaram Kalvītim jāizskata nekavējoties, ir ļoti vienkārša – ar katru nākamo mirkli ir par vēlu. Pajautājiet jebkuram garāmgājējam – kad viņš beidza ticēt valdības vadītājam? Pajautājiet jebkuram – vai kaut kas to var mainīt? Atbilde uz abiem jautājumiem būs – nē.

Tātad ir tikai dažas iespējas valdības vadītājam – atzīties bankrotā un demisionēt vai turpināt mānīt visus, ka ir stabilitātes garants, baidīties no korupcijas apkarotājiem un balansēt uz strauji brūkošas aizas malas. Mēs piedāvājam trešo izeju – atbildēt uz jautājumiem un cerēt, ka kāds noticēs.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Deputāts Juris Dalbiņš ir pieteicies runāt “pret”.

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Es domāju, ka šinī gadījumā šāda steiga ir pilnīgi nepamatota. Pašreiz darbu ir uzsākusi izveidotā komisija, kuru vada ģenerālprokurors. Šodien šī komisija arī uzklausīs Loskutova kungu, un šinī brīdī būtu jādzird visi slēdzieni, un tad arī jāpieņem lēmums.

Attiecībā uz mana kolēģa Latkovska kunga sacīto jāteic, ka es nevaru piekrist tam, ka Valsts kontroles slēdzienā neesot pateikts, ka ir nopietni pārkāpumi. Ir tur tie! Un tāpēc ļausim komisijām strādāt, nesteigsimies! Kad būs rezultāti, tad arī pieņemsim lēmumu.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par iesniegtā pieprasījuma atzīšanu par steidzamu. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 39, pret – 50, atturas – 1. Pieprasījums nav atzīts par steidzamu. Pieprasījums tiek nodots Pieprasījumu komisijai.

Cienījamie deputāti! Saeimas Prezidijs ir saņēmis desmit deputātu iesniegtu priekšlikumu par darba kārtības grozīšanu. Desmit Saeimas deputāti lūdz iekļaut Saeimas 2007.gada 27.septembra sēdes darba kārtībā lēmuma projektu “Par deputāta Gundara Daudzes atsaukšanu no Pieprasījumu komisijas”. Vai deputātiem ir iebildumi pret šādu darba kārtības grozījumu? Deputātiem iebildumu nav.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis vēl vienu priekšlikumu grozīt darba kārtību. Desmit Saeimas deputāti lūdz iekļaut Saeimas 2007.gada 27.septembra sēdes darba kārtībā lēmuma projektu “Par deputāta Gundara Daudzes ievēlēšanu Nacionālās drošības komisijā”. Vai deputātiem ir iebildumi pret šādu grozījumu? Iebildumu nav. Paldies. Darba kārtība ir grozīta.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu “Par deputāta Gundara Daudzes atsaukšanu no Pieprasījumu komisijas”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 82, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu “Par deputāta Gundara Daudzes ievēlēšanu Nacionālās drošības komisijā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 83, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts “Grozījums likumā “Par tabakas izstrādājumu realizācijas, reklāmas un lietošanas ierobežošanu””. Otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā – deputāts Valdis Ģīlis.

V.Ģīlis (Tautas partijas frakcija).

Cienījamo priekšsēdētāj! Kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu Nr.426/Lp9.

Uz likumprojekta otro lasījumu ir iesniegts viens grozījums, ko komisija ir atbalstījusi.

Lūdzu balsot.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem nav iebildumu pret komisijas viedokli.

Visi priekšlikumi ir izskatīti. Lūdzu balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 83, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts “Grozījums Farmācijas likumā”. Otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā – deputāts Valdis Ģīlis.

V.Ģīlis (Tautas partijas frakcija).

Uz likumprojekta “Grozījums Farmācijas likumā” otro lasījumu ir saņemts viens priekšlikums – parlamentārās sekretāres Žanetes Vasaraudzes priekšlikums –, ko komisija ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums Farmācijas likumā” pieņemšanu otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 85, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts “Grozījumi likumā “Par narkotisko un psihotropo vielu un zāļu likumīgās aprites kārtību””. Otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā – deputāts Valdis Ģīlis.

V.Ģīlis (Tautas partijas frakcija).

Uz otro lasījumu likumprojektam “Grozījumi likumā “Par narkotisko un psihotropo vielu un zāļu likumīgās aprites kārtību”” ir saņemti divi priekšlikumi.

1. – Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums, kuru komisija, protams, ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

V.Ģīlis.

2. – Veselības ministrijas parlamentārās sekretāres Žanetes Vasaraudzes priekšlikums, kuru komisija arī ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Grozījumi likumā “Par narkotisko un psihotropo vielu un zāļu likumīgās aprites kārtību”” otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 83, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”. Otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā – deputāts Valdis Ģīlis.

V.Ģīlis (Tautas partijas frakcija).

Likumprojekta “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” otrajam lasījumam tika saņemti trīs priekšlikumi. Komisija tos izskatīja.

1. – Veselības ministrijas parlamentārās sekretāres Žanetes Vasaraudzes priekšlikums, ko komisija ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

V.Ģīlis.

Arī 2. ir Veselības ministrijas parlamentārās sekretāres Vasaraudzes priekšlikums, ko komisija ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

V.Ģīlis.

Un arī 3. ir Veselības ministrijas parlamentārās sekretāres Vasaraudzes priekšlikums, ko komisija ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” pieņemšanu otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 82, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts “Grozījums Ārstniecības likumā”. Sociālo un darba lietu komisijas vārdā – deputāts Valdis Ģīlis.

V.Ģīlis (Tautas partijas frakcija).

Uz otro lasījumu likumprojektam “Grozījums Ārstniecības likumā” ir saņemts viens priekšlikums, kuru komisija ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums Ārstniecības likumā” pieņemšanu otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 81, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts “Grozījums likumā “Par piesārņojumu””. Otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā – deputāts Vitālijs Orlovs.

V.Orlovs (frakcija “Saskaņas Centrs”).

Cienījamie deputāti! Strādāsim ar dokumentu Nr.1205c. Tātad jums ir likumprojekts “Grozījums likumā “Par piesārņojumu””. Šis dokuments ir no kopējās likumprojektu paketes, kura ir saistīta ar Valsts farmācijas inspekcijas apvienošanu ar Veselības inspekciju.

