• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šonedēļ žurnālā "Komersanta Vēstnesis". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.10.2007., Nr. 167 https://www.vestnesis.lv/ta/id/164823

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Savienības enerģētikas komisāra vizīti Latvijā 15.oktobrī

Vēl šajā numurā

17.10.2007., Nr. 167

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šonedēļ žurnālā “Komersanta Vēstnesis”:

 

 

• Pagājušā gada nogalē valdība trim ministrijām – Labklājības, Ekonomikas un Finanšu – sadalīja uzdevumus nelegālās un nereģistrētās nodarbinātības ierobežošanai. Līdz 1.oktobrim visiem darbiem jau bija jābūt padarītiem. Diemžēl tā nav noticis. Kas padarīts un kas vēl darāms, lasiet Lolitas Lūses publikācijā “Nelegālās nodarbinātības ierobežošanai pietrūkst laika”.

 

• “Es domāju, ka 50 procentu no šiem cilvēkiem ir zaudēti uz visiem laikiem, jo emigrācijā dodas noteikta tipa cilvēki, viņi ir aizbraukuši un nevēlas atgriezties. Var būt arī psiholoģiski iemesli – cilvēki jūtas aizvainoti uz Latvijas valsti un redz tikai mīnusus, kas nereti tiek pārspīlēti. Pozitīvajam objektam (jaunajā mītnes zemē) liek plusus, neievērojot nepilnības. Pārējie, kas, iespējams, atgriezīsies, vai nu mēģinās uzsākt savu biznesu, vai arī meklēs vadošus amatus. Šie cilvēki neatgriezīsies tajā darba tirgus segmentā, kuru atstāja,” tā atbildot uz jautājumu, kā atgūt cilvēkus, kas ir aizbraukuši no Latvijas, prognozē uzņēmuma “Amadeus Group” personāla attīstības direktors Vladislavs Sirics. Vairāk lasiet intervijā “Darba tirgū ienāks imigranti”.

 

• Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts ir sagatavojis informatīvo ziņojumu par nepieciešamo rīcību, lai veicinātu darba meklējumos izbraukušo Latvijas iedzīvotāju atgriešanos Latvijā. Tomēr ziņojumā ieteiktie pasākumi iedzīvotāju izbraukšanas mazināšanai un atgriešanās veicināšanai drīzāk ir tādi, kas ir pa prātam ministrijām – būs ko darīt un būs par ko saņemt algu. Tā pirmais ieteiktais pasākums ir situācijas monitorings. Diez cik iedzīvotāju atgriezīsies Latvijā, ja viņus skaitīs un pētīs? Kādi vēl pasākumi plānoti izbraukušo atgriešanās veicināšanai – vērtējiet, lasot publikāciju “Palieciet Īrijā, jo Latvijas ierēdņiem vajag darbu”.

 

Vai algu sacensība tiešām ir tik negaidīta? Atbilde uz šo jautājumu Lidijas Dārziņas veiktajā pētījumā par inflāciju un iztikas minigrozu un tā visa ietekmi uz darba samaksu ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas kontekstā.

• Kā runāt ar darbinieku par algu? Kādas ir ne tikai Latvijas, bet visas Baltijas ekonomiskās attīstības prognozes jau tuvāko mēnešu laikā? Kā kļūt par uzņēmēju piecās dienās? Ko iesaka ārvalstu investori Latvijas nodokļu sistēmas pilnveidošanai? Atbildes uz šiem un vēl citiem jautājumiem – kā katru trešdienu “Komersanta Vēstnesī”!

 

“Komersanta Vēstneša” redakcija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!