• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta tikšanos ar ārvalstu vēstniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.10.2007., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/164759

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šonedēļ žurnālā "Jurista Vārds"

Vēl šajā numurā

16.10.2007., Nr. 166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru prezidenta tikšanos ar ārvalstu vēstniekiem

 

11.oktobrī Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Spānijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Paulino Gonsalesu Fernandesu-Koruhedo, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Ministru prezidents apsveica vēstnieku ar jauno amatu un izteica cerību, ka Latvijas un Spānijas labās divpusējās attiecības un politiskais dialogs sekmīgi turpināsies un Latviju nākamā gada laikā apmeklēs Spānijas karalis Huans Karloss I.

A.Kalvītis akcentēja ekonomiskās sadarbības iespējas: “Līdz ar Latvijas un Čehijas iestāšanos Eiropas Savienībā abu valstu uzņēmējiem ir radušās lielākas ekonomiskās sadarbības iespējas. Aicinām Spānijas uzņēmējus aktīvāk investēt Latvijā, izmantot tās izdevīgo ģeogrāfisko stāvokli un pieredzi sadarbībā ar Krieviju un NVS valstīm.”

Ministru prezidents pateicās Spānijas uzņēmumam “Iberdrola” par finansiālo atbalstu grāmatas izdošanai spāņu valodā par bijušo Latvijas Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu un apliecināja Latvijas interesi paplašināt abu valstu sadarbību kultūrā.

Ministru prezidents Aigars Kalvītis ar Spānijas vēstnieku apsprieda aktuālos Eiropas Savienības jautājumus: Eiropas Savienības Reformu līgumu, enerģētikas politiku, kaimiņattiecību politiku un budžeta reformu.

 

11.oktobrī Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Austrijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijā Hermīni Popelleri, kura bija ieradusies iepazīšanās vizītē.

Ministru prezidents Aigars Kalvītis apsveica vēstnieci ar jauno amatu un pauda gandarījumu par Latvijas un Austrijas divpusējām attiecībām: “Latvijai un Austrijai ir ļoti labas attiecības ne tikai valstu līmenī, bet arī veiksmīga sadarbība ar Austrijas federālajām zemēm. Esam ieinteresēti paplašināt sadarbību ar nozaru ekspertiem.”

A.Kalvītis ar H.Popelleri apsprieda ekonomiskās attiecības, tirdzniecības paplašināšanas iespējas, kā arī sadarbību kultūrā un izglītībā.

Puses apmainījās ar viedokļiem par Eiropas Savienības aktuālajiem jautājumiem un sadarbību starptautiskajās organizācijās.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!