• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2007. gada 2. oktobra noteikumi Nr. 667 "Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 7.septembra noteikumos Nr.782 "Kārtība, kādā sniedz un pārbauda informāciju par pievienotās vērtības nodokļa piemērošanu Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansēto un Eiropas Kopienas iniciatīvas EQUAL finansēto projektu ietvaros un pieņem lēmumu par pievienotās vērtības nodokļa iekļaušanu projektu attiecināmajās izmaksās"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.10.2007., Nr. 161 https://www.vestnesis.lv/ta/id/164277

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.13

Par pašvaldības atļaujas izsniegšanu tirdzniecībai publiskās vietās

Vēl šajā numurā

05.10.2007., Nr. 161

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 667

Pieņemts: 02.10.2007.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.667

Rīgā 2007.gada 2.oktobrī (prot. Nr.55 34.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 7.septembra noteikumos Nr.782 "Kārtība, kādā sniedz un pārbauda informāciju par pievienotās vērtības nodokļa piemērošanu Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansēto un Eiropas Kopienas iniciatīvas EQUAL finansēto projektu ietvaros un pieņem lēmumu par pievienotās vērtības nodokļa iekļaušanu projektu attiecināmajās izmaksās"
Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma 14.panta pirmās daļas 3.punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2004.gada 7.septembra noteikumos Nr.782 "Kārtība, kādā sniedz un pārbauda informāciju par pievienotās vērtības nodokļa piemērošanu Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansēto un Eiropas Kopienas iniciatīvas EQUAL finansēto projektu ietvaros un pieņem lēmumu par pievienotās vērtības nodokļa iekļaušanu projektu attiecināmajās izmaksās" (Latvijas Vēstnesis, 2004, 153.nr.; 2005, 111.nr.; 2007, 4.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 1. un 2.punktu šādā redakcijā:

"1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā:

1.1. Eiropas Savienības struktūrfonda (turpmāk - struktūrfonds) līdz­finansētā projekta iesniedzējs, grantu shēmas projekta iesniedzējs, otrā līmeņa starpniekinstitūcija, atbildīgā iestāde, sadarbības iestāde, Eiropas Kopienas iniciatīvas EQUAL (turpmāk - EQUAL) projekta iesniedzējs un EQUAL vadošā iestāde sniedz informāciju par pievienotās vērtības nodokļa piemērošanu attiecīgā struktūrfonda līdzfinansētā projekta (turpmāk - projekts) ietvaros;

1.2. struktūrfonda finansējuma saņēmējs un granta finansējuma saņēmējs vai EQUAL finansējuma saņēmējs sniedz informāciju par paredzamo pievienotās vērtības nodokļa iekļaušanu projekta attiecināmajās izmaksās;

1.3. otrā līmeņa starpniekinstitūcija, atbildīgā iestāde, sadarbības iestāde, grantu shēmas apsaimniekotājs vai EQUAL vadošā iestāde pārbauda šo noteikumu 1.1.apakš­punktā minēto informāciju;

1.4. otrā līmeņa starpniekinstitūcija, atbildīgā iestāde, sadarbības iestāde, grantu shēmas apsaimniekotājs vai EQUAL vadošā iestāde un Valsts ieņēmumu dienests pārbauda šo noteikumu 1.2.apakšpunktā minēto informāciju;

1.5. otrā līmeņa starpniekinstitūcija, atbildīgā iestāde, sadarbības iestāde, grantu shēmas apsaimniekotājs vai EQUAL vadošā iestāde pieņem lēmumu par pievienotās vērtības nodokļa iekļaušanu projekta attiecināmajās izmaksās.

2. Projekta attiecināmās izmaksas ir struktūrfonda finansējuma saņēmēja, granta finansējuma saņēmēja vai EQUAL finansējuma saņēmēja veiktās izmaksas projekta ietvaros, kuras ir daļēji finansējamas no struktūrfonda saskaņā ar apstiprināto projekta budžetu, kas noteikts ar otrā līmeņa starpniekinstitūciju, atbildīgo iestādi, sadarbības iestādi, grantu shēmas apsaimniekotāju vai EQUAL vadošo iestādi noslēgtajā līgumā par projekta īstenošanu, un otrā līmeņa starpniekinstitūcijas, atbildīgās iestādes, sadarbības iestādes, grantu shēmas apsaimniekotāja vai EQUAL vadošās iestādes pieņemto lēmumu."

2. Papildināt 3.1.apakšpunktu aiz vārdiem "otrā līmeņa starpniek­institūcijā" ar vārdiem "atbildīgajā iestādē vai sadarbības iestādē".