Komisijas kopējais viedoklis bija tāds, ka viss bija izdarīts steidzamības kārtībā, daļa komisijas locekļu neatbalstīja šo steidzamību, bet lēmums Veselības ministrijā ir pieņemts, un mums ir tikai jābalso par to. (No zāles dep. J.Dobelis: “Runā par priekšlikumu!”)

Es turpināšu. Ir saņemts viens priekšlikums no Veselības ministrijas parlamentārās sekretāres Žanetes Vasaraudzes, un tas ir atbalstīts. (No zāles: “Jābalso!”)

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Grozījums likumā “Par piesārņojumu””! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 82, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts “Grozījums likumā “Par prekursoriem””.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā – deputāts Vitālijs Orlovs.

V.Orlovs (frakcija “Saskaņas Centrs”).

Saņemts viens priekšlikums no Veselības ministrijas parlamentārās sekretāres Žanetes Vasaraudzes, un komisija to atbalstīja. Lūdzu arī Saeimu to atbalstīt.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums likumā “Par prekursoriem”” pieņemšanu otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 80, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts “Grozījums Reklāmas likumā”. Otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā – deputāts Vitālijs Orlovs.

V.Orlovs (frakcija “Saskaņas Centrs”).

Iesniegti trīs priekšlikumi.

1. – Juridiskā biroja priekšlikums. Tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

V.Orlovs.

2. – Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Tas arī ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

V.Orlovs.

Un 3. – Veselības ministrijas parlamentārās sekretāres Žanetes Vasaraudzes priekšlikums. Tas arī ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums Reklāmas likumā” pieņemšanu otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 76, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts “Grozījumi Epidemioloģiskās drošības likumā”. Otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā – deputāts Vitālijs Orlovs.

V.Orlovs (frakcija “Saskaņas Centrs”).

Saņemts viens priekšlikums no Veselības ministrijas parlamentārās sekretāres Žanetes Vasaraudzes. Tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Epidemioloģiskās drošības likumā” pieņemšanu otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 80, pret – nav, atturas – 1. Likums pieņemts.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts “Grozījums Pārtikas aprites uzraudzības likumā”. Otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā – deputāts Vitālijs Orlovs.

V.Orlovs (frakcija “Saskaņas Centrs”).

Saņemts viens priekšlikums no Veselības ministrijas parlamentārās sekretāres Žanetes Vasaraudzes. Tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums Pārtikas aprites uzraudzības likumā” pieņemšanu otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 82, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts “Priekšlikumu un sūdzību likums”. Trešais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Māris Krastiņš.

M.Krastiņš (Tautas partijas frakcija).

Godājamie deputāti! Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija iesniedz izskatīšanai Saeimā trešajā lasījumā likumprojektu “Priekšlikumu un sūdzību likums” (reģistrācijas numurs 31/Lp9). Komisija ir saņēmusi 43 priekšlikumus.

1.priekšlikums ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Krastiņš.

2.priekšlikums arī ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Krastiņš.

3. – Juridiskā biroja priekšlikums – ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Krastiņš.

4.priekšlikums ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Krastiņš.

5. – Juridiskā biroja priekšlikums – daļēji atbalstīts un iekļauts 6.priekšlikumā, kurš ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Krastiņš.

7.priekšlikums – atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Krastiņš.

8.priekšlikums – atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Krastiņš.

9.priekšlikums – atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Krastiņš.

10. – Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšlikums – ir daļēji atbalstīts, iekļauts 11.priekšlikumā, kuru komisija ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Krastiņš.

12.priekšlikums – atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Krastiņš.

13.priekšlikums – atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Krastiņš.

14.priekšlikums – atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Krastiņš.

15.priekšlikums – atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Krastiņš.

16. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums – ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Krastiņš.

17. – Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšlikums – ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Krastiņš.

18.priekšlikums – atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem nav iebildumu.

M.Krastiņš.

19.priekšlikums – atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Krastiņš.

20.priekšlikums – daļēji atbalstīts un iekļauts 21.priekšlikumā, kuru komisija ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Krastiņš.

22.priekšlikums – atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Krastiņš.

23.priekšlikums – atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Krastiņš.

24.priekšlikums – daļēji atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Krastiņš.

25.priekšlikums – atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Krastiņš.

26.priekšlikums – atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Krastiņš.

27.priekšlikums – daļēji atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Krastiņš.

28.priekšlikums – atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Krastiņš.

29.priekšlikums – atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Krastiņš.

30.priekšlikums – atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Krastiņš.

31. – deputāta Dolgopolova priekšlikums – ir atbalstīts un vienlaikus redakcionāli precizēts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Krastiņš.

32. – deputāta Dolgopolova priekšlikums – nav atbalstīts. (Starpsauciens: “Balsot!”)

Sēdes vadītājs.

Deputāti pieprasa balsojumu.

M.Krastiņš.

Nav atbalstīts. Komisija neatbalstīja 32.priekšlikumu. (No zāles: “Viņš pieteicās runāt!”)

Sēdes vadītājs.

Es atvainojos, pieteikums nav reģistrēts. Tagad parādījās. Lūdzu savlaicīgi pieteikties debatēm!

Vārds deputātam Sergejam Dolgopolovam.

S.Dolgopolovs (frakcija “Saskaņas Centrs”).

Šis jautājums tika skatīts arī Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdē. Šā priekšlikuma saturs ir ļoti vienkāršs. Kas tad vērtēs, vai iesnieguma saturs ir klaji aizskarošs vai dziļi izaicinošs? Tiesnesis būs tas, pret kuru ir vērsies pats iesniedzējs. Ņemot vērā, ka objektīvi izvērtēt šādu lietu ir ārkārtīgi grūti, tika iesniegts šis priekšlikums – šo normu no likuma izslēgt. Lūdzu atbalstīt šo priekšlikumu.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Vai deputāts Krastiņš vēlas kaut ko piebilst komisijas vārdā?

M.Krastiņš.

Jā.

Godājamie deputāti! Komisija nopietni par šo jautājumu debatēja.

