• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības un Krievijas konsultācijām par cilvēktiesībām un pamatbrīvībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.10.2007., Nr. 161 https://www.vestnesis.lv/ta/id/164250

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par legālo un nelegālo migrāciju Eiropas Savienībā

Vēl šajā numurā

05.10.2007., Nr. 161

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienības un Krievijas konsultācijām par cilvēktiesībām un pamatbrīvībām

 

3.oktobrī Briselē notika Eiropas Savienības (ES) un Krievijas sestās konsultācijas par cilvēktiesību un pamatbrīvību jautājumiem.

Konsultāciju laikā ES pauda bažas par cilvēktiesību situāciju Krievijā, īpaši attiecībā uz vārda un pulcēšanās brīvību tuvojošos parlamenta un prezidenta vēlēšanu kontekstā, preses brīvību, Krievijas nevalstisko organizāciju un pilsoniskās sabiedrības stāvokli pēc nevalstisko organizāciju darbību reglamentējošā likuma un ekstrēmisma darbības apkarojošā likuma spēkā stāšanās, tiesu varu un situāciju Ziemeļkaukāzā. Tāpat notika tematiska diskusija par minoritāšu jautājumiem, cīņu ar spīdzināšanu un citu veidu ļaunprātīgu apiešanos, sieviešu tiesībām un cilvēktirdzniecību.

Konsultācijās tika diskutēts arī par Krievijas starptautisko saistību izpildi un sadarbību ar ANO cilvēktiesību jautājumos, kā arī par sadarbību ar Eiropas Padomi un tās lēmumu un rekomendāciju izpildi, tostarp arī Eiropas Cilvēktiesību tiesas spriedumu izpildi un iespējām pilsoņiem vērsties Eiropas Cilvēktiesību tiesā. Konsultāciju laikā tika pārrunāti arī tādi ar EDSO saistīti jautājumi kā nevalstisko organizāciju dalības iespējas un vēlēšanu novērošana.

Konsultāciju laikā ES sniedza ieskatu par cilvēktiesību attīstību dažādās ES dalībvalstīs.

No ES puses, pārstāvot ES Portugāles prezidentūru, sarunas vadīja Portugāles Ārlietu ministrijas politiskā ģenerāldirektora vietnieks daudzpusējos jautājumos Antonio Rikoka Freire, savukārt Krievijas delegāciju konsultācijās vadīja Krievijas Ārlietu ministrijas Humanitārās sadarbības un cilvēktiesību departamenta direktors Oļegs Malginovs.

Pirmais konsultāciju raunds notika 2005.gada 1.martā Luksemburgā. Vienošanās par konsultācijām tika panākta pēc ES iniciatīvas 2004.gadā. Konsultāciju mērķis ir atklātā un konstruktīvā viedokļu apmaiņā veicināt cilvēktiesību ievērošanu Krievijā, kā arī stiprināt cilvēktiesību nozīmi ES ārpolitikā. Nākamais ES–Krievijas cilvēktiesību konsultāciju raunds tiek plānots 2008.gada pirmajā pusē ES Slovēnijas prezidentūras vadībā.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!