• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šonedēļ žurnālā "Komersanta Vēstnesis". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.10.2007., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/ta/id/164457

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2007.gada 8.oktobra ārkārtas sēdē

Vēl šajā numurā

10.10.2007., Nr. 163

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šonedēļ žurnālā “Komersanta Vēstnesis”:

 

 

• Uzņēmējiem it bieži ir aizspriedumi pret lielu kredītsaistību uzņemšanos, un arī riska kapitālistu aktīvā līdzdalība komersanta turpmākajā darbībā nešķiet vilinoša. Šoruden investīciju iegūšanai pavērta jauna iespēja – uzņēmumi var sākt akciju kotēšanu alternatīvajā vērtspapīru tirgū “First North”. Kā mazam uzņēmumam ieiet šajā tirgū – lasiet publikācijā “Jaunas iespējas jaunā biržā”.

 

• Interesanti, ka pēdējo gadu pasūtījuma slepkavību upuru lielākā daļa kaut kādā mērā ir bijuši saistīti ar nekustamo īpašumu biznesu. Kādēļ? Atbildes nav tālu jāmeklē. Jebkurā noziegumā pats galvenais ir ieguvums. Un tieši nekustamo īpašumu darījumos ieguvums mēdz būt pat ļoti iekārojams, jo tā vērtība ir ļoti augsta. Kā neriskēt, bet dzert šampanieti, pētījusi Sigita Pildava rakstā “Mīti un patiesība par riskantāko biznesu”.

 

• Latvijas Zinātņu akadēmijas Ekonomikas institūta pētniece Irīna Čurkina publikācijā “Par un ap produktivitāti Latvijā” pievērsusies šobrīd katram uzņēmējam tik aktuālajam jautājumam par darba algu un darba produktivitātes saistību un kā to visu noturēt līdzsvarā. “Pieprasījums pēc darbaspēka ir atkarīgs no tā atražošanas iespējām jeb darba ražīguma – jo augstāka produktivitāte, jo augstāks pieprasījums pēc darba. Šādu tendenci apliecina, piemēram, attīstīto valstu pieredze, kad līdz ar darba ražīgumu pieaug arī atalgojums. Taču jāteic, ka pēdējos gados izskan šaubas, vai šodien šāda likumsakarība ir spēkā.”

 

• “Latvijā cilvēki nav apmierināti ar savu dzīvi, daudzi nav laimīgi. Ja nemaldos, jau Platons definēja, kas cilvēkam ir vajadzīgs, lai viņš būtu laimīgs, – veselība, godīgi nopelnīta nauda un emocionāla labsajūta dzīvojot… Cik mums ir to, kuri, godīgi strādājot, var dzīvot ar labsajūtu?” analizējot pašreizējos notikumus Latvijas ekonomikā, vaicā ekonomikas doktore un vadībzinātņu speciāliste Tatjana Volkova. Vairāk lasiet “Komersanta Vēstneša” lielajā intervijā ar eksperti “Būt unikāliem – cita ceļa mums nav”.

 

• Kāda būs nodokļu politika Baltijas valstīs 2008.gadā, kādus jaunus uzņēmumus izveidojušas uzņēmīgas Latvijas sievietes un ko darīt, apzinoties, ka darba tirgus ir neprognozējams, – par visu un vēl vairāk lasiet “Komersanta Vēstneša” jaunākajā numurā.

 

“Komersanta Vēstneša” redakcija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!