• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Krievijas Federālā muitas dienesta vadības vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.10.2007., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/ta/id/164455

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Krievijas robežšķērsošanas jautājumu risināšanu

Vēl šajā numurā

10.10.2007., Nr. 163

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Krievijas Federālā muitas dienesta vadības vizīti Latvijā

 

MUITA.JPG (16429 bytes)
Pirmdien un otrdien, 8. un 9.oktobrī, Latvijā vizītē uzturējās Krievijas Federālā muitas dienesta vadības delegācija. Vakar, 9.oktobrī, preses konferencē: Latvijas Republikas Valsts ieņēmumu dienesta Galvenās muitas pārvaldes direktors Andis Drulle un Krievijas Federācijas Federālā muitas dienesta vadītājs Andrejs Beļjaņinovs
Valsts ieņēmumu dienesta foto

9.oktobrī noslēdzās Krievijas Federācijas Federālā muitas dienesta vadītāja Andreja Beļjaņinova un citu muitas amatpersonu delegācijas darba vizīte Latvijā.

Pirmdien, 8.oktobrī, A.Beļjaņinova vadītā delegācija un Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Galvenās muitas pārvaldes direktors Andis Drulle un citas amatpersonas apmeklēja uz Latvijas un Krievijas robežas esošo muitas kontroles punktu (MKP) “Terehova”, kā arī tam Krievijas pusē pretī esošo muitas kontroles punktu “Burački”. Apmeklējuma laikā muitas dienestu vadība pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar MKP infrastruktūras modernizācijas plānu īstenošanu. Latvijas puse informēja, ka šobrīd ir uzsākts MKP “Terehova”, MKP “Grebņeva” un MKP “Vientuļi” modernizācijas process. 2008.gada pirmajā ceturksnī plānota pirmo projektu izskatīšana un galīgā saskaņošana, bet rekonstrukciju plānots pabeigt līdz 2010.gadam. Savukārt Krievijas puse informēja par MKP “Burački” un MKP “Ubiļinka” paplašināšanas un modernizācijas gaitu un MKP “Ludonka” būvniecību. Tika norādīts, ka MKP “Ludonka” būvniecību plānots pabeigt 2008.gadā, bet MKP “Burački” rekonstrukciju – līdz 2010.gadam.

9.oktobrī VID Galvenajā muitas pārvaldē notika Krievijas un Latvijas muitas dienestu vadītāju kopīga apspriede. Tikšanās laikā abu valstu muitas vadītāji sprieda par nepieciešamību atvērt jaunu MKP “Opoļi” – “Mogiļi” un vienojās par savstarpēji saskaņotu rīcību gan esošo MKP modernizācijas, gan jaunu MKP izveides procesā.

Puses vienojās turpināt darbu informācijas apmaiņas jomā, aktīvi iesaistoties Eiropas Komisijas pilotprojektā par iepriekšējo informācijas apmaiņu starp ES dalībvalstu un Krievijas Federācijas muitas dienestiem, kā arī nostiprināt sadarbību reģionālo muitas struktūrvienību līmenī. Muitas dienestu vadība akcentēja nepieciešamību pastiprināt un attīstīt sadarbību arī tiesībaizsardzības jomā. Puses vienprātīgi atzina: lai samazinātu autotransporta rindas, ir jāattīsta dzelzceļa kravu pārvadājumi. Sanāksmes noslēgumā tika parakstīts abu valstu muitas vadītāju tikšanās protokols. 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!