3. Papildināt noteikumus ar 5.2punktu šādā redakcijā:

"5.2 Ja projekta iesniegumu iesniedz ierobežotas projektu iesniegumu atlases ietvaros, projekta iesniedzējs, iesniedzot projekta iesniegumu atbildīgajā iestādē vai sadarbības iestādē, projekta iesniegumam pievieno aizpildītu šo noteikumu 1.pielikumā noteikto struktūrfonda projekta iesniedzēja aptaujas lapu."

4. Izteikt 6.punktu šādā redakcijā:

"6. Struktūrfonda finansējuma saņēmējs iesniedz otrā līmeņa starpniek­institūcijā, atbildīgajā iestādē vai sadarbības iestādē pārskatu par pievienotās vērtības nodokļa summām, kuras struktūrfonda finansējuma saņēmējs pārskata periodā paredz iekļaut projekta attiecināmajās izmaksās (turpmāk - pārskats) (2. vai 2.1pielikums). Pārskatu iesniedz 20 darbdienu laikā pēc attiecīgā pārskata perioda beigām. Pirmais pārskata periods ir 12 mēneši, sākot no dienas, kad ar otrā līmeņa starpniekinstitūciju, atbildīgo iestādi vai sadarbības iestādi noslēgts līgums par projekta īstenošanu, bet, ja minētajā līgumā noteiktais projekta īstenošanas periods ir īsāks par 12 mēnešiem, pārskata periods ir projekta īstenošanas periods. Katrs nākamais pārskata periods ir iepriekšējam pārskata periodam sekojošie 12 mēneši, bet, ja līdz projekta īstenošanas perioda beigām paliek mazāk nekā 12 mēneši, pārskata periods ir atlikušais projekta īstenošanas periods."

5. Papildināt 10.punktu aiz vārdiem "otrā līmeņa starpniekinstitūcija" ar vārdiem "atbildīgā iestāde vai sadarbības iestāde".

6. Izteikt 12.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"12.2. sagatavo un kopā ar pārskatu (oriģinālu) nosūta attiecīgi otrā līmeņa starpniekinstitūcijai, atbildīgajai iestādei vai sadarbības iestādei, vai grantu shēmas apsaimniekotājam, vai EQUAL vadošajai iestādei atzinumu par pārskatu (turpmāk - atzinums) (3. vai 4.pielikums), norādot pievienotās vērtības nodokļa summu, kuru attiecīgi struktūrfonda finansējuma saņēmējam vai granta finansējuma saņēmējam, vai EQUAL finansējuma saņēmējam ir tiesības vai nav tiesību atskaitīt no valsts budžetā maksājamās nodokļa summas kā priekšnodokli likuma "Par pievienotās vērtības nodokli" 10.pantā noteiktajā kārtībā."

7. Izteikt 14. un 15.punktu šādā redakcijā:

"14. Ja šo noteikumu 12.1.apakšpunktā minētais lēmums pēc tā apstrīdēšanas tiek pilnībā atcelts vai daļēji grozīts, Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālā iestāde pieņem jaunu lēmumu un sagatavo jaunu atzinumu, kā arī nosūta to attiecīgi otrā līmeņa starpniek­institūcijai, atbildīgajai iestādei, sadarbības iestādei, grantu shēmas apsaimniekotājam vai EQUAL vadošajai iestādei.

15. Otrā līmeņa starpniekinstitūcija, atbildīgā iestāde, sadarbības iestāde, grantu shēmas apsaimniekotājs vai EQUAL vadošā iestāde, pamatojoties uz šo noteikumu 12.2.apakšpunktā minēto atzinumu, 10 darbdienu laikā pieņem lēmumu par pievienotās vērtības nodokļa summu, kura iekļaujama projekta attiecināmajās izmaksās."

8. Izteikt 15.1punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"15.1 Ja struktūrfonda finansējuma saņēmējs vai granta finansējuma saņēmējs, vai EQUAL finansējuma saņēmējs iesniedz starpposma maksājuma pieprasījumu, otrā līmeņa starpniekinstitūcija, atbildīgā iestāde, sadarbības iestāde, grantu shēmas apsaimniekotājs vai EQUAL vadošā iestāde:".

