• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par iespējamām pretlikumībām un neētisku rīcību tieslietu sistēmā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.10.2007., Nr. 164 https://www.vestnesis.lv/ta/id/164519

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Izglītības un zinātnes ministrijas nākamā gada valsts budžeta projekta prioritātēm

Vēl šajā numurā

11.10.2007., Nr. 164

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par iespējamām pretlikumībām un neētisku rīcību tieslietu sistēmā

 

9.oktobrī tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš apmeklēja Saeimas Parlamentārās izmeklēšanas komisijas sakarā ar iespējamu pretlikumīgu un neētisku rīcību tieslietu sistēmā sēdi.

“Ģenerālprokuratūra šobrīd strādā ar tās rīcībā esošajiem materiāliem un izvērtē, vai tajos ir konstatējamas kriminālnodarījumu pazīmes vai ētikas pārkāpumi. Ģenerālprokurors Maizīša kungs ir paziņojis, ka prokuratūra ir konstatējusi vismaz divas civillietas, kurās pieņemti nepamatoti spriedumi. Tātad acīmredzot ir skaidri to tiesnešu vārdi, kas šos spriedumus ir pieņēmuši, un es uzskatu, ka šie cilvēki nedrīkst palikt nesodīti, it īpaši, ja viņi vēl joprojām ieņem tiesneša amatu,” uzsvēra G.Bērziņš.

“2.novembrī paredzētajā tiesnešu konferencē aicināšu tiesnešus izvērtēt šo situāciju un pateikt gan saviem kolēģiem, gan sabiedrībai, ka šādiem cilvēkiem tiesu varā nav vietas,” norādīja tieslietu ministrs.

“Liela nozīme ir arī tam, vai tiesas priekšsēdētājs ir spēcīga personība, kas ar savu rīcību un autoritāti citiem tiesnešiem spēj uzskatāmi parādīt augstus ētikas un morāles standartus,” uzsvēra tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš.

Ministrs aicināja komisiju pievērst uzmanību tās rīcībā esošajiem materiāliem un arī izvērtēt iespējamos iemeslus, kādēļ materiāli publiskoti tikai tagad un kādēļ personas, kuru rīcībā šie materiāli atradās, ar tiem agrāk negriezās Ģenerālprokuratūrā.

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!