Kā mēs zinām, praksē tomēr saskaramies ar to, ka valsts pārvaldes iestādēs un citur tiek iesniegti iesniegumi, kuru saturs ir tikai klaji izaicinošs un kuri nesatur neko citu; no šādiem iesniegumiem nevaram noskaidrot, ko iesniedzējs ir vēlējies, izņemot to, ka viņš ir vēlējies paust savu viedokli.

Es gribu norādīt uz to, ka 7.panta otrā daļa paredz: ja iestāde neizskata iesniegumu tāpēc, ka tas ir klaji aizskarošs, tad iestādei obligāti ir jānorāda pamatojums, kāpēc iestāde uzskata tā un kāpēc iesniegums nav izskatīts.

Līdz ar to es domāju – un tāpat arī komisija uzskata –, ka šis regulējums ir atbilstošs reālajai praksei, un līdz ar to šis priekšlikums komisijā nav atbalstīts.

Komisijas vārdā lūdzu neatbalstīt šo priekšlikumu.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 32.priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 24, pret – 47, atturas – 17. Priekšlikums noraidīts.

M.Krastiņš.

33.priekšlikums – nav atbalstīts. (No zāles: “Balsot!”)

Sēdes vadītājs.

Deputāti lūdz balsojumu. Lūdzu zvanu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 23, pret – 44, atturas – 19. Priekšlikums noraidīts.

M.Krastiņš.

34. – Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšlikumu – komisija nav atbalstījusi.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem nav iebildumu… (No zāles dep. K.Šadurskis: “Balsojam!”) Deputāti tomēr prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 40, pret – 44, atturas – 5. Priekšlikums noraidīts.

M.Krastiņš.

35.priekšlikums – nav atbalstīts. (No zāles: “Balsot!”)

Sēdes vadītājs.

Deputāti lūdz balsojumu. Lūdzu zvanu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 35, pret – 46, atturas – 3. Priekšlikums noraidīts.

M.Krastiņš.

36. – Juridiskā biroja priekšlikums – ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Krastiņš.

37.priekšlikums – atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Krastiņš.

38.priekšlikums – atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Krastiņš.

39.priekšlikums – atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Krastiņš.

40.priekšlikums – atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Krastiņš.

41. – Juridiskā biroja priekšlikums – ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Krastiņš.

42.priekšlikums – atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Krastiņš.

43.priekšlikumu komisija ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Krastiņš.

Līdz ar to visi priekšlikumi ir izskatīti. Komisijas vārdā lūdzu deputātus balsot par likumprojektu un atbalstīt to trešajā lasījumā. Paldies.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Priekšlikumu un sūdzību likums” pieņemšanu trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 83, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

Cienījamie kolēģi! Saeimas Prezidijs ir saņēmis priekšlikumu par darba kārtības grozīšanu.

Saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 86.pantu Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija lūdz virzīt likumprojektu “Grozījums Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” izskatīšanai pirmajā lasījumā (bez atkārtotas izskatīšanas atbildīgajā komisijā) Saeimas 27.septembra sēdē un to iekļaut pirms likumprojekta “Grozījumi Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likumā” sadaļā “Likumprojektu izskatīšana”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība ir grozīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis vēl vienu priekšlikumu par darba kārtības grozīšanu. Saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 86.pantu Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija lūdz virzīt likumprojektu “Grozījums Ceļu satiksmes likumā” izskatīšanai pirmajā lasījumā (bez atkārtotas izskatīšanas atbildīgajā komisijā) Saeimas 27.septembra sēdē un to iekļaut pirms likumprojekta “Grozījumi Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likumā” sadaļā “Likumprojektu izskatīšana”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība ir grozīta.

Likumprojekts “Grozījums Ceļu satiksmes likumā”. Pirmais lasījums.

Komisijas vārdā – deputāts Kārlis Leiškalns.

K.Leiškalns (Tautas partijas frakcija).

Paldies, priekšsēža kungs!

Dāmas un kungi! Ceļu satiksmes likumā ir mazs grozījums, kas izriet no tā dēvētā OCTA likuma. Atbildīgā komisija lūdz noteikt likumprojektam steidzamību. Jābalso arī par…

Sēdes vadītājs.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli vispirms mums jābalso par steidzamību. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums Ceļu satiksmes likumā” atzīšanu par steidzamu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 85, pret un atturas – nav. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

K.Leiškalns.

Komisija aicina atbalstīt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums Ceļu satiksmes likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 85, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

K.Leiškalns.

Paldies. Tā kā komisija piedāvā ārkārtīgi perfektu likumprojektu, aicinu parlamentu uzreiz nobalsot par tā pieņemšanu arī otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Vai deputātiem ir iebildumi? (No zāles: “Nav!”) Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 88, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījums Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”.

K.Leiškalns (Tautas partijas frakcija).

Dāmas un kungi! Dokumenta numurs ir 1304. Tie ir grozījumi, kas izriet no nule kā pieņemtā likumprojekta “Grozījums Ceļu satiksmes likumā”, tāpēc komisijas vārdā aicinu noteikt steidzamību šim likumprojektam.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta atzīšanu par steidzamu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 84, pret un atturas – nav. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

K.Leiškalns.

Atbildīgās komisijas vārdā aicinu atbalstīt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 86, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

K.Leiškalns.

Dāmas un kungi! Komisijas vārdā es aicinu atbalstīt likumprojektu arī otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Vai deputātiem ir iebildumi? Tādā gadījumā jābalso. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” pieņemšanu otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 85, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts “Grozījumi Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likumā”. Trešais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Kārlis Leiškalns.

K.Leiškalns (Tautas partijas frakcija).

Dāmas un kungi! Priekšsēža nosauktais likumprojekts ir dokuments Nr.1302. Lūdzu jūs skatīt arī lapiņas, kas bija ievietotas jūsu kastītēs, – tas ir dokuments Nr.1302A, kas attieksies uz šā likuma pārejas noteikumiem.

Likumprojekts ir sagatavots trešajam lasījumam.

1.priekšlikums ir no Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta parlamentārās sekretāres Indras Grapmanes kundzes. Tas ir daļēji atbalstīts, tāpat kā 2. – Štokenberga kunga iesniegtais priekšlikums, un iekļauts 3. – atbildīgās komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

K.Leiškalns.

