• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par aizsardzības nozarē šogad paveikto un nākotnes plāniem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.10.2007., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/164737

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas valstu sadarbību augstākajā izglītībā un zinātnē

Vēl šajā numurā

16.10.2007., Nr. 166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par aizsardzības nozarē šogad paveikto un nākotnes plāniem

 

10.oktobrī aizsardzības ministrs Atis Slakteris sniedza Saeimas deputātiem un valdības pārstāvjiem ieskatu par šogad paveikto un nākotnes plāniem aizsardzības nozarē.

A.Slakteris informēja par veiksmīgi īstenoto Nacionālo bruņoto spēku (NBS) profesionalizācijas procesu, uzsverot, ka Latvija ir pirmā Baltijas jūras reģiona valsts, kura pilnībā pārgājusi uz profesionālo militāro dienestu. Aizsardzības ministrs sniedza pārskatu par finansējumu NBS modernajam ekipējumam un tehniskajam nodrošinājumam, to vidū jaunā lauka formas tērpa un jauno ieroču iegādi.

A.Slakteris iepazīstināja ar 2008.gadā plānotajiem lielākajiem NBS attīstības projektiem, to vidū Gaisa spēku militārās bāzes izveidi Lielvārdē, jaunas Jūras novērošanas sistēmas projektu, Meklēšanas un glābšanas koordinācijas centra sistēmas izveidi. 

“Runājot par nākotnes uzdevumiem, gribu uzsvērt nepieciešamību turpināt modernizācijas programmu katrā Nacionālo bruņoto spēku veidā, nodrošināt Latvijas karavīru dalību starptautiskajās operācijās un NATO Reaģēšanas spēkos, kā arī nodrošināt karavīra profesijas konkurētspēju Latvijas darba tirgū,” sacīja A.Slakteris.

Aizsardzības ministrs informēja Saeimas deputātus un valdības pārstāvjus par Latvijas turpmāko dalību NATO vadītajā Starptautiskajā drošības spēku atbalsta operācijā Afganistānā un citās starptautiskajās operācijās, kā arī Latvijas dalību NATO Reaģēšanas spēkos.

 

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!