• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jauniem Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas bīskapiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.10.2007., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/164760

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents, piedaloties Svētmocekļa Jāņa (arhibīskapa Jāņa Pommera) piemiņas dievkalpojumā

Vēl šajā numurā

16.10.2007., Nr. 166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jauniem Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas bīskapiem 

 

01.JPG (27889 bytes)
02.JPG (15420 bytes) 03.JPG (13452 bytes)

Sestdien, 13.oktobrī, Rīgas Domā konsekrācijas (iesvētīšanas) dievkalpojumā Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags (augšējā attēlā) amatā iesvētīja divus jaunus Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas bīskapus – Eināru Alpi (attēlā pa kreisi) un Pāvilu Brūveru (attēlā pa labi)
Foto: Andrejs Strokins, A.F.I.

 

Sestdien, 13.oktobrī, arhibīskaps Jānis Vanags amatā iesvētīja divus jaunus Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas bīskapus – Eināru Alpi un Pāvilu Brūveru. E.Alpe darbu sāks Daugavpils diecēzē, bet P.Brūvers – Liepājas diecēzē.

E.Alpe dzimis 1963.gadā, ordinēts – 1991.gadā. Viņš ir beidzis Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultāti. Kopš 1990.gada bijis mācītājs Balvu, Tilžas, Viļakas un Kārsavas draudzēs, bet no 2004. līdz 2007.gadam pildījis Balvu iecirkņa prāvesta pienākumus. Viņa ģimenē ir septiņi bērni.

P.Brūvers dzimis 1949.gadā, ordinēts – 2001.gadā. Studējis medicīnu Rīgas Medicīnas institūtā un Ķelnes universitātē, augstāko teoloģisko izglītību ieguvis Starptautiskajā korespondences institūtā Irvingā, ASV. 1976.gadā ar ģimeni devies uz Vāciju. 25 gadus strādājis par radio “Brīvā Eiropa” žurnālistu Vācijā un Čehijā un šajās valstīs kalpojis arī kā ārpus LELB garīdznieks. Pēdējos gados P.Brūvers bijis arhibīskapa vietnieks un arī mācītājs Doles–Ķekavas un Vecumnieku draudzē.

 

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!