4. – Štokenberga kunga iesniegts priekšlikums no attiecīgās ministrijas. Komisija to ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

K.Leiškalns.

5.priekšlikums. Štokenberga kungs prasa mainīt redakciju. Arī šo priekšlikumu komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

K.Leiškalns.

Juridisko biroju komisija atbalstījusi bez ierunām 6.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

K.Leiškalns.

7.priekšlikums, kas saņemts no Juridiskā biroja, neapšaubāmi, guvis komisijas atbalstu.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem nav iebildumu.

K.Leiškalns.

Štokenberga kunga priekšlikums par likumprojekta 7.pantu ir guvis komisijas atbalstu.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem nav iebildumu.

K.Leiškalns.

9.priekšlikumu par sestās daļas redakciju piedāvā atbildīgā komisija. Aicinu jūs to atbalstīt.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns.

Savukārt 10.priekšlikumu atkārtoti iesniedzis Štokenberga kungs. Komisija to atbalsta.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns.

Arī papildinājums, kurš ietverts 11.priekšlikumā un kuru iesniedzis Štokenberga kungs, ir guvis komisijas atbalstu.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

K.Leiškalns.

12.priekšlikumā bez ierunām atbalstīta Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta parlamentārā sekretāre Grapmane.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem nav iebildumu.

K.Leiškalns.

Arī 13.priekšlikumā par likuma 17.pantu parlamentārā sekretāre Grapmane ir atbalstīta.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem nav iebildumu.

K.Leiškalns.

Atbildīgā komisija aicina jūs atbalstīt likuma 31.panta astotās daļas redakciju.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

K.Leiškalns.

Juridiskā biroja 15.priekšlikums par 30.pantu ir guvis nešaubīgu atbalstu.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns.

Atbildīgā komisija 16.priekšlikumā aicina papildināt 35.pantu ar 12.punktu, ko aicinu jūs atbalstīt.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns.

Par likumprojekta 19.pantu ir 17. – Juridiskā biroja priekšlikums. Aicinu parlamentu to atbalstīt.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns.

Par likumprojekta 21.pantu ir saņemts iesniegums no Juridiskā biroja. Tas ir guvis vienprātīgu komisijas atbalstu.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns.

42.lappuse. 19.priekšlikums, kas saņemts no Štokenberga kunga, ir guvis komisijas atbalstu.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns.

Liels tukšums… un tad atkal ir Grapmanes kundzes 20.priekšlikums par likuma 53.panta pirmo daļu. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns.

21. ir Juridiskā biroja priekšlikums par pārejas noteikumiem. Tas ir atbalstīts un iekļauts 22.priekšlikumā, kas saņemts no Štokenberga kunga. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns.

Tālāk ir 23. – parlamentārās sekretāres Grapmanes kundzes priekšlikums, bet tas nav guvis komisijas atbalstu.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns.

24.priekšlikums, kas saņemts no Grapmanes kundzes, savukārt ir daļēji atbalstīts, iekļaujot atbildīgās komisijas 25.priekšlikumā. Un tas viss ir redzams dokumentā Nr.1302A.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns.

Paldies. Vairāk priekšlikumu likumprojektā nav, tāpēc aicinu to atbalstīt trešajā, galīgajā, lasījumā!

Sēdes vadītājs.

Bija iesniegti 25 priekšlikumi. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likumā” pieņemšanu trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 91, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

Cienījamie deputāti, ir pienācis laiks pārtraukumam. Lūdzu zvanu reģistrācijai! Reģistrēsimies ar balsošanas kartēm.

Kamēr tiek sagatavoti reģistrācijas rezultāti, mēs vēlamies sveikt dzimšanas dienā deputāti Annu Seili. (Aplausi.)

Vārds paziņojumam deputātam Andrim Bērziņam no Zaļo un Zemnieku savienības.

A.Bērziņš (ZZS frakcija).

Cienītie Sociālo un darba lietu komisijas locekļi! Komisijas sēde notiks pulksten 10.42 Sociālo un darba lietu komisijas telpās.

Sēdes vadītājs.

Vārds reģistrācijas rezultātu nolasīšanai Saeimas sekretāra biedram Andrejam Klementjevam.

A.Klementjevs (9.Saeimas sekretāra biedrs).

Labrīt, augsti godātie deputāti! Nav reģistrējušies: Inta Feldmane, Silva Bendrāte, Leopolds Ozoliņš, Karina Pētersone, Viktors Ščerbatihs. Nu to, kur viņš ir, mēs zinām. Paldies.

 

Pārtraukums

 

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze.

Sēdes vadītājs.

Turpināsim Saeimas sēdi!

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi likumā “Par pilsētas domes, rajona padomes, novada domes un pagasta padomes deputāta statusu””.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāte Sarmīte Ķikuste.

S.Ķikuste (frakcija “Jaunais laiks”).

Cienījamie kolēģi! Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija savā sēdē izskatīja minēto likumprojektu trešajam lasījumam. Mēs esam saņēmuši trīs priekšlikumus.

1. – deputāta Valērija Buhvalova priekšlikums. Komisija nav atbalstījusi.

Sēdes vadītājs.

Atklājam debates. Debatēs pieteicies deputāts Valērijs Buhvalovs.

V.Buhvalovs (PCTVL frakcija).

Cienījamie kolēģi! Diemžēl ne vienmēr pašvaldību opozīcijas deputātiem ir tiesības paust savu viedokli plašsaziņas līdzekļos, kuri pieder pašvaldībai. Nesen man bija tikšanās ar kādas pašvaldības izpilddirektoru un vicemēru. Tikšanās galvenais temats – dot opozīcijas deputātiem iespēju paust savu viedokli plašsaziņas līdzekļos, kas pieder pašvaldībai. Ierēdnis un vicemērs nebūt neuzskatīja, ka opozīcijas deputātiem ir nepieciešams dot iespēju publicēt savu viedokli vietējās domes vēstnesī un domes portālā internetā. Skaidrojums tam bija šāds: to neparedz likums par pašvaldības deputāta statusu.

