• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: - sarunā ar Saeimas izmeklēšanas komisijas priekšsēdētāju; - pieņemot Polijas vēstnieku; - atvadoties no Horvātijas vēstnieka; - tiekoties ar iekšlietu ministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.10.1999., Nr. 345/346 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16484

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente - tiekoties ar Latvijā rezidējošiem ārvalstu vēstniekiem

Vēl šajā numurā

20.10.1999., Nr. 345/346

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

— sarunā ar Saeimas izmeklēšanas komisijas priekšsēdētāju

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar, 19.oktobrī, tikās ar Saeimas izmeklēšanas komisijas pedofilijas skandāla lietā priekšsēdētāju Jāni Ādamsonu.

Tikšanās laikā J.Ādamsons informēja par uzsākto darbu komisijā. Valsts prezidente uzsvēra, ka ar interesi sekos šīs lietas izmeklēšanai un vēlētos regulāri saņemt informāciju par izmeklēšanas gaitu gan no Saeimas komisijas, gan no Ģenerālprokuratūras.

— pieņemot Polijas vēstnieku

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar, 19.oktobrī, tikās ar Polijas vēstnieku Latvijā Jaroslavu Bratkēviču.

Sarunā Valsts prezidente un vēstnieks bija vienisprātis, ka starp Latviju un Poliju pastāv aktīvs dažādu līmeņu dialogs politikā, ekonomikā un citās jomās.

Tika pārrunāta abu valstu sadarbība Eiropas un transatlantisko struktūru, kā arī reģiona ietvaros. Valsts prezidente pauda gandarījumu par Polijas noteikto atbalstu Latvijas un pārējo Baltijas valstu iestājai ES un NATO. V.Vīķe–Freiberga atzinīgi novērtēja Latvijas un Polijas sadarbību Baltijas jūras reģiona ietvaros, norādot, ka gan vēsturiskās saites, gan mūsdienu reģionālā politika paver plašas iespējas kontaktu padziļināšanai. Vēstnieks izteica gandarījumu par Baltijas valstu un Polijas prezidentu līdzšinējo ciešo sadarbību un savstarpējo sapratni un izteica cerību, ka tā turpināsies. J.Bratkēvičs nodeva savas valsts prezidenta Aleksandra Kvašņevska ielūgumu V.Vīķei–Freibergai apmeklēt Poliju.

— atvadoties no Horvātijas vēstnieka

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar, 19.oktobrī, atvadu vizītē pieņēma Horvātijas vēstnieku Mladlenu Ibleru.

Pēc M.Iblera sacītā, Latvija un Horvātija ir panākusi vairākas vienošanās, kas ir labs pamats ciešākai sadarbībai nākotnē. Pēc prezidentes domām, abas valstis varētu veicināt tūrisma industrijas attīstību, tādējādi tuvinot abu valstu iedzīvotājus. Horvātijas vēstnieks iepazīstināja prezidenti ar savas valsts projektu celt autostrādi, kas savienotu vairākas Eiropas valstis un sekmētu tūrismu.

— tiekoties ar iekšlietu ministru

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar, 19.oktobrī, tikās ar iekšlietu ministru Mareku Segliņu.

Valsts prezidente interesējās par situāciju valstī iekšlietu jomā. Ministrs iepazīstināja V.Vīķi–Freibergu ar ministrijas struktūru un darbību. Prezidente sarunā uzsvēra, ka iekšlietu joma t.s. trešā pīlāra ietvaros ir ļoti būtiska valsts sekmīgai integrācijai Eiropas Savienībā. Pēc V.Vīķes–Freibergas vārdiem, tāpēc jāpieliek visas pūles, lai šī joma taptu sakārtota.

Īpaša uzmanība sarunā tika pievērsta korupcijas un kontrabandas apkarošanas jautājumiem, kā arī iedzīvotāju drošībai. M.Segliņš iepazīstināja Valsts prezidenti ar pasākumiem, kas tiek veikti, lai cīnītos ar korupciju un kontrabandu. Abas amatpersonas vienojās, ka iekšlietu jomas sakārtošanā vēl daudz darāmā. V.Vīķe–Freiberga uzsvēra, ka ļoti uzmanīgi sekos tam, kā tiek sakārtots trešais pīlārs.

Tika pārspriesti arī jautājumi, kas saistīti ar Latvijas robežas izbūvi.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!