• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas delegācijas vizīti Slovēnijā (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.10.1999., Nr. 341/342 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16427

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts budžetu 2000.gadam

Vēl šajā numurā

15.10.1999., Nr. 341/342

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas delegācijas vizīti Slovēnijā

Turpinājums

no 1.lpp.

Pēc svinīgajām pusdienām, ko bija sarīkojis Slovēnijas Nacionālās asamblejas viceprezicents Andrejs Gerenčers, pievakarē Latvijas parlamenta delegācija devās atpakaļ uz Rīgu.

Novērtējot vizīti Slovēnijā, Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume, vakar sacīja, ka īpaši nozīmīgs ir bijis tieši tas apstāklis, ka abas valstis — Latvija un Slovēnija — kandidē un cer uz drīzāku iestāšanos Eiropas Savienībā. Līdz ar to sarunās ar Slovēnijas parlamenta vadību, valsts prezidentu un ministriem lielākoties apspriesti jautājumi, kas saistīti ar pieskaņošanos Eiropas Savienības prasībām likumdošanas jomā un ar nepieciešamajām ekonomiskajām reformām. Izrādījies, ka dažviet priekšā ir Slovēnija, bet citur Latvija. Latvijas parlamenta delegācijas uzņemšana Ļubļanā noritējusi visādā ziņā labvēlīgā un koleģiālā gaisotnē. Sevišķi nozīmīga bijusi saruna ar Slovēnijas Republikas prezidentu Milanu Kučanu, kas apliecinājusi tuvināšanos abu valstu attiecībās. Slovēnijā visnotaļ atbalsta Latvijas centienus drīzāk integrēties Eiropas politiskajās, saimnieciskajās un arī militārajās struktūrās, nesaskatot šajās vēlmēs abu valstu konkurenci.

Mintauts Ducmanis, "LV" Saeimas un valdības lietu redaktors

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!