Mūsu frakcija uzskata, ka šādu grozījumu ir nepieciešams ieviest likumā, jo tiesības publiski paust savu viedokli pieder pie demokrātiskas sabiedrības pamattiesībām. Piedāvātais grozījums ne tikai dod opozīcijas deputātiem iespējas paust savu viedokli par lēmumiem, kurus pieņem pašvaldības, bet ir arī pārbaudījums, vai Latvijā demokrātija ir vai nav. Pašreiz jums ar savu balsojumu ir iespēja nodemonstrēt vēlētājiem, cik lielā mērā jūs visi esat demokrātiski un cienāt opozīcijas viedokli.

Aicinu atbalstīt šo grozījumu.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Debates turpinās deputāts Sergejs Fjodorovs. Deputāta nav zālē… Debates slēdzu.

Vai komisijas vārdā deputāte Ķikuste vēlas piebilst kaut ko? Nē.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 1.priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 23, pret – 40, atturas – 13. Priekšlikums noraidīts.

S.Ķikuste.

2. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts, redakcionāli precizējot.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

S.Ķikuste.

3. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem nav iebildumu.

S.Ķikuste.

Lūdzu atbalstīt minēto likumprojektu trešajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 67, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Par Latvijas Jūras akadēmijas Satversmi”. Pirmais lasījums. Komisija ierosina atzīt šo likumprojektu par steidzamu.

Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vārdā par šo likumprojektu referēs kurš? (No zāles: “Ābiķi, Ābiķi!”) Vārds deputātam Dzintaram Ābiķim.

Dz.Ābiķis (Tautas partijas frakcija).

Augsti godātais priekšsēdētāj! Cienījamie kolēģi! Sakarā ar to, ka pavasarī tika izdarīti grozījumi Augstskolu likumā, ir jāizdara grozījumi arī Latvijas Jūras akadēmijas Satversmē.

Jaunā Satversme jau ir izstrādāta, šo Satversmi ir izvērtējis arī Saeimas Juridiskais birojs, kas atzīst to par likumam atbilstošu, un tāpēc, ņemot vērā to, ka, iespējams, vēl kādi citi grozījumi droši vien vairs netiks izdarīti, es aicinu pasludināt šo likumprojektu par steidzamu.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par šā likumprojekta atzīšanu par steidzamu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 73, pret – 1, atturas – nav. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Dz.Ābiķis.

Aicinu balsot par šo likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Par Latvijas Jūras akadēmijas Satversmi” atbalstīšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 75, pret – 1, atturas – nav. Likumprojekts pieņemts.

Dz.Ābiķis.

Cienījamie kolēģi! Paldies par gandrīz vienprātīgo atbalstu. Aicinu priekšlikumus iesniegt līdz 3.oktobrim un noteikt, ka izskatīšana notiks 18.oktobrī.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Ābiķis.

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts “Grozījums likumā “Par nekustamā īpašuma nodokli””. Pirmais lasījums. Komisija ierosina atzīt šo likumprojektu par steidzamu.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Kārlis Leiškalns.

K.Leiškalns (Tautas partijas frakcija).

Jā, dāmas un kungi! Kā sēdes vadītājs jau teica, komisija aicina šo likumprojektu, kas reglamentē nodokļu maksāšanu… pareizāk sakot, nemaksāšanu Eiropas Savienības militāro vai aizsardzības operāciju kopējo izmaksu finansēšanā, atzīt par steidzamu. Tā ka es aicinu atbalstīt likumprojekta steidzamību.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta atzīšanu par steidzamu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 63, pret – nav, atturas – 13. Likumprojekts par steidzamu atzīts.

K.Leiškalns.

Dāmas un kungi! Aicinu minēto likumprojektu atbalstīt pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 67, pret – nav, atturas – 13. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas laiku.

K.Leiškalns.

Dāmas un kungi! Tā kā šim konceptuāli jau nobalsotajam likumprojektam nekā vairs nav ko pievienot, aicinu to nobalsot otrajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Vai deputātiem ir iebildumi? Lūdzu zvanu! Balsosim par šo likumprojektu otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 77, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts “Grozījumi Krimināllikumā”. Pirmais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Mareks Segliņš.

M.Segliņš (Tautas partijas frakcija).

Kolēģi, šis ir Ekonomikas ministrijas virzīts likumprojekts, kurā tiks noteikta atbildība par negodīgu konkurenci, maldinošu reklāmu un negodīgu komerciālo praksi. Ekonomikas ministrija piedāvā 211.pantam jaunu redakciju.

Juridiskā komisija atbalstīja šo likumprojektu pirmajam lasījumam. Lūdzu arī jūs atbalstīt šo likumprojektu.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Grozījumi Krimināllikumā” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 78, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

M.Segliņš.

2.oktobris.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts “Grozījums Atkritumu apsaimniekošanas likumā”. Pirmais lasījums.

Agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Ingmārs Līdaka.

I.Līdaka (ZZS frakcija).

Cienījamie deputāti! Jūsu uzmanībai tātad tiek piedāvāts likumprojekts “Grozījums Atkritumu apsaimniekošanas likumā”, kurā paredzēts precizēt komersanta un pašvaldības tiesības un pienākumus, veidojot atkritumu apsaimniekošanas sistēmu.

Agrārās, vides un reģionālās politikas komisija šo likumprojektu izskatīja un lūdz apstiprināt pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Grozījums Atkritumu apsaimniekošanas likumā” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 77, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

I.Līdaka.

11.oktobris.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Elektroenerģijas tirgus likumā”. Pirmais lasījums.

Tautsaimniecības komisijas vārdā – deputāts Ziedonis Rubezis.

Z.Rubezis (Tautas partijas frakcija).

Godātais priekšsēdētāj! Cienījamie kolēģi! Tautsaimniecības komisija 19.septembra sēdē izskatīja likumprojektu “Grozījumi Elektroenerģijas tirgus likumā” un atbalstīja šo likumprojektu pirmajam lasījumam. Ierosinātie grozījumi precizē un papildina elektroenerģijas sistēmas un tirgus dalībnieku pienākumus, kā arī regulatora kompetenci tirgus uzraudzībā. Grozot šo likumu, tiks noteikta tiesvedības kārtība strīdos par sistēmas dalībnieku vai elektroenerģijas tirgotāju sastādīto rēķinu pamatotību.

