• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par 2007.gada sešos mēnešos Ministru kabinetā saņemtajām vēstulēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.10.2007., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/164734

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2007.gada 11.oktobra sanāksmē

Vēl šajā numurā

16.10.2007., Nr. 166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par 2007.gada sešos mēnešos Ministru kabinetā saņemtajām vēstulēm

 

2007.gada otrajā un trešajā ceturksnī Valsts kanceleja saņēma 1628 Ministru prezidentam Aigaram Kalvītim un Ministru kabinetam adresētas vēstules.

No visām saņemtajām vēstulēm 715 ir juridisko personu sūtījumi, bet 894 – fizisko personu vēstules.

639 vēstules nosūtītas problēmu un jautājumu izpētei atbildīgajām amatpersonām ar Ministru prezidenta rezolūciju vai arī kompetentajām institūcijām ar pavadvēstuli, lūdzot izskatīt tajās minētos faktus.

Šajā laikā Valsts kancelejas Vēstuļu un apmeklētāju pieņemšanas nodaļas ierēdņi uzklausīja un konsultēja 80 iedzīvotājus gan personiski, gan pa tālruni.

Saņemtas fizisko un juridisko personu, tajā skaitā nevalstisko organizāciju vēstules, kur izteikti viedokļi par dažādiem Valsts sekretāru sanāksmēs izsludinātajiem un Ministru kabinetā izskatāmajiem tiesību aktu projektiem (138 vēstules). Astoņās vēstulēs izteikts lūgums sniegt skaidrojumu par likumu un Ministru kabineta noteikumu piemērošanu.

Dažādu valstu seksuālo minoritāšu pārstāvji un atbalstītāji iesaistījušies akcijā un izteikuši viedokļus par seksuālo minoritāšu situāciju Latvijā (vairāk nekā 300 vēstuļu).

Saņemtas 36 vēstules galvenokārt no pašvaldību vadītājiem par administratīvi teritoriālo reformu. 28 vēstulēs rakstīts par nekustamā īpašuma jautājumiem, tajā skaitā par nekustamā īpašuma nodokli, tā prognozi, apmēru, aprēķināšanu. Desmit vēstulēs pausti viedokļi par Latvijas un Krievijas robežlīguma parakstīšanu un tā sekām.

Saņemtas 14 vēstules par problēmām saistībā ar dzīvojamo māju apsaimniekošanu, komunālo pakalpojumu maksājumiem, ūdens, apsaimniekošanas maksu, elektrības nelikumīgu patēriņu, par pamatpakalpojumu nenodrošināšanu privātīpašumā esošo māju īrniekiem un citām mājokļa problēmām. Septiņās vēstulēs rakstīts par patērētā ūdens apmaksas kārtību, kas nosaka, ka jāapmaksā starpība starp mājas kopējo un dzīvokļos uzstādīto ūdens patēriņa skaitītāju rādījumu summu.

Saņemtas vēstules par izglītības sistēmu Latvijā, tajā skaitā Latvijas pedagogu atklātā vēstule par situāciju izglītības sistēmā. Divās vēstulēs pausts atbalsts pedagogu atklātajai vēstulei, savukārt divās vēstulēs pausts atbalsts Izglītības un zinātnes ministrei Baibai Rivžai, izteikts atzinīgs viņas darba novērtējums.

Divu skolu skolēnu vecāki lūdz Ministru prezidentam piešķirt viņu bērniem brīvpusdienas no valsts budžeta līdzekļiem ar šo gadu (30 vēstules).

Saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likumu Valsts kanceleja pārzina Ministru kabineta un Ministru prezidenta lietvedību. Valsts kancelejas Vēstuļu un apmeklētāju nodaļa sagatavo priekšlikumus par ienākošo vēstuļu virzību izskatīšanai Ministru prezidenta birojā, Valsts kancelejas struktūrvienībās, kā arī ministrijās un valsts un pašvaldību institūcijās.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!