9. Izteikt 17.punktu šādā redakcijā:

"17. Ja pēc šo noteikumu 15.punktā minētā lēmuma pieņemšanas no Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālās iestādes tiek saņemts jauns atzinums saskaņā ar šo noteikumu 14.punktu, otrā līmeņa starpniekinstitūcija, atbildīgā iestāde, sadarbības iestāde, grantu shēmas apsaimniekotājs vai EQUAL vadošā iestāde atceļ lēmumu, kas pieņemts, pamatojoties uz šo noteikumu 12.punktā minēto atzinumu, un piecu darbdienu laikā pieņem jaunu lēmumu, pamatojoties uz šo noteikumu 14.punktā minēto atzinumu."

10. Svītrot 18., 19. un 20.punktu.

11. Papildināt IV nodaļu ar 21. un 22.punktu šādā redakcijā:

"21. Šo noteikumu 4., 5., 5.1, 7., 7.1, 11., 11.1punkts un 2. un 3.pielikums attiecas tikai uz 2004.-2006.gada plānošanas periodu.

22. Šo noteikumu 5.2 punkts un 2.1 un 4.pielikums attiecas tikai uz 2007.-2013.gada plānošanas periodu."

12. Papildināt noteikumus ar 2.1pielikumu (1.pielikums).

13. Papildināt noteikumus ar 4.pielikumu (2.pielikums).

Ministru prezidents A.Kalvītis

Īpašu uzdevumu ministrs Eiropas Savienības līdzekļu apguves lietās N.Broks
1.pielikums
Ministru kabineta
2007.gada 2.oktobra noteikumiem Nr.667
Pārskats par pievienotās vērtības nodokļa summām, kuras struktūrfonda finansējuma saņēmējs 2007.-2013.gada plānošanas perioda pārskata periodā paredz iekļaut projekta attiecināmajās izmaksās

Struktūrfonda finansējuma saņēmējs

Nodokļu maksātāja reģistrācijas kods

Struktūrfonda finansējuma saņēmēja adrese

Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālā iestāde

Struktūrfonda nosaukums

Struktūrfonda projekta veids

Projekta nosaukums

Ar atbildīgo iestādi vai sadarbības iestādi noslēgtā līguma numurs

Pārskata perioda sākuma datums

Pārskata perioda beigu datums

.

Nr.
p.k.

Preces vai pakal­pojuma nosau­kums

Preču piegādātāja vai pakalpojumu sniedzēja reģistrācijas kods VID ar PVN apliekamo personu reģistrā vai citas Eiropas Savienības dalībvalsts ar PVN apliekamo personu reģistrā

PVN rēķina numurs vai muitas dekla­rācijas numurs

PVN rēķina izrakstīša­nas datums vai muitas deklarācijas noformē­šanas datums

Maksā­juma doku­menta numurs

Maksā­juma doku­menta datums

Izmaksu summa

Piezīmes

summa bez PVN (Ls)

PVN summa (Ls)

summa ar PVN (Ls)

attiecīgajam taksācijas periodam noteiktā proporcija vai atzīme par atsevišķas uzskaites nodrošināšanu1

PVN summa, kura nav atskaitāma kā priekšnodoklis likuma "Par pievienotās vērtības nodokli" 10.pantā noteiktajā kārtībā

PVN summa kā attieci­nāmo izmaksu summa (Ls)

pēc struktūrfonda finansējuma saņēmēja datiem

pēc VID datiem

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

.

.

x

Kopā

x

x

x

x

x

x

Piezīme.

1 Struktūrfonda finansējuma saņēmējs norāda attiecīgajam taksācijas periodam (kad tika veikts darījums) noteikto proporciju vai atzīmi "atsevišķa uzskaite", ja tiek nodrošināta atsevišķa uzskaite precēm un pakalpojumiem, kas paredzēti tādu darījumu nodrošināšanai, kuri nav apliekami ar PVN vai uz kuriem nav attiecināmas likuma "Par pievienotās vērtības nodokli" normas.

Apliecinu, ka pārskatā norādītā informācija ir patiesa

.

.

(struktūrfonda finansējuma saņēmējas institūcijas vadītāja paraksts un tā atšifrējums)

(datums)

.

(par sagatavošanu atbildīgās personas paraksts un tā atšifrējums)

(datums)

(tālrunis)"

Īpašu uzdevumu ministrs Eiropas Savienības līdzekļu apguves lietās N.Broks
2.pielikums
Ministru kabineta
2007.gada 2.oktobra noteikumiem Nr.667

"4.pielikums
Ministru kabineta
2004.gada 7.septembra noteikumiem Nr.782

Īpašu uzdevumu ministrs Eiropas Savienības līdzekļu apguves lietās N.Broks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!