Lūdzu atbalstīt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Elektroenerģijas tirgus likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 80, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

Z.Rubezis.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 11.oktobris.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījums Tiesnešu izdienas pensiju likumā”. Otrais lasījums.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā – komisijas priekšsēdētāja Aija Barča.

A.Barča (Tautas partijas frakcija).

Godājamais priekšsēdētāj! Godājamie Prezidija locekļi un deputāti! Sociālo un darba lietu komisija likumprojekta “Grozījums Tiesnešu izdienas pensiju likumā” otrajam lasījumam priekšlikumus nav saņēmusi.

Komisijas vārdā lūdzu Saeimu nobalsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums Tiesnešu izdienas pensiju likumā” pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 82, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

A.Barča.

Aicinu Saeimu noteikt par termiņu trešā lasījuma priekšlikumu iesniegšanai 19.oktobri. Vienlaikus aicinu kolēģus būt ļoti aktīviem!

Sēdes vadītājs.

Deputātiem nav iebildumu pret ierosināto termiņu. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi likumā “Par Eiropas Kopienas komercsabiedrību un Eiropas Kopienas komercsabiedrību grupu darbinieku informēšanu un konsultēšanos ar šiem darbiniekiem””. Pirmais lasījums.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā – deputāts Vitālijs Orlovs.

V.Orlovs (frakcija “Saskaņas Centrs”).

Komisija izskatīja likumprojektu pirmajā lasījumā un to atbalstīja. Lūdzu arī deputātus atbalstīt to.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 78, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

V.Orlovs.

12.oktobris.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Militārpersonu izdienas pensiju likumā”. Pirmais lasījums.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā – deputāte Ausma Ziedone-Kantāne.

A.Ziedone-Kantāne (frakcija “Jaunais laiks”).

Labdien, godājamais priekšsēdētāj un godājamie deputāti! Strādāsim ar likumprojektu “Grozījumi Militārpersonu izdienas pensiju likumā”. Dokuments Nr.1168. Komisija ar emocionāli dalītām jūtām to izskatīja pirmajā lasījumā un pieņēma, un mēs vēlētos, lai arī Saeima atbalstītu to.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 80, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

A.Ziedone-Kantāne.

Paldies.

Otrajam lasījumam priekšlikumi ir iesniedzami līdz 12.oktobrim.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījums Muzeju likumā”. Otrais lasījums.

Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vārdā – deputāts Pauls Putniņš.

P.Putniņš (ZZS frakcija).

Godāto priekšsēdētāj! Godātie kolēģi! Jūsu priekšā ir dokuments Nr.1315. Otrajam lasījumam priekšlikumi nav saņemti. Lūdzu Saeimu nobalsot par likumprojekta “Grozījums Muzeju likumā” pieņemšanu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums Muzeju likumā” pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 54, pret – 28, atturas – 1. Likumprojekts otrajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

P.Putniņš.

2.oktobris.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav. Paldies.

P.Putniņš.

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts “Grozījumi Personu apliecinošu dokumentu likumā”. Otrais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Staņislavs Šķesters.

S.Šķesters (ZZS frakcija).

Augsti godātais priekšsēdētāj! Cienījamie kolēģi! Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija ir izskatījusi likumprojektu “Grozījumi Personu apliecinošu dokumentu likumā”. Ir saņemti 16 priekšlikumi likumprojekta otrajam lasījumam.

1.priekšlikums – iekšlietu ministra Godmaņa kunga priekšlikums – ir atbalstīts komisijā. Ir nolemts papildināt likumprojektu ar jaunu pantu un mainīt numerāciju.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

S.Šķesters.

2. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

S.Šķesters.

3. – iekšlietu ministra Godmaņa kunga priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iestrādāts 6. – komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem nav iebildumu pret komisijas viedokli.

S.Šķesters.

4. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums – ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

S.Šķesters.

5. – iekšlietu ministra Godmaņa kunga priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iestrādāts 4. – komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem nav iebildumu.

S.Šķesters.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas iesniegtais 6.priekšlikums ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

S.Šķesters.

Iekšlietu ministra iesniegtais 7.priekšlikums ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

S.Šķesters.

8. – iekšlietu ministra Godmaņa kunga priekšlikums – ir atbalstīts. (No zāles: “Pareizi!”)

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

S.Šķesters.

9. – iekšlietu ministra Godmaņa priekšlikums – ir atbalstīts. (No zāles: “Taisnība!”)

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

S.Šķesters.

10. – iekšlietu ministra Godmaņa kunga priekšlikums – ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

S.Šķesters.

11. – iekšlietu ministra Godmaņa kunga priekšlikums – ir atbalstīts daļēji un iestrādāts komisijas iesniegtajā 12.priekšlikumā. (No zāles: “Pareizi!”)

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

S.Šķesters.

12.priekšlikums – atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

S.Šķesters.

13. – iekšlietu ministra Godmaņa kunga priekšlikums – ir daļēji atbalstīts un iestrādāts komisijas iesniegtajā 14.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

S.Šķesters.

14.priekškums – atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

S.Šķesters.

15. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums – ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

S.Šķesters.

Un arī 16. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums – ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

S.Šķesters.

Tā kā visi priekšlikumi ir izskatīti, lūdzu atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 75, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

S.Šķesters.

Trešajam lasījumam priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 4.oktobris. Paldies.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi likumā “Par piesārņojumu””. Otrais lasījums.

Agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Ingmārs Līdaka.

I.Līdaka (ZZS frakcija).

Cienījamie deputāti! Jūsu uzmanībai tiek piedāvāts likumprojekts “Grozījumi likumā “Par piesārņojumu”” (reģistrācijas numurs 371/Lp9).

Agrārās, vides un reģionālās politikas komisija saņēma 38 priekšlikumus likumprojekta otrajam lasījumam.

1. – vides ministra Raimonda Vējoņa priekšlikums, kas skar operatora pienākumus pēc piesārņojošās darbības pārtraukšanas, – tika atbalstīts, redakcionāli precizējot.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Līdaka.

2. – vides ministra Vējoņa priekšlikums, kurā ir runa par netieša piesārņojuma noplūdi ūdenī. Tas ir daļēji atbalstīts un iekļauts atbildīgās komisijas iesniegtajā 3.priekšlikumā, kas savukārt ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt komisijas viedoklim.

I.Līdaka.

4. – vides ministra Vējoņa priekšlikums par bioeļļām – ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Līdaka.

5. – vides ministra Vējoņa priekšlikums, nelielas izmaiņas ieviešot 19.pantā, ir daļēji atbalstīts un iekļauts atbildīgās komisijas 6.priekšlikumā, kas, protams, ir guvis komisijas atbalstu.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Līdaka.

7. – vides ministra Vējoņa priekšlikums par pārrobežu piesārņojuma situācijām un sabiedrības informēšanu par tām – ir atbalstīts un redakcionāli precizēts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Līdaka.

8. – vides ministra Vējoņa priekšlikums par 21.pantu – ir redakcionāli precizēts un atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Līdaka.

9. – vides ministra Vējoņa priekšlikums par informācijas pieejamību sabiedrībai – ir atbalstīts un redakcionāli precizēts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Līdaka.

10. – vides ministra Vējoņa priekšlikums – ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Līdaka.

11. – vides ministra Vējoņa priekšlikums, kas skar sabiedrības līdzdalības nodrošināšanu. Tas ir daļēji atbalstīts un iekļauts atbildīgās komisijas iesniegtajā 12. priekšlikumā, kas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Līdaka.

13. – vides ministra Vējoņa priekšlikums par priekšrocībām EMAS reģistrētiem uzņēmumiem – ir komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Līdaka.

14. – vides ministra Vējoņa priekšlikums par iekārtu darbības apturēšanas nosacījumiem – ir redakcionāli precizēts un atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Līdaka.

15. – Juridiskā biroja priekšlikums, kas komisijā, protams, ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Līdaka.

Arī 16. – Juridiskā biroja priekšlikums – ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Līdaka.

17. – vides ministra Vējoņa priekšlikums, kas paredz nelielu papildinājumu 34.pantā, – ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Līdaka.

18. – vides ministra Vējoņa priekšlikums par sanācijas veicēju pienākumiem – komisijā ir guvis atbalstu.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Līdaka.

19. – vides ministra Vējoņa priekšlikums par sanācijas pārskatu iesniegšanu – ir daļēji atbalstīts, iekļaujot 20.priekšlikumā, kas ir atbildīgās komisijas priekšlikums. Tātad arī tas ir guvis atbalstu.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Līdaka.

21.priekšlikums izriet no likumprojekta “Grozījumi likumā “Par piesārņojumu””. Tātad Ministru kabinets ir tā iesniedzējs. Tas ir atbalstīts, redakcionāli precizējot.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Līdaka.

22. – Juridiskā biroja priekšlikums – paredz svītrot pārejas noteikumus. Tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Līdaka.

23. – Juridiskā biroja priekšlikums par papildinājumiem pārejas noteikumos – ir daļēji atbalstīts un iekļauts 25.priekšlikumā, kuru izveidojusi atbildīgā komisija.

Un arī 24. – Ministru kabineta iesniegto priekšlikumu – komisija ir daļēji atbalstījusi un iekļāvusi 25.priekšlikumā.

Savukārt 25. ir atbildīgās komisijas priekšlikums, tātad rezultējošs, un tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Līdaka.

26. – vides ministra Vējoņa priekšlikums par atsaucēm uz Eiropas Savienības direktīvām – komisijā ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Līdaka.

Tālākie – no 27. līdz 38. – ir vides ministra Vējoņa priekšlikumi. Tajos ir runa par specifisku terminu precizējumiem.

Tātad 27.priekšlikums ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Līdaka.

28. – atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Līdaka.

29. un 30. – atbalstīti.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Līdaka.

31. un 32. – vides ministra Vējoņa priekšlikumi – arī atbalstīti.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Līdaka.

33. un 34. – arī atbalstīti.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Līdaka.

Arī 35. komisija lūdz atbalstīt.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Līdaka.

36., 37. un 38. – vides ministra Vējoņa priekšlikumus – komisija lūdz atbalstīt.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Līdaka.

Līdz ar to atbildīgā komisija lūdz pieņemt likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par šo likumprojektu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 78, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

I.Līdaka.

11.oktobris.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Krimināllikumā”. Otrais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Mareks Segliņš.

M.Segliņš (Tautas partijas frakcija).

Kolēģi! Likumprojektā, kura dokumenta numurs ir 1323, ir divi priekšlikumi.

1.priekšlikums Juridiskajā komisijā ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

Arī 2.priekšlikums Juridiskajā komisijā ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

Lūdzu atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par šo likumprojektu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 75, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

M.Segliņš.

16.oktobris.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Krimināllikumā”. Otrais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Mareks Segliņš.

Es atvainojos! Es tomēr palūgtu zālē izturēties mazliet klusāk un mazliet izrādīt cieņu runātājam. (No zāles: “Nevar!”)

Lūdzu, ieslēdziet mikrofonu deputātam Repšem!

E.Repše (frakcija “Jaunais laiks”).

Kolēģi! Diemžēl ir noticis neticamais un neprognozējamais. Vispār vairs nav skaidrs, par kādu valsti Latvija pārvēršas. Mēs tikko uzzinājām, ka Organizētās noziedzības apkarošanas daļas policisti, policijas darbinieki tā saucamie, konvojējot aizturēto, ir naktī no tilta iemetuši viņu Daugavā. Ir runa par Drošības dienesta virsnieku Gulbi.

Frakcija “Jaunais laiks” pieprasa nekavējošus paskaidrojumus un, protestējot pret šo gadījumu, pamet Sēžu zāli.

Sēdes vadītājs.

Es atvainojos, deputāt Repše! Lūdzu jūs runāt par darba kārtību, bet par visiem citiem jautājumiem iesniegt attiecīgi noformētus dokumentus. Es aizrādu jums par to, ka jūs pārkāpjat Saeimas kārtības rulli.

Turpināsim izskatīt likumprojektus! Tātad likumprojekts “Grozījumi Krimināllikumā”. Otrais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Mareks Segliņš.

M.Segliņš (Tautas partijas frakcija).

Kolēģi! Par likumprojektu, kura dokumenta numurs ir 1324, ir saņemts viens priekšlikums. Lūdzu atbalstīt.

Sēdes vadītājs.

Tātad…

M.Segliņš.

Juridiskajā komisijā 1.priekšlikums ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Segliņš.

Priekšlikumi ir izskatīti. Lūdzu atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Grozījumi Krimināllikumā” otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 66, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

M.Segliņš.

16.oktobris.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Krimināllikumā”. Otrais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Mareks Segliņš.

M.Segliņš (Tautas partijas frakcija).

Kolēģi! Par likumprojektu, kura dokumenta numurs ir 1325, ir saņemts viens priekšlikums. Juridiskajā komisijā iekšlietu ministra Ivara Godmaņa priekšlikums ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Segliņš.

Visi priekšlikumi ir izskatīti. Lūdzu atbalstīt šo likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 68, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

M.Segliņš.

16.oktobris.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav. Paldies.

Cienījamie kolēģi! Saeimas Prezidijs ir saņēmis četrus priekšlikumus par darba kārtības papildināšanu.

Saeimas deputāti lūdz iekļaut Saeimas 2007.gada 27.septembra sēdes darba kārtībā lēmuma projektu “Par deputāta Gunta Jāņa Eniņa ievēlēšanu Sociālo un darba lietu komisijā”. Vai deputātiem ir iebildumi? Šis jautājums darba kārtībā ir iekļauts.

Tāpat Prezidijs ir saņēmis arī priekšlikumu iekļaut Saeimas 2007.gada 27.septembra sēdes darba kārtībā lēmuma projektu “Par deputāta Gunta Jāņa Eniņa ievēlēšanu Pieprasījumu komisijā”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Šis jautājums ir iekļauts darba kārtībā.

Tāpat ir saņemts priekšlikums iekļaut Saeimas šodienas sēdes darba kārtībā lēmuma projektu “Par deputāta Gundara Daudzes atsaukšanu no Sociālo un darba lietu komisijas”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Šis jautājums ir iekļauts darba kārtībā.

Un 4.priekšlikums, kurā deputāti aicina iekļaut Saeimas 2007.gada 27.septembra sēdes darba kārtībā lēmuma projektu “Par deputāta Gundara Daudzes ievēlēšanu Ārlietu komisijā”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Šis jautājums ir iekļauts darba kārtībā.

Nākamais darba kārtības jautājums ir Saeimas lēmuma projekts “Par deputāta Gunta Jāņa Eniņa ievēlēšanu Sociālo un darba lietu komisijā”. Lūdzu zvanu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 63, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par deputāta Gunta Jāņa Eniņa ievēlēšanu Pieprasījumu komisijā”. Lūdzu zvanu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 66, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par deputāta Gundara Daudzes atsaukšanu no Sociālo un darba lietu komisijas”. Lūdzu zvanu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 70, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par deputāta Gundara Daudzes ievēlēšanu Ārlietu komisijā”. Lūdzu zvanu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 66, pret – 1, neviens neatturas. Lēmums pieņemts.

Cienījamie kolēģi, Saeimas Prezidija vārdā informēju jūs, ka Saeimas Prezidijs šā gada 27.septembra sēdē piešķīra neapmaksātu atvaļinājumu deputātei Silvai Bendrātei.

Bez tam Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputātu Ušakova, Orlova, Urbanoviča, Ribakova un Cileviča jautājumu iekšlietu ministram Godmanim “Par personvārdu rakstību un lietošanu latviešu valodā”.

Saeimas Prezidijs šo jautājumu iesaka nosūtīt iekšlietu ministram Ivaram Godmanim… Tātad nododam to Ivaram Godmanim.

Līdz ar to šodienas sēdes darba kārtība ir izskatīta.

Lūdzu zvanu reģistrācijai! Lūdzu reģistrēties ar balsošanas kartēm!

Kamēr tiek sagatavoti reģistrācijas rezultāti, vārds paziņojumam deputātam Jānim Šmitam.

J.Šmits (LPP/LC frakcija).

Godātie Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas locekļi! Komisijas sēde šodien notiks pulksten 12.30 komisijas telpās. Paldies.

Sēdes vadītājs.

Vārds reģistrācijas rezultātu nolasīšanai Saeimas sekretāra biedram Andrejam Klementjevam.

A.Klementjevs (9.Saeimas sekretāra biedrs).

Augsti godātie deputāti! Ļoti lūdzu visiem palikt uz vietas, tāpēc ka ļoti daudzi deputāti nav reģistrējušies, un ļoti daudzi ir komandējumos, tādēļ mums precīzi vajag konstatēt, kas bija zālē un kas nebija zālē.

Inta Feldmane – nav, Silva Bendrāte, Guntis Blumbergs… (No zāles: “Ir!”), Ausma Ziedone-Kantāne (No zāles: “Nav!”), Ingrīda Circene (No zāles: “Nav!”), Ilma Čepāne (No zāles: “Nav!”), Sergejs Dolgopolovs… ir, Ina Druviete (No zāles: “Nav!”), Jānis Dukšinskis (No zāles: “Ir!”), Uldis Ivars Grava (No zāles: “Nav!”), Nikolajs Kabanovs (No zāles: “Ir!”), Sandra Kalniete (No zāles: “Nav!”), Imants Kalniņš (No zāles: “Ir!”), Artis Kampars… Arturs Krišjānis Kariņš (No zāles: “Nav!”), Sarmīte Ķikuste (No zāles: “Nav!”), Gunārs Laicāns (No zāles: “Ir!”), Ainars Latkovskis (No zāles: “Nav!”), Aleksandrs Mirskis (No zāles: “Arī nav!”), Linda Mūrniece (No zāles: “Nav!”), Leopolds Ozoliņš, Raimonds Pauls… ir, Karina Pētersone – nav, Dzintars Rasnačs – nav, Jānis Reirs, Einars Repše (No zāles: “Nav!”), Inguna Rībena – nav, Andis Kāposts (No zāles: “Ir!”), Ērika Zommere, Jānis Strazdiņš (No zāles: “Ir!”), Kārlis Šadurskis (No zāles: “Nav!”), Viktors Ščerbatihs (No zāles: “Nav!”), Vjačeslavs Stepaņenko… Jānis Tutins (No zāles: “Ir!”), Dzintars Zaķis (No zāles: “Nav!”), Māris Ārbergs… ir.

Paldies visiem!

Sēdes vadītājs.

Sēde slēgta. Paldies.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!